Skocz do zawartości

Kolekcje - bagnety (vol.II)

bjar_1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Stary był już za długi :
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=138095

• Odpowiedzi 224
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam . Bagnecik w ładnym stanie , ale radziłbym zmienić żabkę na niemiecką (np. od S 84/98) - ładniej i wiarygodniej będzie wyglądać bagnet niż na tej Jugolskiej. Pozdr.
Napisano
Wiem wiem, ale posiadam kilka żabek jugosłowiańskich i tak je wpycham gdzie się da .A do niemieckich zabek mam takie szczęscie ze nie mam ani jednej , zadna mi sie nie trafiła a kupic na aukcji to dla mnie za duży wydatek - ceny mnie przerażają :)
Napisano
Perkun - masz może w zbiorach bagnecik niemiecki S-42 z przybornikiem w rękojeści ? Bo trochę niemców to widać jednak masz...

Kordziki też kolekcjonujesz ?
Napisano
Witam, Acer, juz nie mam S.42 Kiedys mialem 550 bagnetow, teraz zostalo mi ok. 200. Sprzedalem je lub wymienilem za szable i polskie bagnety. Nie mam zadnych kordzikow za wyjatkiem kilku polskich komunistycznych" :-))
Napisano
Witam . No to Perkun24 miałeś ładną kolekcję. Ja natomiast odwrotnie zacząłem od Polaków , a teraz zacząłem skłaniać sie ku Prusom i Rosji , bo mi się kolekcja za monotonna wydawała .Pozdr.
Napisano
Witam . No to Perkun24 miałeś ładną kolekcję. Ja natomiast odwrotnie zacząłem od Polaków , a teraz zacząłem skłaniać sie ku Prusom i Rosji , bo mi się kolekcja za monotonna wydawała .Pozdr.
Napisano
E, zbiór jak się patrzy, 200 sztuk, a wcześniej 550...

gdzież mi do tego...... ja tylko chcę mieć po jednym - dwóch egzemplarzach ze stricte przedwojennych polskich wzorów...

22, 24,27,28,29 i mobilizacji....

praktycznie to brakuje mi tylko Perkuna mobilizacyjnego....

Matko Boska i córko, 550 sztuk, gdzież ja bym to w małym mieszkaniu pomieścił......

pozdrawiam i szcześliwego New Year życzę...
Napisano
Ja rowniez wszystkim zycze Happy New Year !!!!!
Pomyslnosci i jak najlepszych rafien" kolekcjonerskich w Nowym 2007 Roku.
Udanego Sylwestra !!!!

Hubert
Napisano

A to moje wszystkie liście pierwszy od góry ACT GOSVORM FISHER & ROSSMAN BERLIN srodkowy jest obustronnie sygnowany GEBR HARTKOPF SOLINGEN a z drugiej strony WALTER & CO.MUHLHAUSEN THR. A na samym dole WAYESBERG AND KRISHBAUM SOLINGEN wszystkie na grzbiecie mają datę 17 i W w koronie.
Pozdrawiam i życzeę sczesliwego nowego roku. WSZYSTKIM

Napisano
Perkun24, gratuluję pieknego zbioru 98/05. Z tego co widziałem niebawem dojdzie kolejny, z gładkimi okładzinami :)
Napisano
Ściana warta jakieś 35 000 PLN :))

Fajny tematyczny zbiorek - chyba tylko niedopatrzyłem Kriegsmarine i koredelasa służby leśnej Forstdienst.....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie