BASTEK Napisano 26 Listopad 2006 Autor Napisano 26 Listopad 2006 Witam jest ktoś moze tu z ZIELONEI GÓRY kto chodzi z wykrywką albo ktoś kto ma jakieś informacje albo mapy dotyczące działań II wojennnych w ZIELONEI GÓRZE i okolicach ? Lub inne informacie dotyczonce tego miasta i okolic .
bosniak Napisano 29 Listopad 2006 Napisano 29 Listopad 2006 witam jestem z Zagania chetnie sie dołacze i zaprzyjaznie
fafal Napisano 30 Listopad 2006 Napisano 30 Listopad 2006 Witam.Mieszkam kolo Nowej Soli i chetnie sie przylacze. Pozdrawiam.
boysss Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 Bosniak tu Żary moze razem poszperamy wkoncu to te same okolice-pozdraw.:)
sirpavlo Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 Witka Panowie jak bedzie w planach jakaś grubsza wyprawa to dajcie znać chetnie się przyłącze pozdro sirpavlo (Zary)
ELM_ Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 jak cos to sie pisze na jakis wypad, piwko czy cos :)
fafal Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 No,tylko ze cos slabe zainteresowanie ze strony kolegow...
lucekmetaal Napisano 2 Styczeń 2007 Napisano 2 Styczeń 2007 Witam Lubsko sie klania.W razie potrzeby tez sie przyloczam sie do Was.Oczywiscie z wykrywka
marcin.lubuskie Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 Witam i pozdrowiam, to fajnie że tak wielu kolegów z okolicy Zielonej Góry sie odezwało bo po postach widać że w tym regionie panuje głembokie podziemie tzw; (dziwna cisza ),:) ale to nic jak by co to wyrażam chęć zaprzyjaznienia sie równiesz, pozdrawiam :)
boysss Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 i co z tego za nas wielu jak nikt sie nie garnie do zorganizowania czego kolwiek
bosniak Napisano 11 Styczeń 2007 Napisano 11 Styczeń 2007 no chłopy ja w sobote jade gdzies poryc. kto chetny ???
marcin.lubuskie Napisano 12 Styczeń 2007 Napisano 12 Styczeń 2007 Witam to morze ktoś by mi napisał E-meila i byśmy sie dokładnie porozumieli w tej kwestji zorganizowania sie jakoś, wiadomo że teraz z pogodą jest wielka nie wiadoma i nie każdemu pasuje, wiadomo ruwniesz że praca lub szkoła rodzina,itp.Bo my , amam namyśli mojego kąpana nie posiadamy chwilowo auta, a to duże utrudnienie,a wiendz trzeba by było znaleśc jakiś punkt odniesienia(miejsca do spotkania i poznania sie)i po takim rekonesansie morzna by było podiąc jakieś działania w terenie.Ok to by było na tyle czekam na jakieś propozycje i serdecznie pozdrowiam :)
Dives Napisano 12 Styczeń 2007 Napisano 12 Styczeń 2007 Witam i pozdrawiam kolegów. Dajcie znać jakie są efekty wspólnej wyprawy. Jestem ciekawy , bo związany jestem mocno z Zieloną Górą , choć teraz mieszkam w Głogowie. super fantów Dives
bosniak Napisano 13 Styczeń 2007 Napisano 13 Styczeń 2007 witam.20-21 stycznia planuje uderzyc na Złotnik jest ktos chetny do wyprawy??
mgieta Napisano 13 Styczeń 2007 Napisano 13 Styczeń 2007 Witam kolegów jestem z Zielonej w naszej bezpośredniej okolicy nic szczególnego sie nie działo. Ze Złotnika pochodzi ta pasta do zębów leżały w okopie 2 opakowania , łódki, hełm, sporo niewypałów się tam wala, na domach w Złotniku sa fajne ślady po ostrzale. Teren sporo zryty ale zawsze jak ktos szuka to cos znajdzie. Zycze sukceców i dajcie jakieś foty jak cos wyciagniecie.
bosniak Napisano 14 Styczeń 2007 Napisano 14 Styczeń 2007 dzisiejsze fanty moze troche zniszczone ale zawsze cos.
fafal Napisano 14 Styczeń 2007 Napisano 14 Styczeń 2007 Moze to nie najblirzsze okolice Zielonej Gory ale prubowal ktos w Milsku? Tam ruscy przeprawili sie przez Odre ale nie utrzymali dlugo przyczulka i zostali wyparci z powrotem na druga strone. Wiec jakies walki tam byly.
Dives Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 Witam !Bośniak fajne fanty . życzę super wyprawy . Dives
mgieta Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 Witam odnosnie zapytania kol. fatal najprawdopodobniej chodzi o miejscowość Wielobłota. Byłem tam kilkakrotnie teren bardzo zryty szczególnie przez kolekcjonera zębów" z Łazów, jak kończyły mu sie baterie w wykrywaczu to dziurawił ziemię stalowym prętem. Wzdłuż Odry ciągna sie kilometry okopów (niestety puste) jedyny odcinek gdzie się coś działo to stara przeprawa promowa koło Wielobłot na odcinku okolo 200m niemcy odpierali próbę przeprawy przez Odre. Sporo łusek i innych drobnych rzeczy, obok drogi stała gospoda wiec można trafic pobita porcelane i inne rzeczy gospodarskie. Kolekcjoner" twierdzi że wykopał 7 niemców, czy ta ilość jest prawdziwa to nie wiem ale sam widziałem sztuczną szczękę i żebra jednego z nich które zostawił na wierzchu okopu. Generalnie więc trochę późno juz na czeszanie tego terenu ale zawsze cos wpadnie np. ta gapa jest z tamtąd. Zycze powodzenia w tym sezonie
fafal Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 Kolego mgieta, dzieki za dokladny opis tematu bo szczerze sie zastanawialem nad wypadem w ten rejon. No i nie zupelnie jest tak jak sie spodziewalem. Ale jak to mowia kto szuka ten znajdzie." Ja takze zycze sukcesow.
boysss Napisano 24 Styczeń 2007 Napisano 24 Styczeń 2007 CZESC!Mam propozycje a moze kazdy z nas opowie cos tu na forum ciekawego o swojej najblizszej okolicy z której pochodzi -wkoncu i tak lezy snieg i nie mozna kopac chyba ze sa w sród nas napalency palacy ogniska:)nad fantami a poczytac bedzie miło w długie wieczory -co wy na to ???
sirpavlo Napisano 24 Styczeń 2007 Napisano 24 Styczeń 2007 WitamKtoś kiedyś powiedział nie ma pustych miejsc sa tylko gorsze i lepsze miejscówki,jeszcze przed sniegiem zdązyłem :)Fakt miejscówki Bieniów,Złotnik,Gorzupia wyczyszczone ale drobiazgi jeszcze zostały ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.