Skocz do zawartości

Prawdopodobnie jestem bezdusznym potworem - Halemba

idiota

Rekomendowane odpowiedzi

jaca2003:

spuść z tonu bo twoja wypowiedź jest z leksza obraźliwa. Jest masa zawodów, gdzie ludziom niszczy się zdrowie ale czy to jest wina górników, że inni nie mają tego co oni ? Jak twój sąsiad kupi sobie nowy samochód to co ? Pójdziesz mu go spalić ?

• Odpowiedzi 127
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Np. jeden chorąży saper który zginął w yłej Jugosławi", odbył się huczny pogrzeb przyjechli wszyscy dostojnicy z MON i rządu, w telewizji mówiono że rodzina głodu nie zazna i zostanie obdażona pomocą ( lata 90 ) po trzech miesiącach, bo po tylu miesiącach wdowa wróciła do swojego mieszkania od rodziny, zastała całkiem inną sytuację groziła jej eksmisja bo nie zapłaciła z wiadomych względów czynszu:(( i to jest praktycznie we wszystkich przypadkach POMOCY RZĄDOWEJ, a pomocy żadnej nie dostała.
P.S. Polska to wredny kraj i nie dziwię się że ludzie wyjeżdzają bo w obcym kraju są lepsze przywileje socjalne niż tu. Ja za to że przekroczyłem raptem kilka złotych na trzyosobową rodzinę dochód nie dostaję już rodzinnego raptem czterdzieści parę złotych na dziecko, ale mam je gdzieś...

Moze i brutalnie się wypowiadam.Ale taka jest prawda.Który zawód jest tak obłożony dotacjami rządowymi i tak przywykły do tego że mu się nalezy.A jak jest mało to jedzie do W-wy i robi rozpierduche bo demonstracją tego nazwac nie można.
Pozdrawiam
P.S
Rodzinom poległych naprawdę współczuję.

Panowie...mieszacie śmierć ludzi z mediami a to jak włozyć sacrum do chlewa. Sam miałem okazje pracować przez chwile w mediach...akurat umarł w tedy Papież. Wszystkie Telewizje, gazety i portale maja gotowe mechenizmy które sa uruchamiane naciśnęciem przycisku na słuchawce telefonu. Automatycznie miny zmeniaja se na zatroskane, wszędzie kir...flagi do połowy... Ale tylko jak temat jest atrakcyjny. Widzieliście jak ganiali za rodzinami...jak starali sie uchwycić cierpienie żeby zarobić. Paskudztwo.

A wracając do górników... smierć jak każdego, bo w czym kierowca jest gorszy od górnika, w czym ci pojedyńcy byli gorsi od tych którzy zgineli w grupie?

Mój szwagier" i eść" pracują na dole... kiedys to było 800m, i wierzcie mi zarabiaja więcej niż 2000 a to nie jest xle jak na Polskę. Ja za te pieniądze bym tam nie strzedł bo byłem i widziałem...jako młody chłopak rozładowywałem wagony z węglem w wakacje i starczyło mi tego przedsmaku.

W tej dyskusji popełniamy podstawowy błąd waloryzując wartość taka jak śmierc. Robimy dokładnie to samo co media i rząd... to ich clew my zostamy czyści.

panowie jako pracownik budowlany z 8 letnim stazem drwilem z pracy gornikow ale sytuacja przeobrazen gospodarczych zmusila mnie zmiany zawodu , I CO ano kopalnia ,20 lat w tym GN..U pracuje 9 lat na scianie i mysle ze co niekturym przydaloby sie przepracowac chociaz 1 dniowke aby muc cos powiedziec o gornictwie .Ale do czego zmierzam media zrobily z tego niezly cyrk ,jeszcze nie wydobyto wszystkich cial a juz dzielono skore za wyprawke , KASA KASA KASA pokazywano bez przerwy w tv i pytam czy to byla specialna akcja propagandowa . jaca2003 chyba jestes kasownym facetem , ale czas pokaze swoje

Nie no bez jaj kol Wajcha.Wytłumacz mi czym się różni śmierc górnika z Halemby od śmierci marynarza z promu Jan Heweliusz?Lub od śmierci robotnika zatrudnionego na czarno na budowie?Chyba tylko tym że jak zginie górnik to cały kraj sra bo znowu zrzuta bo znowu zmiana programu bo rząd się zesra z zapowiedzi jak to pomorze.To samo było przy Tragedii w Hali Targów Katowickich.Bo to jest Ślask i Ślaskowi sie należy.Czy moze ktoś z rządu wpadł na genialny pomysł aby pomóc rodzinie tego 70-ciolatka który wczoraj zginał w wypadku koło Gołdapi?Jakos nie słychac.A moze ślązaki sie zrzuca na pomoc rodzinie?
Pozdrawiam.
P.S.
Jak już wcześniej pisałem współczuję rodzinom Tragicznie Zmarłych.

Kol Wajcha media zawsze zrobią wszystko aby tylko więcej reklam puścic.Które zrobi lepszy show te dostaje więcej zleceń i kaska idzie większa.Tylko jak pisałem TVN tym się różni od TVP że dała ze swoich dochodów a TVP dała z pieniedzy podatników.Taki kraj takie media .
Pozdrawiam

Fakt pod ziemią nie robiłem.Ale robiłem w zbiornikach.Gwarantuję Ci że też nic fajnego.Ale znalazłem inną robotę.A jak odchodziłem to jakoś nikt nie dał mi odprawy ani nic takiego.I tez nie zaliczono mi szkodliwego bo za mało lat w tym gnoju przerobiłem.
Pozdrawiam

jaca2003 i znowu propaganda daje o sobie znac gadasz o odprawach a jakie one byly ano 50.000 brutto i co ano podatek 19% a wiec kwota pomiejszona o 10 000 a w rozliczeniu rocznym kwota ta dodana do rocznego zarobku zostala zakwalifikowane do 30 % a wiec oprucz19% dodatkowo sciagnieto 21% i co z tego zostalo - ano na wykrywacz i szukac skarbow pzd wajcha

kol. jaca2003 na kopalni dawali takie wyprawki ze wzgledu na to ze ludzie tam pracujacy w 90%(jak nie lepiej) mieli wyksztalcenie zawodowe jak nie podstawowe...jezeli taki czlowiek przepracowal 20lat na dole i w wieku 40lat mial isc do zwolnienia?wyobrazasz to sobie ze znalazlby gdzies prace? wyprawka byla przeznaczona na zalozenie dzialalnosci gospodarczej lub czegos w tym rodzaju...rzad gornikom to zaoferowal bo musieli zmniejszyc zatridnienie a wyrzucic ich nie mogli. Proponuje zakonczyc ta dyskusje, niech biedaki spoczywaja w spokoju!
pzdr.
Dawid

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie