Skocz do zawartości

ZIELONA GÓRA I OKOLICE

BASTEK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 458
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam,chcialem tylko dodac ze w Gubinie sa naprawde ciekawe miejsca nawet i okolice,tylko chodzi mi o lotnisko,jesli znajdziecie chwilke to zapraszam a przekonacie sie sami ze w/w temacie rolnik pogina ze srutowka w ciagniku.A co do lotniska w okolicach Lubska to tez niema co na narazie kopac bo jest zasiane,kto szanoje prace na roli to wie ze to tez moze sie zle skonczyc np.widlami w plecach : ).Pozdro
Napisano
Hehe żadne, ale rozgadaliście się z lotniskami i rzuciłem trochę fantów związanych z tematem:)

Wronka leżała zakopana razem z resztką munduru czy czegoś podobnego(resztki rozsypującego się materiału), obok kilka innych fantów(m.in. szklane kulki do zabawy-też 100% niemieckie), wszystko w jednym miejscu, nieopodal starego przejścia granicznego. Wyglądało to jakby ktoś uciekał i zakopał w pośpiechu w jednym miejscu. Wyszło na wiosnę, przy okazji orki leśnej-zaciekawiony kulkami poszedłem i wykopałem:)

Reszta z innych miejsc, a porcelanka została wymieniona za dzwonek od roweru z nazwą wsi Dittersbach(Dzietrzychowice), akurat mieszkańcowi bardzo się spodobało, i wymienił się. Ogólnie zbieram porcelankę, więc jeśli macie coś z okolic, chętnie na priv'a.

Aliens niedługo pogadamy, jak wrócę z kresów", bo na razie nawet nie ma jak. Jak możesz to powiedz na privie co mniej więcej byś chciał(wiesz za co:)

Pozdro dla znajomych z ziemi lubuskiej!
Kamil
Napisano
No a co! Pewnie ,że od Gubina się odgania. W koncu u nas niemcy zakopali bursztynową komnatę w okolicach lotniska, na terenie koszar we wschodniej częsci miasta prowadzono badania nad *wunder soldaten*, podobno wychodowali mala armie zmutowanych zołnierzy o nadprzyrodzonych zdolnosciach, a co lepsze już w '45 roku mieli dla nich kody na niesmiertelnosc!!! A dziadek znajomego z Guben opowiadał, że Ewcia podczas brzydkich zabaw z Adolfem na naszych pieknych wzgorzach zgubiła swoje ulubione kulki analne ktore dostała od Eichmana, podobno sygnowane SS i RZM. Tak wiec lepiej nie przyjezdzajcie do Gubina, naprawde nie warto, szkoda czasu i wogole. A strach pomyslec jesli ktos by wykopał wunder soldata, albo nie daj boze analne kule Ewci ;) :):):)
Napisano

W piątek zabrałem wykrywke i grzeje do lasu ale niestety opad ciągły nieustający zniszczył moje plany więc po drodze pstryknąłem krzyż upamietniajacy poległych Niemców w czasie I wojny. Na szczycie czegoś mu brakuje bo wystaje tylko zbrojenie a znajduje się przy drodze do Kożuchowa we wsi Książ Śląski. A miał być taki fajny weekend ...

Napisano
tak,tak szajka wszyscy odganiamy wszystkich od Gubina ,na ulicach mozna spotkac rogatki uzbrojonych po zeby lokalnych obroncow.Ja sam stoje na strazy w jednej z nich broniacych dojazdu od strony Lubska,jak podjedziesz to napewno mnie poznasz.Mam na sobie czarny mundur z dwoma piorunami na kolnierzyku,to po dziadku uniformek.Podczas wojny pracowal w elektrowni i stad te pioruny,a na czapce mam trupia czaszke bo dziadzia dorabial w zakladzie pogrzebowym,wiec sam widzisz nie ma zartow ,lepiej do Gubina sie nie zblizac :))
Pokazcie- a moze by tak sam poszukal co!!Swego czasu jakos sam znajdowalem skrytki w Lubsku bez niczyjej pomocy:)
Pokazcie co znalezliscie - czysz kilka postow wyzej nie pokazalem coz takiego mozna znalezc w Gubinie ?
Jak pismo glosi szukajcie a znajdziecie ".Dla leniwych polecam antykwariaty ,targi staroci itd,itp a nie detektor metalu:)

PS.Osobiscie pochodze z Gubina i wiem ze tereny sa juz ostro przeryte ale tez potrafia mile zaskoczyc i prawda jest taka ze czesciej kopalem w okolicach Lubska i Zar niz w Gubinie.To moze wlasnie wy odwracacie uwage od swoich terenow,bo jak tylko pokarze sie nazwa Lubsko lub Zary to zaraz ukazuje sie post odwracajacy uwage i skupiajacy ja na Gubinie.
Szajka czy to wlasnie nie ciebie drapnela straz lesna z policja w okolicach Gubina?:)
Pozdrawiam :)
Napisano
ups.mala poprawka bledow: czyz a nie czysz .No i post powinienem zaczac z duzej litery,za reszte bledow ktorych nie znalazlem przepraszam ale tu gdzie pisze nie ma polskojezycznej klawiatury.ups i jeszcze raz sorki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie