aro57 Napisano 16 Grudzień 2006 Autor Napisano 16 Grudzień 2006 witam wrzucam watek nozycy saperskich czyli saperów moze macie swoje to dorzucjacie te sa polskie mialy sygnatury nozyce bo nie wiem czy szukac
marek123 Napisano 16 Grudzień 2006 Napisano 16 Grudzień 2006 jest juz watek o sprzecie saperskim! Mogłes tam go dac...
Gebhardt Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 A niech i bedzie watek o nozycach, bo temat ciekawy sam w sobie. Zreszta watek jest o saperach a ci akurat nie przypominam zeby uzywali nozyc :)
esus Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 nie wiem czy to saperskie,czy jakieś współczesne ale znalezione w drodze"(piaskowej w lesie)obok bardzo dobrze zachowanych pozycji sowieckich z II w.ś.
makul Napisano 28 Styczeń 2012 Napisano 28 Styczeń 2012 Wiem ze temat stary ale akurat mam pytanie dotyczące budowy nożyc. Trafiły mi się dziś takowe i chcę je wyczyścić. Wiem że były rozbieralne - ale - czy śruby u góry nożyc były wykręcane (już po odkręceniu nakrętek) czy się je wybijało? Bo nie chcą mi iść a też nie chcę ich uszkodzić.makul
por.pil.020 Napisano 25 Październik 2012 Napisano 25 Październik 2012 Witaj makulu,Mam teraz podobny problem bo trafiłem kolejne AS-y. najprawdopodobniej niestety były wykręcane przez całą swoją długość co trochę komplikuje zagadnienie ich ozbiórki" :(
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.