krzyb Napisano 17 Październik 2006 Autor Napisano 17 Październik 2006 Teraz My.W najbliższym czasie sprobujemy wydobyć jagdpanzer Hetzer. Mamy już zgody z urzędów teraz kończymy organizować potrzebny sprzęt i ludzi. Mamy nadzieję,że sie uda i przybedzie nowy sprzet do ogladania w polsce. Pojazd bedzie wydobywany na pół. Helskim i mam pytanie do znawców z jakich jednostek może on pochdzić. Wiem, że wiecej danych będzie jak wyjdzie z wody, ale chodzi o wstępne. Jeżeli ktoś ma wiecej pytań albo chciał by wziąść udział, czy przyjechać popatrzeć to moze dzwonić po info do mnie. Krzysztof Latebra 696414091
PATRON Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 absolutnie gratuluję zezwoleń i trzymam kciuki z całych sił ....PZDR PATRON
jaca2003 Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 Oby Wam sie udało wyjac gada w całosci Bo inaczej Was zjedza na surowo.Pozdrawiam i trzymam kciuki
Boruta Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 Czy to ten opisywany na odkrywcy?Fajnie, pozdrawiam, mam nadzieję, ze wam lepiej pójdzie, niż Warsowi i Spółce.
Cronos Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 Trzymam kciuki ale co ma znaczyc Pojazd bedzie wydobywany na pół"??
wars98 Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 Na półwyspie, albo to taka nowa, świecka tradycja. Pół w tam, a pół na Helu. ;]Ciekaw jestem, czy to rzeczywiście Hetzer, czy może SU-76??Ale najbardziej mnie ciekawi, gdzie to trafi? Bo jak na razie Krzysztofie, to nigdzie nie padło. Może tak już najwyższa pora uchylić rąbka tajemnicy? :]Piszesz, że w najbliższym czasie" podejmiecie próbę. Jak się nie mylę, to zaczyna się sezon sztormowy, nie przeszkadza Wam to zbytnio?Aha, i jeszcze jedno. Jakim sprzętem będziecie to robić?Pozdrawiamwars98
Cronos Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 aaaaa nie wpadłem:P To pewno chodzi o ten stary watek http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=253228#255013 ... nonono i słowo stało się ciałem... ale czy zamieszkało między nami? ;)
KRUSZYNA Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 Życzę wytrwałości i powodzenia akcji.Proszę,tak jak i inni zainteresowani,o bieżące i obfite informacje z pola walki ;-).pozdrawiamkruszyna
El Camino Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 Życze powodzenia, udanej akcji i Hetzera w dobrym stanie :-) W imieniu osób mieszkających na drugim końcu Polski prosze o dokładną relacje zdjęciową ;-) Pozdrawiam
PATRON Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 hetzer warsiu ...napewno hetzer ...od 4 lat to wiadomo ...PZDR PATRON
woytas Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 Czekamy na zdjecia- moze juz jakies sa?
Heruss Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 WitamDziwi mnie jedno w tym wszystkim.....do Nas wszyscy się przy....li że nie wiadomo kiedy, że w tajemnicy itd. a Krzyś hehe napisał zdawkowo i nikt nawet nie chrząka ;) Ciekawe.Życzę powodzenia.....no i tego żeby to był Hetzer a nie SU .No i żeby trafił w dobre ręce ...a nie gnił pod chmurką.Heruss
bird_dog Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 Male pytanko,czy termin bedzie podany na forum,czy dowiemy sie po wszystkim? Czy ewentualnie bedzie mozna podjechac, popatrzec i pokibicowac? w kazdym razie zycze powodzenia! Pozdro
krzyb Napisano 18 Październik 2006 Autor Napisano 18 Październik 2006 Witam. Wiadomo, że to Hetzer bo przeprowadzilismy już jedną akcję aby sprawdzić dokładnie co to jest i w jakim jest stanie. Nie ma żadnych wątpliwosci że to ten pojazd. Nie podaję dokładnego terminu bo jeszcze wszystko jest płynne ale myślę, że odbedzie sie to w ciagu najblizszych 2 tygodni. Dużo zależy też od pogody. Nie ma nic do ukrycia dla tego podałem swój numer telefonu, że jak ktoś jest zainteresowany to może zadzwonić i popytać o szczegóły. Co do dalszej przyszłości to po konserwacji przewidujemy, że pozostanie on w Trójmieście choć rozpatrujemy też propozycję burmistrza Helu aby na czas wakacji postawić go przy baterii 406 na Helu. Poza tym przewidujemy, że bedzie uczestniczył w różnych zlotach czy pokazach grup rekonstrukcyjnych. Takie plany a co wyjdzie zobaczymy. Krzysztof Latebra
El Camino Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 Czy wiadomo w jakim jest stanie ? :)
wars98 Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 Witam!Krzysztofie. Będę czepliwy. Zadałem Tobie publicznie proste pytanie (i nie tylko ja - bo pojawiało się ono już wcześniej), a mianowicie, gdzie trafi wrak?Piszesz, że przewidujemy, że pozostanie on w Trójmieście choć rozpatrujemy też propozycję burmistrza Helu aby na czas wakacji postawić go przy baterii 406 na Helu". A może tak precyzyjniej?W Trójmieście tzn. gdzie? Pod latarnią morską w Nowym Porcie, pod latarnią uliczną, na deptaku w Sopoćkowie, czy gdzieś indziej?Trafi to do muzeum? A jeśli tak to do jakiego? Na jakich warunkach?Piszesz przewidujemy, a co na to wszystko konserwator zabytków? Jak się zapatruje na Wasze poczynania?Pytałem się również, jak chcecie go wyrwać z piachu? Mógłbyś udzielić odpowiedzi na te pytania?Pozdrawiamwars98
huk 100 Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 krzyb a nic nie mów jak wyciągniesz to udzielisz info a wars chyba myśli że najlepiej to do Poznania jak by poszedł ???-pozdro
PATRON Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 :-))))) heruss napisałDziwi mnie jedno w tym wszystkim.....do Nas wszyscy się przy....li że nie wiadomo kiedy, że w tajemnicy "teraz możesz sobie sam odpowiedzieć dlaczego ....PATRON
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.