marcin.lubuskie Napisano 1 Listopad 2006 Autor Napisano 1 Listopad 2006 witam mam prośbe co to może byc zostało znalezione w radzieskim okopie i niemam pojęcia co to może być
Grzesio Napisano 2 Listopad 2006 Napisano 2 Listopad 2006 Owszem, ale chodziło mi akurat o to, że jeśli jest uzbrojony i odbezpieczony, to wystarczy pociągnąć za trzonek, puścić go i iglica zbija spłonkę.PzdrGrzesiu
marcin.lubuskie Napisano 1 Listopad 2006 Autor Napisano 1 Listopad 2006 witam mam prośbe co to może byc zostało znalezione w radzieskim okopie i niemam pojęcia co to może być
marcin.lubuskie Napisano 1 Listopad 2006 Autor Napisano 1 Listopad 2006 Tu Reszta fotek , z góry dzieki za info .
Zawias Napisano 1 Listopad 2006 Napisano 1 Listopad 2006 WitamWygląda mi to na straszliwie skorodowany granat diakonowa RGD33 bez koszulki odłamkowej.Pozdrawiam Michał
Grzesio Napisano 1 Listopad 2006 Napisano 1 Listopad 2006 Dokładnie - radziecki granat ręczny RGD-33 popularnie zwany Diakonowem, bez koszulki odłamkowej.Małe ostrzeżenie - bo trudno wyczuć, czy jest może uzbrojony i odbezpieczony - on miał bardzo wymyślny zapalnik, uruchamiany poprzez pociągnięcie za rękojeść.PzdrGrzesiu
marcin.lubuskie Napisano 1 Listopad 2006 Autor Napisano 1 Listopad 2006 Bardzo dzienki za info, a on został w lesie tam gdzie jego miejsce ;) pozdrawiam
Pytanie
marcin.lubuskie
witam mam prośbe co to może byc zostało znalezione w radzieskim okopie i niemam pojęcia co to może być
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.