DTH Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 PWS-40 Ja specem od skrzydel nie jestem, ale zdaje sie, ze to niezla gratka i cos mi sie kolacze, ze nie bylo chyba dotad jego fotek po wrzesniu 1939.
Szarubek Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 Czytam swój post z 2007-02-27 00:10:00 i coś mi nie gra.Oczywiście 32 Eskadry Rozpoznawczej, a nie Obserwacyjnej.Mea culpa!Pozdrawiam - Szarubek
kot05 Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 ...Moze juz czas na Zdjęcie naszego samolotu część 8 ??
kot05 Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 Czy nie powtarzam, to prawdopodobnie Karaś?"Tak, to Karaś. Zerknij tutaj :)http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=416457
leszek01 Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 kot05 nie wydaje mi się abym zasłużył na ironie z jaką mnie traktujesz . Nie jestem w stanie zapamiętać wszystkie strony i fotki, które przewineły się na forum. Trafiłem na fotkę (według mnie ciekawą ) wkleiłem na konkretną stronę . Czasem warto coś powtórzyć aby nie zagineło. Pozdrawiam Leszek
kot05 Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 Sorry, ale nie wiem dlaczego mnie krytykujesz. Ja tutaj nie widze zadnej ironii. Zapytales sie czy to jest PZL P.23 Karas" - a ja odpowiedzialem Tak, to Karas". Mialem napisac Nie, to jest polski Bf 110" ??!!?? (ironia)Link podalem, bo tam jest widac ten sam samolot z róznych ujec i jest do niego historia.Nastepnym razem nic nie napisze... prosta sprawa.Pozdrawiam
leszek01 Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 kot05-Wybacz nie zrozumiałem twoich intencji . Byc może juz jestem ramolem ,który szuka dziury w całym. Pozdrawiam. leszek
Hornet Napisano 5 Marzec 2007 Napisano 5 Marzec 2007 Kolejne ujęcie Karasia w zaroślach" lub zagajniku.DTH-jeżeli to PWS-40 to nie lada sensacja-BO ZDJĘĆ TEGO SAMOLOTU NIE BYŁO!!!!!,ale trzeba potwierdzić,że to PWS-40 a nie inny samolot.Gratuluję-czy może napisać coś o żródle pochodzenia tego zdjęcia...
Hornet Napisano 5 Marzec 2007 Napisano 5 Marzec 2007 3 to zdjęcie już też było-ale to jest wyjątkowo wyrażne... znany Lublin(cywilny) na dachu....
Hornet Napisano 5 Marzec 2007 Napisano 5 Marzec 2007 Leszku sorry.... nie zauważyłem twego zdjęcia-proszę o wycięcie tego posta....
DTH Napisano 5 Marzec 2007 Napisano 5 Marzec 2007 Hornet: zdjecie dostalem od kolegi, fana i znawcy polskiego lotnictwa.Z tego co mi przekazal, fotka byla na ebayu i zostala kupiona za grosze przez jakiegos Holendra, bo nikt nie wiedzial, co to jest. Ta fotka pochodzi juz z jakiegos periodyku lotniczego, a dodane w lewym gornym rogu logo PWS znajduje sie takze na kadlubie, a na oryginale ponoc jest duzo lepiej widoczne.Wyglad pasuje ponoc tylko do PWS-40, ale jak pisalem, lotnictwo to nie moja branza, powtarzam tylko, co mi napisano na ten temat. Jesli nie PWS-40, to co to moze zatem byc, bo logo wytworni wedlug mnie jest bezsprzecznie widoczne?
Hornet Napisano 6 Marzec 2007 Napisano 6 Marzec 2007 No to mamy DTH-kolejną sensację.Jak uczy doświadczenie jak jest jedna fotka to mogą być i inne....Logo PWS w górnym rogu sprawiało wrażenie,że to fotomontaż,,,,Informacje o zdjęciu są b.interesujące.Leszku dzięki za informację o Lotnictwie".Pozdrawiam
Hornet Napisano 6 Marzec 2007 Napisano 6 Marzec 2007 DTH-smaczku dodaje fakt,że PWS-ma malowanie jako samolot wcielony do Luftwaffe......oprócz loga PWS i zbieżnego paska na kadłubie jest krzyż i litera T"-czyli samolot służył jakiś czas w Luftwaffe.Czy to malowanie ze służby(niemieckie),czy oryginalne z PWS-u????Zachowany znaczek PWS-u świadczy,że chyba oryginalne.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.