Skocz do zawartości
  • 0

cóż to za torba sanitarna???

pawel_breslau

Pytanie

Napisano

Witam.Wczoraj wpadła mi w ręce taka oto torba sanitarna.Jest koloru zielonego i wykonana jest z brezentu.Na górze widnieje znak czerwonego krzyża oraz skrót B-3.Skróty takie widnieją także na bokach tej torby.Zawiązywana była sznurkiem dgyż posiada dziurki do jego przeplatnia w miejscu zamykania.Dla porównania wielkości położyłem na niej paczkę papierosów.
Moje pytanie brzmi:czy ktoś z Was wie może cóż to jest za torba,jaka oarmia jej używała i z jakiego okresu pochodzi?
Pozdrawiam i dziękuję z góry za wszelkie sugestwie w tej sprawie.
Paweł

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dokładnie tak. Spora część kopii toreb na maski i chlebaków w rekonstrukcjii 1939 jest z takich poszyta jeśli sie nie mylę.
Napisano

Witam.Wczoraj wpadła mi w ręce taka oto torba sanitarna.Jest koloru zielonego i wykonana jest z brezentu.Na górze widnieje znak czerwonego krzyża oraz skrót B-3.Skróty takie widnieją także na bokach tej torby.Zawiązywana była sznurkiem dgyż posiada dziurki do jego przeplatnia w miejscu zamykania.Dla porównania wielkości położyłem na niej paczkę papierosów.
Moje pytanie brzmi:czy ktoś z Was wie może cóż to jest za torba,jaka oarmia jej używała i z jakiego okresu pochodzi?
Pozdrawiam i dziękuję z góry za wszelkie sugestwie w tej sprawie.
Paweł

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie