karpik Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Napisano 3 Grudzień 2006 Na pierwszej wyprawie z wykrywaczem(nie mówie że najlepszym) znalazłem ciemny kamień, struktura porowata, srebrne błyski, wykrywacz szaleje nawet z dyskryminacją ale magnesu nie przyciąga.W pobliżu żadnych podobnych. Głeboki las.Pewnie to nic ale jestem ciekawy opinii.
karpik Napisano 4 Grudzień 2006 Autor Napisano 4 Grudzień 2006 myślałem że ruda żelaza jest czerwona"
Peter Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 Magnetyt - ciemno szary - lub czarny a wtrąceniami. Ale magnes to go chyba powinien trocha przyciągać. Zdjęcie z Wikipedii.
jacw Napisano 6 Grudzień 2006 Napisano 6 Grudzień 2006 też coś takiego znalazłem. Pojawił sie nawet kiedys wątek na forum. Mówiono też że to meteoryt, ale kompas powinien wariować. Niestety nikt tak do konca nie wie co to takiego. Moze ktos ma dojscia do fachowców z tej dziedziny?
karpik Napisano 7 Grudzień 2006 Autor Napisano 7 Grudzień 2006 wyrzuciłem kamola choć miałem drobne wątpliwości, na koks chyba za ciężki, wykluczyłbym również asfalt
karpik Napisano 7 Grudzień 2006 Autor Napisano 7 Grudzień 2006 zostawiłem fotę w jpg ale ma mega, nie wiem jak go zmniejszyć
kitka Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 Witam,Panowie bardzo podobny do tego jest piryt nazywany inaczej zlotem glupcow.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.