Wkopałem ostatnio takie sobie odznaczenie niemiecko – fińskie. Stan dostateczny minus, emalia popękana z ubytkami, z tyłu ślad po urwanej śruba do mocowania, mocno starte niklowanie, chromowanie, złocenia widoczne na wieńcu ( czy jak go tam zwał ) - od noszenia na mundurze. Skan niezbyt dobry, cyfrówki nie mam. Na ramionach swastyki widoczne nazwy miejscowości – Petsamo, Salla, Kiestinki i Uhtua. Czy ktoś może wie coś więcej na ten temat. Z jakiej okazji bity, w jakiej liczbie, jakie jednostki go dostały ? itp. Pzdr Woyta
Pytanie
woyta
Wkopałem ostatnio takie sobie odznaczenie niemiecko – fińskie. Stan dostateczny minus, emalia popękana z ubytkami, z tyłu ślad po urwanej śruba do mocowania, mocno starte niklowanie, chromowanie, złocenia widoczne na wieńcu ( czy jak go tam zwał ) - od noszenia na mundurze. Skan niezbyt dobry, cyfrówki nie mam. Na ramionach swastyki widoczne nazwy miejscowości – Petsamo, Salla, Kiestinki i Uhtua. Czy ktoś może wie coś więcej na ten temat. Z jakiej okazji bity, w jakiej liczbie, jakie jednostki go dostały ? itp.
Pzdr Woyta
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.