Bandi1973 Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 W związku z pięknymi kolekcjami mam pytanie do będących w temacie deko,mianowicie dlaczego zdekowany SWD jest aż tak drogi (11000 PLN) w porównaniu do innych broni.Czy dla tego że to karabin snajperski,czy może dla tego że to broń rzadka?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 W związku z pięknymi kolekcjami mam pytanie do będących w temacie deko,mianowicie dlaczego zdekowany SWD jest aż tak drogi (11000 PLN) w porównaniu do innych broni.Czy dla tego że to karabin snajperski,czy może dla tego że to broń rzadka?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlondYN1944 Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 Kolego GARBATY czy mógłbyś wyjaśnić proces zakupu broni deko na podanym przez siebie serwisie? Co zrobiłeś, jak z papierami i jak wszystko załatwiłes? Z góry dziękuję, pozdrawiam i gratuluję wspaniałej kolekcji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garbaty Napisano 18 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2010 Kol. BlondAss mieszkam od 21 lat w niemczech, z zakupem broni zdekowanej jak wiadomo nie ma tutaj problemu.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 Kol. Karabin, cena SWD w polsce jest chora i niczym nie uzasadniona, w Austrii w tym roku bez problemu można było kupić SWD za 1000 EURO a w promocji znajomy sprzedawca miał po 800 EURO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 No proszę,taka cena jest do przyjęcia ale nie 11000zł. Jak myślisz,czy zwolnienie z koncesji na obrót bronią dekowaną rozrusza konkurencję obecnych zdzierusów? Ten SWD widziałem w Pa-ko na zamówienie i tylko u nich. Ogólnie ceny pomiędzy sklepami szalenie się różnią,np pepeszka z magazynkiem łukowym w jednym sklepie chodzi po 500 PLN a w drugim mniej znanym 1500 (sklepik na dorobku?) Rozumiem starszy model ppsz wojenny/powojenny ,tu różnica być musi. Wspomnę raz jeszcze o SWD,magazynek 200 PLN!,do AK 47 kosztuje 20PLN,wszystko 10 razy drożej. Ja myślę że konkurencja rozwiązałaby ten problem.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 No proszę,taka cena jest do przyjęcia ale nie 11000zł. Jak myślisz,czy zwolnienie z koncesji na obrót bronią dekowaną rozrusza konkurencję obecnych zdzierusów? Ten SWD widziałem w Pa-ko na zamówienie i tylko u nich. Ogólnie ceny pomiędzy sklepami szalenie się różnią,np pepeszka z magazynkiem łukowym w jednym sklepie chodzi po 500 PLN a w drugim mniej znanym 1500 (sklepik na dorobku?) Rozumiem starszy model ppsz wojenny/powojenny ,tu różnica być musi. Wspomnę raz jeszcze o SWD,magazynek 200 PLN!,do AK 47 kosztuje 20PLN,wszystko 10 razy drożej. Ja myślę że konkurencja rozwiązałaby ten problem.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelFB Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 Problem przy SWD jest taki, że nie ma dokumentacji i pierwszy klient musi zapłacić za jej zrobienie. Druga sprawa SWD to ekstremalnie rzadki karabin w obrocie, jeżeli ktoś ma to od razu idą jako bojowe gdzieś dalej. Chętnie bym kupił SWD za 1000 EURO, skąd w Austrii SWD ? W Czecha gdzie broń jest na prawdę bardzo tania SWD kosztuje 7000 zł;)Co ustawa zmieni ? Nadal prawo do zakupu z AMW będą miały tylko firmy koncesjonowane, które będą dostawcami broni także deko bo to od nich będzie ona wychodzić. Nasze prawo jest nie normalne i nie zanosi się na jego zmiana na lepsze ba wręcz na gorsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 Kol. PawelFB, wiesz, że dzwonią ale nie do końca wiesz w którym kościele. O czym ty mówisz, że pierwszy klient płaci za zrobienie dokumentacji ?!!!!!! Na podstawie moich egzemplarzy powstało kilka specyfikacji technicznych i nigdy nie zapłaciłem więcej niż ustawa przewiduje! A po podwyżkach to jest niecałe 80zł. Skąd SWD w Austrii, głupie pytanie, z Rosji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelFB Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 Kolego Bandi1973 nie wiem czy wiesz ale na wykonanie pierwszego egzemplarza wymagana jest specyfikacja techniczna, której zazwyczaj wykonanie zleca się WiTU, jak myślisz czy robią to za darmo ? Pro po Austrii odpowiedź niestety taka jest raczej nie prawdziwa, ponieważ nie wiem czy wierz ale Rosja raczej nie sprzedaje broni używanej do Europy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 Pomiędzy AMW a odbiorcami sprzętu też pewnie rządzą układy. Może udałoby się ze wschodu coś sprowadzić(chodzi o firmy) ,ciekawe czy jakaś ustawa to reguluje.Zdecydowanie tańsze jest kolekcjonowanie granatów (46zł.szt.w promocji- F-1 kompletny skorupa+zapał ćwiczebny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelFB Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 Jak najbardziej można, jednak trzeba mieć WSK(Wewnętrzny System Kontroli - na broń automatyczną). Problem jest taki,że Ruscy nie chcą sprzedawać nam sprzętu używanego, tylko nowy chcą sprzedawać a ceny na nowe są kosmiczne. Gdzie te granaty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 O widzę że właśnie o Rosji koledzy wspomnieli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelFB Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 Kolego karabin gdzie widziałeś PPSz z papierami z CLK KGP po 500 zł ? Powiem tylko tyle że 400 zł kosztuje pozbawienie cech użytkowych broni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 Za chwilkę wrzucę link,a granaty na www.frontowiec.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 Kolego PawelFB, postaram się tak napisać żeby Cię nie urazić ale będzie mi trudno bo poziom twojej niewiedzy i ignorancji jest duży.1. Specyfikacja techniczna bez względu czy jest do 1go czy do 1000 egzemplarza kosztuje tyle samo!!!!2. Prosze zanim będziesz dalej p...... głupoty zajrzyj w wykaz specyfikacji i zobacz ile specyfikacji opracowało WITU. Głównym wykonawcą specyfikacji na chwilę obecną jest IMP (zapytaj googla co to jest) mój STEN przekeżał 3 lata w WITU a następnie zostałem poinformowany, że jednak specyfikacji do pistoletów maszynowych nie robią i musiałem przekazać do IMPu, wtedy specyfikacja kosztowała 32zł BRUTTO!3. Skąd takie informacje, że Rosja nie sprzedaje broni używanej do EU ?! Pewnie masz wójka posła w PiS ? Większość ruskich sprzętów, które mam zarejestrowanych kupiłem w Hamburgu od człowieka, który ciągnie to wszystko z rosji.4. Ile sztuk broni PCU sprowadziłeś z zagranicy i dostosowałeś do polskich przepisów, żeby wypisywać ludziom takie głupoty?Pokaż mi swoją kartę rejestracyjną a powiem Ci kim jesteś :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobra10225 Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 Ja widzialem PPs za 600 pln.www.wojsko.com.plJest tu bardzo duzo broni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 www.bron.wojsko.com.pl/products_new.phpCena normalna była 699,obecnie 531netto a 649 brutto,a PM ok 400. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 To najtańszy stragan jaki znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelFB Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 Dziwne rzeczy tu wypisujesz, ja pozbawiłem cech bojowych 600 sztuk broni wiec jakieś tam pojęcie o tym mam ale widzę ze ta polemika nie ma sensu. Czyli twierdzisz, że kupujesz broń nie mając koncesji ani pozwolenia przewozisz ją przez granicę i oddajesz do WiTU czy IMP(wiem co to :)i oni bez żadnego problemu robią Ci specyfikację za 32 zł brutto, i przekazują ją do CLK do nadania numerów ? Dobrze rozumiem ? To może nam Polakom nie chce sprzedawać, jednak gdybyś się zajmował bronią ostrą wiedział byś jaka jest polityka Rosjan w sprawie handlu używanym sprzętem. Nie potrzebuje karty, nie mam w kolekcji żadnych deko, mam ten przywilej i pozwolenie na broń ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 Pawle też posiadam broń ostrą, ale kolekcjonuję PCU bo nie muszę zamieniać nowego domu w taki bunkier jak zmieniłem mieszkanie w bloku na parterze w związku z pozwoleniem na broń kolekcjonerską, z którego z czasem i tak zrezygnowałem. Co do importu broni PCU to robię dokładnie tak jak mówisz. Import tej broni jest normowany stosowną dyrektywą UE (a raczej załącznikiem do tej dyrektywy) o której na forum już też pisałem.PozdrawiamPaweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelFB Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 No tak to jest fakt,że dosłownie trzeba mieć bunkier zamiast domu. Ciekawe, muszę to sprawdzić bo z tego co wiem to nie jest to zgodne z Polskim prawem, być może Znalazłeś jakąś ciekawą lukę prawną zapoznam się z tematem. Dzięki za ciekawą wymianę poglądów. Pzdr,Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelFB Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 karabin PPS to nie PPSz, nie zrozumieliśmy się. Myślałem, że ktoś sprzedaje PPSz wz. 41 po 500 zł, to by było szaleństwo. W PA-KO wojenne PPSz wz. 41 masz po 1499 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.