Skocz do zawartości

Zdjęcie naszego samolotu część 7

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 386
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

PWS-40 Ja specem od skrzydel nie jestem, ale zdaje sie, ze to niezla gratka i cos mi sie kolacze, ze nie bylo chyba dotad jego fotek po wrzesniu 1939.

Napisano
Czytam swój post z 2007-02-27 00:10:00 i coś mi nie gra.
Oczywiście 32 Eskadry Rozpoznawczej, a nie Obserwacyjnej.
Mea culpa!
Pozdrawiam - Szarubek
Napisano
Czy nie powtarzam, to prawdopodobnie Karaś?"

Tak, to Karaś. Zerknij tutaj :)
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=416457
Napisano
kot05 nie wydaje mi się abym zasłużył na ironie z jaką mnie traktujesz . Nie jestem w stanie zapamiętać wszystkie strony i fotki, które przewineły się na forum. Trafiłem na fotkę (według mnie ciekawą ) wkleiłem na konkretną stronę . Czasem warto coś powtórzyć aby nie zagineło. Pozdrawiam Leszek
Napisano
Sorry, ale nie wiem dlaczego mnie krytykujesz. Ja tutaj nie widze zadnej ironii.
Zapytales sie czy to jest PZL P.23 Karas" - a ja odpowiedzialem Tak, to Karas". Mialem napisac Nie, to jest polski Bf 110" ??!!?? (ironia)
Link podalem, bo tam jest widac ten sam samolot z róznych ujec i jest do niego historia.
Nastepnym razem nic nie napisze... prosta sprawa.

Pozdrawiam
Napisano

Kolejne ujęcie Karasia w zaroślach" lub zagajniku.DTH-jeżeli to PWS-40 to nie lada sensacja-BO ZDJĘĆ TEGO SAMOLOTU NIE BYŁO!!!!!,ale trzeba potwierdzić,że to PWS-40 a nie inny samolot.Gratuluję-czy może napisać coś o żródle pochodzenia tego zdjęcia...

Napisano
Hornet: zdjecie dostalem od kolegi, fana i znawcy polskiego lotnictwa.Z tego co mi przekazal, fotka byla na ebayu i zostala kupiona za grosze przez jakiegos Holendra, bo nikt nie wiedzial, co to jest. Ta fotka pochodzi juz z jakiegos periodyku lotniczego, a dodane w lewym gornym rogu logo PWS znajduje sie takze na kadlubie, a na oryginale ponoc jest duzo lepiej widoczne.Wyglad pasuje ponoc tylko do PWS-40, ale jak pisalem, lotnictwo to nie moja branza, powtarzam tylko, co mi napisano na ten temat. Jesli nie PWS-40, to co to moze zatem byc, bo logo wytworni wedlug mnie jest bezsprzecznie widoczne?
Napisano
No to mamy DTH-kolejną sensację.Jak uczy doświadczenie jak jest jedna fotka to mogą być i inne....Logo PWS w górnym rogu sprawiało wrażenie,że to fotomontaż,,,,Informacje o zdjęciu są b.interesujące.Leszku dzięki za informację o Lotnictwie".Pozdrawiam
Napisano
DTH-smaczku dodaje fakt,że PWS-ma malowanie jako samolot wcielony do Luftwaffe......oprócz loga PWS i zbieżnego paska na kadłubie jest krzyż i litera T"-czyli samolot służył jakiś czas w Luftwaffe.Czy to malowanie ze służby(niemieckie),czy oryginalne z PWS-u????Zachowany znaczek PWS-u świadczy,że chyba oryginalne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie