Cronos Napisano 5 Listopad 2006 Autor Share Napisano 5 Listopad 2006 Powitać. Z powodu moich problemów na studiach podjąłem decyzję ze na wiosne ide do woja:P Marzą mi sie wojska pancerne ale słyszałem ze patrza sie tam na wzrost. Ja mam 180 cm i ponoć jest to zbyt dużo zeby sie dostać:/ Prawda?? Był ktoś moze z was w pancerniakach?? Niech sie podzieli przeżyciami, coś doradzi lub przestrzeże przed czymś?? AA i jak to jest z tym ze stawiając sie przed WKU mogę wybierać gdzie chce iść czy biorą tak gdzie popadnie, bo nie widzi mi się cudowanie w piechocie.Pozdrawiam Cronos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
królik_z_gdyni Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 Zgłoś się na ochotnika to cię wezmą do jednostki, jakiej chcesz, jak nie biedzie przeciwwskazań zdrowotnych to ciebie tam wpakują wzrost nie jest w tym wypadku problemem, ale musisz sam się zgłosić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 Odwieczny problem Wojsko/studia :)Może załapiesz się na wycieczkę do Afganistanu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 Aż tak sobie wziąłeś do serca zdjęcie 4 pancernych" z telewizji publicznej?Mimo upływu czasu akcja załogowa" wciąż przynosi efekty.Pozdrawiam L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 A może mu się naprawdę podoba ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barnaba Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 he he he to prawda ze ochotnicy wybieraja sobie jednostke, ale to nie znaczy ze tam zostana na cala sluzbe:) no i nawet w deklach potrzebna jest sluzba wartownicza, na kuchni czy na waku! i tak z czolgami mozesz miec tyle wspolnego co tylko na unitarce zobaczysz na pokazie he he hepzdrBarNaba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 5 Listopad 2006 Autor Share Napisano 5 Listopad 2006 hehe Luger masz racje to przez szarika zaraziłem się pancerniactwem, zawsze chciałem tak jak on jeździć czołgiem:P Do afganistanu ani na żadną misje nie mam zamiaru jechać, chce poprostu odrobić to co i tak mnie czeka, nie wierze w te zapewnienia PiS'u o wojsku zawodowym. Mówią ze najlepiej jest iść na wiosnę a narazie trzymają mnie studia. Ale wątpię czy zalicze semestr:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 armia potrzebuje ludzi z Twoja inteligancja :PKolega tak powaznie? Moze to tylko grypa? Sie wyleczy i przejdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 To się ucz :) To potęgi klucz :)Jak będziesz [teoretycznie he,he] w WP wszystko będzie możliwe, łącznie z wycieczką afgańską :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 i kreceniem hmmmm zaworka :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 Cóż, bywa i to.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 5 Listopad 2006 Autor Share Napisano 5 Listopad 2006 Kurde mam doła bo mi w budzie dają w dupe a wy mnie tak pocieszacie:P dzięki:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 jak lubisz meska przygode i meski towarzycho 24h na dobe i inne hmm atrakcje to sie nie ucza jak nie to sie uczTak twierdzi wujek dobra rada :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 Na studiach tyle ciekawych rzeczy.....koleżanek.......koniaczek.....hotelik...ehhhhhWszystko można zaliczyć :PAle jak chcesz spać na poligonie tydzień bez zdejmowania ciuchów i pod BWP - no problem :)Żeby nie było, że koledzy nie mówili :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 5 Listopad 2006 Autor Share Napisano 5 Listopad 2006 Zawsze trzeba mieć wyjście alternatywne. Tak jak studia maja swoje niezapomniane chwile to tak samo o wojsku mówią wszyscy znajomi którzy tam byli. Na studiach się staram jak potrafie najlepiej ale jak może poradzić sobie człowiek który ledwo umie tabliczke mnożenia gdy mu dadzą na kolokwium kartke popisaną jakimiś hieroglifami:P Nie wiem, czas pokarze... Zakładałem wątek zeby sie dowiedzieć jak jest w wojskach pancernych a nie zeby wypominano mi moją inteligencje:PPozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 Nikt ci niczego nie wypomina - po prostu koledzy radzą, żebyś dobrze się zastanowił.Przedmioty ścisłe studiujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 6 Listopad 2006 Autor Share Napisano 6 Listopad 2006 Międzywydziałowa Ochrona Środowiska... biola, chemia, mata, kartografia i teledetekcja i geologia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 No cóż, kto powiedział, że jest lekko :PGłowa do góry - nie ma takiego wejścia, z którego nie byłoby wyjścia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 to idz lepiej do tego wojska- zmezniejesz, nabierzesz krzepy zaszczepia cie przeciw waglikowi, naucza cie wiazac onuce, moze se strzelisz z karabinu, dostaniesz zielony dres.wiesz chlop bez wojska to jak zolnierz bez karabinu :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 W końcu studia można zrobić po wojsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziki1958 Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 Lepiej ciężko na spocznij niż lekko na baczność" - odkąd wojsko istnieje nic się pod tym względem nie zmieniło. I dołki trzeba kopać w wojsku dużo głębsze a monetek w nich i tak nie znajdziesz ani innych fantów. Choć już 27 lat minęło jak opuściłem armię wcale za nią nie tęsknię i nieraz śnią mi się po nocach kocie igraszki". Ale teraz kopię już tylko dla przyjemności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder Napisano 7 Listopad 2006 Share Napisano 7 Listopad 2006 Ze swojej strony mogę Ci tylko powiedzieć, że w czołgu się zmieścisz. Nie wiem jak teraz ale niegdyś poborowych ze średnim wykształceniem kierowano od razu do szkoły podoficerskiej. Zdarzało się również (u mnie w pułku na przykład), że z powodu braków kadrowych kaprale pełnili funkcje nie tylko d-ców załóg lecz także d-ców plutonów, szefów kompanii. Teraz zapewne jest inaczej.Sądzę natomiast, że będziesz dla armii dosyć łakomym kąskiem ze względu na posiadane wykształcenie. Co do specyfiki służby w obecnych czasach, to niewiele Ci mogę powiedzieć ponadto co wiem od moich kolegów co jeszcze służą. Na pewno nie ma porównania nawet z okresem z początku lat 90-tych (pamiętna humanizacja). Musisz pamiętać o tym, że Twoja rola będzie polegać głównie na wykonywaniu rozkazów.Więcej dowiesz się tutaj: http://www.nfow.pl/portal.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 7 Listopad 2006 Share Napisano 7 Listopad 2006 Feeder kiedy to było o czym piszesz. Teraz nie ten świat.Czasy dobrego PRL. Żeby zostać podoficerem a już tym bardziej zawodowym na ten przykład ludzie już cuda robią.Wiem to z relacji.A łakomych kąsków dla wojska jest znacznie więcej niż jeden Cronos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don66 Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 Cześć! Według nowych przepiosów jeśli zrezygnujesz ze szkoły wojsko ma 18 miesięcy żeby cię wcielić, jeżeli czas minie zostajesz przeniesiony do rezerwy. Jeżeli chcesz iść do wojska zgłoś się do swojego WKU. Jeżeli zgłosisz się sam, masz średnie wykształcenie możesz sobie wybrać jednostkę w zakresie, w którym predysponują cię warunki zdrowotne i kierunek wykształcenia i jeżeli jednostka ta potrzebuje akurat ludzi. Istnije również możliwość zaliczenia za friko kursu prawa jazdy jesli zdecydujesz się być kierowcą w woju. Po odsłużeniu możesz podpisać kontrakt na służbę nadterminową, ewentualnie zawodową, zrobić szkołe podoficerską, a może nawet oficerską, -- być na emeryturze w wieku 40 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 hehe na oficera- a ma jakieś plecy albo wuja generała ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.