Skocz do zawartości

hetzer - latebra

krzyb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Teraz My.W najbliższym czasie sprobujemy wydobyć jagdpanzer Hetzer. Mamy już zgody z urzędów teraz kończymy organizować potrzebny sprzęt i ludzi. Mamy nadzieję,że sie uda i przybedzie nowy sprzet do ogladania w polsce. Pojazd bedzie wydobywany na pół. Helskim i mam pytanie do znawców z jakich jednostek może on pochdzić. Wiem, że wiecej danych będzie jak wyjdzie z wody, ale chodzi o wstępne. Jeżeli ktoś ma wiecej pytań albo chciał by wziąść udział, czy przyjechać popatrzeć to moze dzwonić po info do mnie.
Krzysztof Latebra 696414091
  • Odpowiedzi 253
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Na półwyspie, albo to taka nowa, świecka tradycja. Pół w tam, a pół na Helu. ;]
Ciekaw jestem, czy to rzeczywiście Hetzer, czy może SU-76??
Ale najbardziej mnie ciekawi, gdzie to trafi? Bo jak na razie Krzysztofie, to nigdzie nie padło. Może tak już najwyższa pora uchylić rąbka tajemnicy? :]
Piszesz, że w najbliższym czasie" podejmiecie próbę. Jak się nie mylę, to zaczyna się sezon sztormowy, nie przeszkadza Wam to zbytnio?
Aha, i jeszcze jedno. Jakim sprzętem będziecie to robić?
Pozdrawiam
wars98
Napisano
aaaaa nie wpadłem:P To pewno chodzi o ten stary watek http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=253228#255013 ... nonono i słowo stało się ciałem... ale czy zamieszkało między nami? ;)
Napisano
Życze powodzenia, udanej akcji i Hetzera w dobrym stanie :-) W imieniu osób mieszkających na drugim końcu Polski prosze o dokładną relacje zdjęciową ;-) Pozdrawiam
Napisano
Witam
Dziwi mnie jedno w tym wszystkim.....do Nas wszyscy się przy....li że nie wiadomo kiedy, że w tajemnicy itd. a Krzyś hehe napisał zdawkowo i nikt nawet nie chrząka ;) Ciekawe.
Życzę powodzenia.....no i tego żeby to był Hetzer a nie SU .
No i żeby trafił w dobre ręce ...a nie gnił pod chmurką.
Heruss
Napisano
Male pytanko,czy termin bedzie podany na forum,czy dowiemy sie po wszystkim? Czy ewentualnie bedzie mozna podjechac, popatrzec i pokibicowac? w kazdym razie zycze powodzenia! Pozdro
Napisano
Witam. Wiadomo, że to Hetzer bo przeprowadzilismy już jedną akcję aby sprawdzić dokładnie co to jest i w jakim jest stanie. Nie ma żadnych wątpliwosci że to ten pojazd. Nie podaję dokładnego terminu bo jeszcze wszystko jest płynne ale myślę, że odbedzie sie to w ciagu najblizszych 2 tygodni. Dużo zależy też od pogody. Nie ma nic do ukrycia dla tego podałem swój numer telefonu, że jak ktoś jest zainteresowany to może zadzwonić i popytać o szczegóły. Co do dalszej przyszłości to po konserwacji przewidujemy, że pozostanie on w Trójmieście choć rozpatrujemy też propozycję burmistrza Helu aby na czas wakacji postawić go przy baterii 406 na Helu. Poza tym przewidujemy, że bedzie uczestniczył w różnych
zlotach czy pokazach grup rekonstrukcyjnych. Takie plany a co wyjdzie zobaczymy. Krzysztof Latebra
Napisano
Witam!
Krzysztofie. Będę czepliwy. Zadałem Tobie publicznie proste pytanie (i nie tylko ja - bo pojawiało się ono już wcześniej), a mianowicie, gdzie trafi wrak?
Piszesz, że przewidujemy, że pozostanie on w Trójmieście choć rozpatrujemy też propozycję burmistrza Helu aby na czas wakacji postawić go przy baterii 406 na Helu". A może tak precyzyjniej?
W Trójmieście tzn. gdzie? Pod latarnią morską w Nowym Porcie, pod latarnią uliczną, na deptaku w Sopoćkowie, czy gdzieś indziej?
Trafi to do muzeum? A jeśli tak to do jakiego? Na jakich warunkach?
Piszesz przewidujemy, a co na to wszystko konserwator zabytków? Jak się zapatruje na Wasze poczynania?
Pytałem się również, jak chcecie go wyrwać z piachu? Mógłbyś udzielić odpowiedzi na te pytania?
Pozdrawiam
wars98
Napisano
:-)))))
heruss napisałDziwi mnie jedno w tym wszystkim.....do Nas wszyscy się przy....li że nie wiadomo kiedy, że w tajemnicy "
teraz możesz sobie sam odpowiedzieć dlaczego ....

PATRON

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie