Skocz do zawartości

RWD 8 - identyfikacja

jahooo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Gdyby ktoś był zaintresowany, to mam więcej zdjęć w porządnej jakości i rozdzielczości, niestety, tu z wiadomych względów nie wejdą.
Napisano
Jahooo sprawdzilem u siebie praktycznie wszystko....niestety jest luka w numeracji......Jak pisano powyżej na pewno był to samolot używany przez wojsko-dociekanie prawdy będzie b.trudne,ale może dopisze szczęście....Pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
Dotychczasowe fotki w przyzwoitej jakości na http://jahooo.republika.pl/RWD/1.jpg do9.jpg

Trzeba wpisać ręcznie, bo coś na republice namieszali i nie wyświetla katalogów
Napisano
A może spróbować rzeczy wielkiej - rekonstrukcji. Trochę dokumentacji istnieje, ludzie mają oryginalne części. Silnik od biedy pasowałby ze Zlina. Nie wiem, czy kacap" dopuści do lotu, ale choć uruchomić i podkołować...

Rozmarzyłem się...
Na ziemię! Na ziemię!

Pozdrowienia - Szarubek

PS. Ale jeśli wszyscy wiedzą, że czegoś się nie da zrobić, nie należy przeszkadzać temu, który właśnie to robi...
Napisano
Jahooo link nie chodzi....nawet wpisany ręcznie.Samolot RWD-8 będzie budowany jako replika przez Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie.Jahooo możesz podesłać mi zdjęcia???Z gory dzięki.
Napisano
Będzie to latająca replika zewnętrznie całkowicie upodobniona do prawdziwego samolotu-rozwiązania konstrukcyjne będą już zgodne z obowiązującymi obecnie przepisami.Myślę,że uniknie się błędow jak w RWD-5
Napisano
Dziwne, klikam na link i wyświetla się pierwsze zdjęcie, potem trzeba tylko zmieniac ręcznie numery, zamiast końcówki 1.jpg wpisac 2.jpg, 3 i tak dalej, może niejasno się wyraziłem.
Napisano
Fotele w RWD-8 wisialy" na kratownicy kadluba, na gornej krawedzi oparcia i przedniej krawedzi siedzenia. Ten na zdjeciu byl mocowany do podlogi i nie moze pochodzic z tego samolotu. Ksztaly rowniez nie pasuje. Nie mniej jesli Jahoo mialby jeszcze jakies zdjecia bylbym wdzieczny. Tabliczka znamionowa jest rewelacyjna.
Napisano
W takim razie kolejna zagadka - z jakiego samolotu pochodzi ten fotel ? A może była jakas różniaca w wersjach RWD-8 i RWD-8a ?
  • 3 months later...
Napisano
Witam

Po długiej przerwie - obiecane nowe zdjęcia, nowe elementy:

http://kryniczki.homedns.org/kryniczki/RWD1/

Gdyby coś nie szło - proszę o info
Napisano
Jahooo-zdjęcia miodzio-ale jako modelarzowi brak mi zdjęć z boku oraz wymiarów puszki przyrządów i tarcz.Da się coś zrobić...??Pozdrawiam
Napisano
Niestety, tak jak widać, wszystkie zdjęcia zdobyłem okrężną drogą i trochę to trwa. Następnym razem poproszę kolęgę, żeby choćby położył linijkę dla lepszej orientacji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie