FischerKornik Napisano 1 Listopad 2006 Autor Share Napisano 1 Listopad 2006 ....jak w temacie - tak aby zrobić im jak najmniej `krzywdy` a maksymalny uzyskac efekt - czyli w skrócie - skasowac rdze i wyciagnac to co sie pod nia kryje.Koła zapewne sa stalowe, na jednym jest guma i mają mosięzne? piasty (one akurat lśnią) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FischerKornik Napisano 1 Listopad 2006 Autor Share Napisano 1 Listopad 2006 fot2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romo Napisano 2 Listopad 2006 Share Napisano 2 Listopad 2006 Najpierw mechanicznie szczoteczką-ale tak delikatnie najlepiej miedzianą, później Fosol(tylko ostrożnie)najlepiej kilkakrotnie, po fosolu dokładne mycie i na koniec konserwaja - pożądne natarcie jakimś dobrym olejem.Ja tak z kołem od SDKFZETKI zrobiłem i pięknie wyszło.(malować nie polecam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 2 Listopad 2006 Share Napisano 2 Listopad 2006 miedź i stal nie lubią się - odradzam ten pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romo Napisano 2 Listopad 2006 Share Napisano 2 Listopad 2006 Ja nie mówię tutaj o czyszczeniu szczotką miedzianą za pomocą wiertarki i wcieraniu miękkiej miedzi w twardą stal.Chyba tak delikatnie z gruba" to można nic się nie powinno stać.Nie wiem to chyba dobry pomysł moczenie w różnych specyfikach odpada, elektroliza również - nie wiadomo jak zachowają sie gumy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 2 Listopad 2006 Share Napisano 2 Listopad 2006 nawet niewielka ilość miedzi w kontakcie bezpośrednim spowoduje korozje. już lepiej stal do stali - przynajmniej samo z siebie nie będzie żarło :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FischerKornik Napisano 2 Listopad 2006 Autor Share Napisano 2 Listopad 2006 dzieki za podpowiedzi, zaczne w wekend od stalowej szczotki na wiertarce - jak piszecie - tylko doczytam jeszcze na forum co i jak z tym fosolem i dlaczego ostoznie etc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FischerKornik Napisano 2 Listopad 2006 Autor Share Napisano 2 Listopad 2006 dzieki za podpowiedzi, zaczne w wekend od stalowej szczotki na wiertarce - jak piszecie - tylko doczytam jeszcze na forum co i jak z tym fosolem i dlaczego ostoznie etc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 tylko na niskoch obrotach rób :) bo jak będą za wysokie to zamiast zdzierać rdze będziesz ją polerował i będzie wyglądało jak g... w lesie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 Bo fosol to największy badziew jaki można sobie wyobrazić. Dwa razy szybciej żre zdrowy metal niż rdzę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FischerKornik Napisano 5 Listopad 2006 Autor Share Napisano 5 Listopad 2006 Ten cały fosol - wcierac, moczyc w nim, okłady robic z niego? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 Nie wiem czy ten cały jest fosol ale nanosić go pędzlem. :)Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FischerKornik Napisano 6 Listopad 2006 Autor Share Napisano 6 Listopad 2006 ... bo znalazłem też informacje zeby zamaczac w nim obiekt na jakiś krótki czas, potem opłókać wodą z mydłem. I teraz bądz tu mądry :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romo Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 Zamaczać ? chłopie to byś musiał parę pakietów tego fosolu kupić :-))) a poza tym gdzie byś tą kąpiel urządził ? do wanny nie radzę lego lać, no chyba że takiejstarej nie używanej :-)Tak jak koledzy podpowiadają nakładanie pędzelkiem,no i oczywiście płukanie w wodzie z jakimś detergentem,nie zapomnij o dokładnym płukaniu i konserwacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 6 Listopad 2006 Share Napisano 6 Listopad 2006 Ja smarowałem fosolem skrzynkę od ckm-u. Po pierwszych maźnięciach widać było farbę, po 40 minutach farba zaczęła schodzić. No i trzeba dobrze przemywać strumieniem wody, bo ci takie brzydkie białe zacieki zostaną.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.