aklog Napisano 15 Listopad 2006 Autor Share Napisano 15 Listopad 2006 Witam, dopadłem kawałek bardzo fajnej skóry nadającej się do zrobienia repliki futerału na saperkę WH (model taki jak w załączniku). Spróbuję zrobić taki...proszę zorientowanych w temacie o podanie dokładnych wymiarów takiej saperki, długości pasków itp. Jeśli to nie problem proszę o wklejenie jakiś pomocnych fotek. Z góry - BARDZO DZIĘKUJĘ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklog Napisano 15 Listopad 2006 Autor Share Napisano 15 Listopad 2006 chłopaki - chyba nie powiecie, że pożyczacie na rekonstrukcje saperki i nikt nie ma nic w domu? Może jednak kto pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 Jak masz saperkę, to wymiary możesz zdjąć z tego zdjęcia.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berlin Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 Nie siedzę w temacia niemiec ale chyba powojenne LWP były podobne/identyczne do niemieckich łopatek piechoty, miały też bardzo podobne ramki. Bym wiedział to bym porobił fotki i wymiary egzemplarza który kiedyś miałem, jeszcze z gapą weimarowską z 1934 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklog Napisano 16 Listopad 2006 Autor Share Napisano 16 Listopad 2006 do Boruty:teoretycznie mógłbym tak zrobić ale chciałbym zrobić czegoś co nie będzie obciachem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pejter Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 Do aklog.Hej co to jest za skóra bo też mam taką sperkę niemiecką ale nie mam tzw futerału. Masz już jakieśwymiary? Napisz na meila:menzepiotr@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 10 Luty 2007 Share Napisano 10 Luty 2007 własnie czy ktoś móglby, nanieśc wymiary takiej ramki na foto? serdecznie proszepozdrawiam KLaus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser98k Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 Odswieżę temacik. Otóż jestem na etapie poszukiwania pokrowca na saperkę nieskładaną wehrmachtu i mam do was prośbe. czy macie jakieś namiary na ładną replikę takiego pokrowca? (nie chcę szyć samemu)Co myślicie o tym z replik? Podzielcie się swoimi doświadczeniami w tej kwestii. Mam skórzany pokrowiec LWP ale raz że to zabytek (datowany 1954), to jeszcze ten krój... Tak więc zachęcam do dyskusji (ale nie kłótni bo czasami tak się zdarza na forach) i pozdarwiam serdecznei wszystkich. ...:::Mauser98k:::... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 Mnie osobiście ten pokrowiec z repliki.com nie podoba się. Szczerze mówiąc dziwię Ci się, że nie chcesz spróbować uszyć go samodzielnie – to jest akurat jeden z najprostszych elementów do wykonania we własnym zakresie – wyjdzie taniej, a i satysfakcję będziesz miał. W razie czego chętnie służę warunkami technicznymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser98k Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 Nie chcę szyć sam bo wiem z doświadzcenia ze trudno ładnie zrobić szwy żeby nie wyglądały na szyte ręcznie (konkretnie dziurki żeby równo były), pozatym skóry brak, ale to akurat nie jest chyba problemem. Chodzi mi cały czas o pokrowiec z pełnym tyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 Ten z replik jest do kitu! Jak nie masz parcia na szycie samemu to odezwij sie np do Stadlera (bo ja nie mam skóry i chęci na szycie pokrowcow, ostatnio zrobilem jeden i mam dosc, a ze jest jasnobrązowy to pewnie Ci nie przypasuje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser98k Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 Ok, dzięki wielkie za pomoc! Pozdrawiam ...:::mauser98k:::... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir_m Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 A co sądzicie o pokrowcu ze Sturm'a? Z tego co zauważyłem trochę inny kształt okienka" ma. Reszty nie za dobrze można zobaczyć na fotce. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser98k Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 kolego sir_m! Czy dysponujesz fotą sturmowskiej ramki na saperkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 http://www.sturm-miltec.de/dynimages/thumb3517.jpgSturmowy pokro. Średnio mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 okienko" jak batyskaf niemalże :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eryk92 Napisano 28 Kwiecień 2011 Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Witam! Czy mógłbym prosić o podanie wymiarów odcinków zaznaczonych literkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 30 Kwiecień 2011 Share Napisano 30 Kwiecień 2011 uuu kolego tobie jest potrzebny całkowicie zwymiarowany pokrowiec - chyba musisz się zgłosic do kogos kto takie szyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eryk92 Napisano 30 Kwiecień 2011 Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Wystarczy ze posiadacz oryginalnego pokrowca lub prawidłowej repliki będzie mi pomocny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.