mruczek Napisano 14 Październik 2006 Autor Napisano 14 Październik 2006 witamostatnimi czasy stałem się posiadaczem skrzyni na amunicjędo ckma, ale nie wiem czy jest to polska sztuka czy niemiecka. nietety nie mam na razie możliości rzucenia foty. proszę o pomocpozdrawiammruczek
mruczek Napisano 14 Październik 2006 Autor Napisano 14 Październik 2006 witamostatnimi czasy stałem się posiadaczem skrzyni na amunicjędo ckma, ale nie wiem czy jest to polska sztuka czy niemiecka. nietety nie mam na razie możliości rzucenia foty. proszę o pomocpozdrawiammruczek
mruczek Napisano 17 Październik 2006 Autor Napisano 17 Październik 2006 witamdzięki za wszystkie info i zainteresowanie. w weekend będę miał dostęp do cyfrówki i rzuce tyle fotek ile mi się uda.na razie wymiary:dł. pod zamknięciem 356mmdł. z zamknięciem 360mmwys. zamkniętej z rączką uchyloną 218mmwys. z rączką schowaną 171mmwys. otwartej 168mmpozdrawiam
marek123 Napisano 7 Listopad 2006 Napisano 7 Listopad 2006 01dalton nie wszystkie nasze miały bicia zapewniam ;-) pozdro Marek
dunaj65 Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 A tutaj masz do niemieckiego MG różnica prawie żadna (Świerzy ziemniak)
mietek Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 Tu masz nieco na ten temat.http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=244005#244005 Na pewno 1 roznica to zamykanie klamra do gory, nie z boku. Ale pierwszowojenne niemieckie mialy takie samo rozwiazanie.
PATRON Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 eeeeeee...tych różnic to jest więcej ....inaczej wykonana rączka, inaczej zapinana, nny zawias ...PZDR PATRON
01dalton Napisano 15 Październik 2006 Napisano 15 Październik 2006 Witam . Polska skrzynka ma polskiego wytwórcę i datę produkcji - sygnowanie biciem pod rączką . pozdr
necroskop Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 Witam.Moja znaleziona pod Górą Śląska była na 100 % niemiecka i nosiła bicia na bokach MG i jakis tam numer obok. Wiec wydaje mi sie iż identyfikacja jest łatwa.Marek
mietek Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 PATRON - to jesli mozesz, proszewez jakies zdjecie skrzynki i dodaj na nim punkt po punkcie na co zwracac uwage. Bo temat dla mnie nadal nie znany, a skrzynki WP to w reku ani razu nie mialem.
Pytanie
mruczek
ostatnimi czasy stałem się posiadaczem skrzyni na amunicję
do ckma, ale nie wiem czy jest to polska sztuka czy niemiecka. nietety nie mam na razie możliości rzucenia foty. proszę o pomoc
pozdrawiam
mruczek
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.