Stedke-Haemorrhage Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 sorry ze tutaj,jak ktos jest z ZG badz okolic to moge oddac skrzynke butelek,buteleczek po lekarstwach,perfumach,winach itp.nie mam gdzie tego trzymac.jak nikt sie nie zglosi to niestety leca na smietnik bo zbyt duzo juz tego mi sie uskladalo :)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 Ja niestety jestem z innego końca, ale jak by to nie był problem chętnie mogę zwrócić koszty wysyłki, pakowania i oczywiście na jakieś browarki, czy tam flaszkę dorzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stedke-Haemorrhage Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 podaj jakis namiar na siebie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 W tym wątku tego chyba nie było jeszcze,więc dodam ostrzałki do żyletek z porcelanki.pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gazik Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 Witam wszystkich butelki kopie już ładnych parę lat ,oto kolekcja moich butelek z Gdańska i Nowego Dworu Gdańskiego. http://img258.imageshack.us/img258/7332/img1433q.jpghttp://img29.imageshack.us/img29/3549/img1423s.jpghttp://img44.imageshack.us/img44/9208/img1439p.jpghttp://img21.imageshack.us/img21/2534/img1445btt.jpghttp://img196.imageshack.us/img196/734/img1446hur.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gazik Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 Witam oto kilka z mojej kolekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 5539955 moje gg.to do Stedke.Przepraszam z OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 Fifka do papierosów która wypdła kiedyś przypadkiem ze scianki okopu podczas kopania czego innego.Aż cud ze się uchowała,jest tylko pęknięta.pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molke Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 posiadala na sobie napis nie zbieram pustakow chyba ze znalazlbym niezwykle finezyjna :) Przyblizony Spis ( kazda butelka jest inna nie powtarzaja sie wzory) : - 3 szt. Haase Brauerei Breslau ( rozne sklady i rozlewnie)- 2 szt. Schultheiss Brauerei - 2 szt. Carl Schirdewan Breslau - Wodki / Likiery- 2 szt. Reinhold Thomas Breslau - z czego jedna z ciekawostka jak dla mnie bo z piaskowanyminapisami - 1 szt. Wlasnosc kolei zelaznych Breslau- 1 szt. Haselbach- inne ktorych teraz nei pamietam ŁACZNIE 16 SZTUK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molke Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 Porcelanki postanowilem eksponowac w nastepujacy sposob :)Na zdjeciuwidoczna czesc kolekcji :) druga polowa czeka spokojnie na swoja kolej :) Łącznie posiadam okolo 400 szt porcelanek z czego polowa to duble. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molke Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 Podreczny zestaw dubli glownie breslau Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciu Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Mógłbym prosić o zbliżenie o dokładne zdjęcie tej butelki kolei żelaznych Breslau Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molke Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Niestety poki co niejestem w stanie umiescic zadnych zblizen poniewaz aparat ktory posiadam nie posiada makro a zdjecia ze zblizeniami wychodza tragicznie na tyle ze wszystko wyglada jak jedna plama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piguła Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Kilka moich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piguła Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Sory niezaładowało się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piguła Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Następne jest ich już 570.NIEZŁA KOLEKCJA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molke Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Generalnie chyba zalezy od tego co kto zbiera. Ja w mojej kolekcji nie posiadam dubli i tak jak napisalem ograniczam sie do butelek alkoholowych a najwiekszym odstepstwem sa butelki po wodzie mineralnej w moim wypadku podstawa to opis na butelce w formie wypuklych liter / piaskowanych ewentualnie etykiet. Jedyne co posiadam z o nam-ów" to butelka prawdopodobnie po wodce taka jak pokazywana w jednym z watkow.Wiekszosc ludzi rezygnuje z o nam-ów" chyba ze wzgledu na brak miejsca i miliony wariantow butelek na ktore poprostu miejsca by zabraklo.Jesli takowe miejsce posiadasz to gratuluje bo kolekcja spora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobiepan Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 A mi ostatnio taki się gigant trafił ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piguła Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Mi ostatni wyszła taka pełna może ktoś przetumaczy co w niej jest?UNIVERSALBALSAM G.MOELLER OBERNHAIN NO 58 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piguła Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Drugi bok MOELLER;S SOHN J.M.G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piguła Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Trzeci bok OBERNHAIN BEI KOBNIGSEE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piguła Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 W buteleczce jest jakaś brązowa substancja ,niewiem do czego mogło to być może ktoś wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piguła Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Może jakaś podpowieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poganin Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Oto moje buteleczki, nie mam dużo, zaledwie kilka sztuk, ale jak coś się trafi to zawsze zabieram. Mam też kilka bardzo zapaskudzonych (j.w.)i nie wiem czym je wymyc, gdy zwykłe detergenty nie pomagają. może ktoś odrazu też doradzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piguła Napisano 1 Sierpień 2009 Share Napisano 1 Sierpień 2009 Ja swoje zapaskudzone różnymi maziami zostawiam tak jak są niedomywam ich . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.