pysiekr Napisano 11 Listopad 2007 Share Napisano 11 Listopad 2007 lewy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 11 Listopad 2007 Share Napisano 11 Listopad 2007 już dałem fotkę czarnieńskiego t34 ale teraz po odświeżeniu na obchody dnia niepodległości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pysiekr Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 T-34, Sławno, ul. Armii Krajowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pysiekr Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 T-34, Sławno, ul. Armii Krajowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaco30 Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 omcio" napisał:1.LUBIN-ZESPÓŁ SZKÓŁ GÓRNICZYCH przy ul. Legnickiejpamietam jeszcze, chyba Lima,wyrzutnie rakietową BM,PTS-A, 2 BTR-Y,76-kę,85-tkę chyba?z tego co mówią plotki jeden z pojazdów jezdzi teraz na gorze Szybowcowej w J.Gorze-widziałem go ale nie wiem ,czy to ten sam?pozdrawiam i zapraszam do postu"Niedyś w w/w szkole było Muzeum Wojska Polskiego i na zewnątrz wystawione były (sorki, nie znam się na militariach i sprzęcie):1. czołg T34 (za łebka w latach 80 wchodziłem do niego przez silnik...)2. kilka dział" w tym jedno p.lotn. 3. 2 kołowy samochód opancerzony4. 3 kołowy samochód opancerzony5. amfibia6. wyrzutnia rakietowa na samochodzie7. samolot odrzutowy SU-7 (chyba)... Pod koniec lat 80 najpierw zginął samolot, a potem wywieziono cały pozostały sprzęt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pysiekr Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 Gdańsk, 1946-04-07. Święto oswobodzenia Wybrzeża i odzyskania Ziem Zachodnich obchodzono pod hasłem: Trzymamy straż nad Odrą. Nz. uroczystość odsłonięcia pomnika czołgistów Brygady Pancernej im. Bohaterów Westerplatte (u zbiegu alei Zwycięstwa i ul. Marii Curie-Skłodowskiej). Czołg 1 Brygady Pancernej (nr bojowy 121) dowodzony podczas wyzwalania Gdańska przez porucznika Juliana Miazgi, którego załoga jako pierwsza przedarła się do Gdyni 27 marca 1945 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pysiekr Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 j.w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pysiekr Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 Studzianki 1974 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 Tak przy okazji nie słyszeliście może o mercedesie G4 który niby stoi gdzieś w woj. mazowieckim było ich tylko 325 a do dziś kilkanaście zostało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcjew Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 http://www.motoblogi.pl/2008/01/01/legendarny-mercedes-g4-w-polsce/Wciąż nie udało się ustalić, czy dzisiaj w Polsce znjaduje się choć jeden egzemplarz modelu G4..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pysiekr Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 panowie chyba jednak nie ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 Witam,chciałem pomniejszyć ilość o jeden egzemplarz.Podano, że w Zwierzyńcu między Zamościem a Biłgorajem-NIEMA w tym mieście T-34.Być może komuś się coś pokićkało.W Bondyrzu odległym od Zwierzyńca o 10 km jak najbardziej stoi ale w Bondyrzu.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 ścinawa :) ( woj. dolnośląskie)michal1514 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek98k Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 Witam. Jestem zaineresowany kupnem czołgu T-34. Przeglądając forum chciałbym sie dowiedziec gdzie by się znajdowały te pojazdy do kupna. Czytając znalazłem miejsce tj. Fort Czernakowski, gdzie znajduje się parenaście stojących, rdzewiejących masazyn. Chcałbym wiedziec w jakich cenach byłaby sprzedaż czołgu. Poszukuje też jak nie otrzymam t-34 niemieckiego średniego czołgu (22-25t) Panzerkampfwagen III, wszystkie wersje. radek98k@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 ...a ja szukam pzkpfw IV Tiger:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikiodkrywca Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Pomnik T-34 znajduje się w :- Magnuszew - skansen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isiu66 Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Witam kiedys był w Mysłwocach :) ale komuniści wzieli go na złom ;/;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 niedaleko Wałcza nie pamietam nazwy wioski sa chyba 2 T-34 na 100% jest 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giller Napisano 12 Luty 2009 Share Napisano 12 Luty 2009 Jednostka w Wędrzynie (foto zapożyczone). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pustkow115 Napisano 12 Luty 2009 Share Napisano 12 Luty 2009 W Muzeum w debicy na 100% ;DDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yankess(Deutch Krone) Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 pomnik t-34 znajdowal sie w Walczu na terenie jednostki cyrk" po opuszczeniu terenu koszar czolg zniknal wraz z wojskiem kolejno kolo Walcza, to Zdbice aktualnie 1 czolg t- 34 w preszlosci znajdowalo sie ich tam kilka lecz jakims cudem sprzet zaczyna znikac ze skansenu, zostaly tylko resztki sprzetu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 Przy trasie nr.7 Warszawa - Gdańsk przed Nidzicą miejscowości nie pamiętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 w tym spisie było że w Lublinie na Majdanku , jak tam byłem kilka razy to nigdy nie widziałem , może ktoś wie gdzie dokładnie ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lufcik Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 AveTeciak stoi (stał), dawno tamtędy nie jeździłem ostatnio go widziałem jesienią ubiegłego roku, na terenie jednostki przy Dr. Męczenników Majdanka jakieś 200 - 300 m za bramą. Widać go z ulicy od jesieni do wczesnej wiosny jak niema liści.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Photobymagik Napisano 28 Luty 2009 Share Napisano 28 Luty 2009 No ja osobiście to widziałem właśnie w Giżycku w jednostce czołg przed bramą..drugi widziałem w Orzyszu pełniąc służbę.. i w Nowogrodzie.. kiedyś i do tego w Nowogrodzie dało się wejść ale teraz tam dużo syfu.. a w Orzyszu tam obok stoi taka płyta na której napisane jest ku czemu postawiono ten czołg i coś tam chyba pisało o Suwałkach. Czołgi to świetna sprawa.. zawsze mi sie podobały i mam troche hopla na ich punkcie. Patrząc na nie przypominają mi się czasy wojska i po części haubica samobieżna Goździk" 2S1 którym to się śmigało w wojsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.