Skocz do zawartości

Stara zardzewiala bron.

marcinekkkkkk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jedno sprostowanie dla otta, w stanach (USA) nie musisz miec zadnego pozwolenia na posiadanie broni w domu. Ja mam caly arsenal z ilascia amunicji idaca w dziesiatki tysiecy, i nigdy nie musialem miec na to zezwolenia. Druga poprawka do konstytucji USA gwarantuje to prawo.
Natomias w zaleznosci od stanu i miejscowych praw, jezeli chces nosic cos za pasem to musisz miec pozwolenie. Np. w Teksasie mozesz w ciagu dnia nosic pistolet pod pacha ale w nocy juz nie, a w Nowym Jorku potrzebujesz zezwolenie zawsze i nie jest o to tak latwo.
Napisano
tak tak... co stan to obyczaj wiem o tym^^ tylko mimo wszystko lepiej by bylo w Polsce gdyby mozna bylo nosic bron pod pachą niz chowac wykopki po szafach w obawie przed panami iebieskimi" prawda;]?
Napisano
USA to nie Polska......przed wojną prawo posiadania broni było liberalniejsze, nie mówiąc o broni stricte kolekcjonerskiej.....

Polska to kraj rozbrojony ewidentnie, podziemie i tak rośnie bo prawo nienormalne a wszędzie i zawsze widzi się bandytę i przestępcę. Nawet bagnety potrafią zabierać.
Napisano
Ja widziałem nawet takich co z widłami chodzili po publicznych drogach (w mieście to nie do pomyślenia !!! ),nawet baby i podrostki ,ale nimi też pewnie zajmą się nasze organa ścigania :)
Napisano
Dlatego napisałem o podziemiu :)

A na serio to przecież niepoważne jeżeli chodzi broń kolekcjonerską - takie restrykcje, broń czarnoprochowa...wiatrówki niektóre.......

W końcu będzie że i wibrator stanowi istotne zagrożenie dla życia :) :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie