Cronos Napisano 11 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2007 Co o tym całym cyrku myślicie? Moim zdaniem to rozdrapywanie ran. Ich trzeba było sądzic we wczesnych latach 90, a nie teraz sobie przypomnieli. Sądzę że jest to tylko odwrócenie uwagi opinii publicznej od nieudolności rządu.Pozdro Cronos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 11 Styczeń 2007 Share Napisano 11 Styczeń 2007 troszke pozno wg na pisanie nowej histori- bedzie syf i tyle. Ale jak se mysle jak poustawiani sa ubole i inne czerwone pajaki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 11 Styczeń 2007 Share Napisano 11 Styczeń 2007 a wolicie to zostawic i byc swiadkami ciaglej gry teczkami skandalii, klamst itd ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 11 Styczeń 2007 Share Napisano 11 Styczeń 2007 nigdy calej prawdy sie nie dowiemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 11 Styczeń 2007 Share Napisano 11 Styczeń 2007 racja ale nie uwazam ze to jest powod aby nie ujawniac czegos bo i tak wszystkiego si nie dowiemy to rownie dobrze mozemy zostawic sprawe poszukiwan po co szukac i odkrywac po co jest to forum skoro i tak wszystkiego nie odkryjemy...??:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 11 Styczeń 2007 Share Napisano 11 Styczeń 2007 tak osobiscie to mi to lotto - mlodziak jestem i tyleAle kapusie, bandziory i inna masc nie powinna do konca zycia spac spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 11 Styczeń 2007 Share Napisano 11 Styczeń 2007 tez stary nie jestem i nie doswiadczylem tych czasow ale z szacunku dla tych ktorzy walczyli powinno sie wyjasnic ta sprawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 12 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2007 Już sam fakt ze tworzono fikcyjne postacie do teczek pokazuje podejście tamtejszych służb do sprawy. Nie wiem czy im płacono od osoby czy coś ale to jest chore, no ale cóż, widać zostało do dzisiaj:)chociażby listy wyborcze pani Beger. A ze paru SBków chciało zrobić robotę zbyt dobrze i trochę przegięli to nie ma wśród nas chociażby księdza Popiełuszki. Nie w tym droga. Ja też byłem wtedy smarkaczem ale nawet ze wspomnień moich rodziców wynika ze czasy komuny to były Najzabawniejsze czasy w historii Polski.A ta cała dekomunizacja to wygląda tak jakby nagle w latach 70 zaczęto robić degermanizację. No ale skoro nie doceniają np: Balcerowicza i dalej twierdzą ze żyjemy w kraju post-komunistycznym to pozostało tylko współczuć:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 12 Styczeń 2007 Share Napisano 12 Styczeń 2007 Późno trochę jak na taką akcję.Ujawnianie teczek - tego i tak nigdy nie ujawnią do końca, bo politycy z każdej opcji mają tam haki", duchowieństwo, media, niepotrzebne skreślić, też :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 12 Styczeń 2007 Share Napisano 12 Styczeń 2007 ad draven85- donosiciel to przewaznie człowiek słaby bez charakteru z miekkim kregosłupem takie sobie zero - nie chce ich przy władzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 12 Styczeń 2007 Share Napisano 12 Styczeń 2007 ad parowóz no wlasnie ja tez nie dlatego jesli ktos chce sprawowadz istotne funkcje miec wladze niech jest czysty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 Cronos, piszesz: przegięli, chcieli zrobić zbyt dobrze" ico? Że przypadkiem zginął im ks. Jerzy Popiełuszko? A wg mnie to był zaplanowany mord. Taki na rozkaz.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 15 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2007 Były osobniki bardziej niebezpieczne dla ustroju. To był tak jakby wypadek przy pracy, nie dał komunistom dosłownie NIC. Jedynie podburzył naród, a sam fakt ze władze przeprowadziły pokazowy proces niby mordercy i ich osadzili (główny zabójca siedział w więzieniu do bodajże 2000 roku) pokazuje ze sami tego nie chcieli.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yuki Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 co to za dziwny kraj ?rząd opłakuje ofiary komunizmu,stanu wojennego,zastrzelonych robotników ,górników stawia im pomniki gloryfikuje ,a za plecami płaci horendalne emeytury,zapewnia spokój i bezkarność zbrodniarzom którzy tego dokonali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 Bardzo mnie to dziwi- pierwsza deyzja powinno byc odebranie wszelkich przywilejow - a tu niestety nic z tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 yuki to nie jest takie latwe odkrecenie tego z powodow prawnych i pewnie tak szybko tego nie zrobia czas pokaze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yuki Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 i będzie tak do czasu gdy poznamy naszą prawdziwą historię.to nic że jakiś suworow czy davies napisze jakąś książkę,która nie pasuje do oficjalnej historii to nic że wołoszański znajdzie jakąś sensację to nic że setki pasjonatów odkrywają nowe ciekawe tematy,one nie będą brane pod uwagę przez wszystkich /w tym również polityków / ponieważ o historii będzie decydowało kilku smutnych panów którzy może zadecydują co będzie napisane w podręcznikach historii, ale to oczywiście nie może urazić naszych nowych partnerów /przyjaciół/.jakoś nikt na świecie nie ma wątpliwości w ocenie tego co działo się w niemczech -oni są be bo przegrali .patrząc ze strony esbeków i ich współpracowników :przecież oni pracowali dla jedynego legalnego wówczas państwa polskiego które zostało zatwierdzone /narzucone/przez wszystkie ważniejsze mocarstwa.i dopóki nie wskaże się wszystkim kto nam zgotował ten los i nie uświadomi społeczeństwa nic się nie zmieni.tą farsę lustracyjną można porównać do hipotetycznej sytuacji gdy po zakończeniu wojny ścigano by volkdeutschów a natomiast gestapo tudzież inni przetępcy mieli by zapewniony spokój i układy z aktualną władzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drag47 Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 Ostatnio ciągle słysze o potrzebie dekomunizacji o konieczności rozliczenia winnych wprowadzenia stanu wojennego,grudnia 70itp. Zgadzam sie z tym ,że jeśli ktoś zawinił to powinien ponieść kare. Zastanawia mnie jednak fakt ,że nikt nierozlicza winnych masakrom chłopów i robotników przed wojną. Było tego mnustwo a krew płynęła gęsto... Stan wojenny to ajka" w porównaniu z pacyfikowaniem tamtych strajków min. pacyfikacja strajku chłopów w Racławciach etc.etc.Jako przykład w samym tylko roku 37 w tłumeniu zamieszek zginęło conajmniej 114 osób. Czy byli oni gorsi? Czy dla ich oprawców niebędzie kary? Żyjemy przecież w kraju który mieni się spadkobiercom IIRP. Uważam ,że cała ta dekomunizacja" to element walki poltycznej który ma ludziom zamydlić oczy i odwrócić uwage społeczeństwa od faktycznych problemów państwa.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 29 Marzec 2007 Share Napisano 29 Marzec 2007 http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4022162.html?skad=rssWg mnie to jest już totalna przesada. Jakoś nikt oprócz p. Korkucia tego zmieniać nie chce, ale Ynstytut i tak robi swoje - bo po co słuchać ludzi? Do wyborów daleko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 29 Marzec 2007 Share Napisano 29 Marzec 2007 A mnie interesuje czy beger albo hojarska maja prawomocne wyroki a jesli maja to dlaczego sa w rzadzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matthew Napisano 30 Marzec 2007 Share Napisano 30 Marzec 2007 Akta najcenniejszej agentury zostały juz dawno zniszczone, wywiezione na Wschód albo są przechowywane w prywatnych szafach Lesiaka" ludzi z resortu, którzy czesto po dziś dzień prowadzą swoich podopiecznych". Oczywiście na własną rękę. Osobiście konfidentów nie znoszę ale czas na rozliczenia był na poczatku lat 90-tych, teraz to polowanie na czarownice i załatwianie własnych porachunków i interesików. Poza tym kwestia wiarygodności akt SB MSW - dla mnie niska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.