jahooo Napisano 25 Październik 2006 Autor Napisano 25 Październik 2006 Gdyby ktoś był zaintresowany, to mam więcej zdjęć w porządnej jakości i rozdzielczości, niestety, tu z wiadomych względów nie wejdą.
Szarubek Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 Cały czas jestem zainteresowany ;-)Pozdrawiam - Szarubek
woytas Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 erwudziak fajny samolocik- mozesz podeslac zdjecia na maila :)Szarubkowi tez - spoko gosciu jest :P
Hornet Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 Jahooo sprawdzilem u siebie praktycznie wszystko....niestety jest luka w numeracji......Jak pisano powyżej na pewno był to samolot używany przez wojsko-dociekanie prawdy będzie b.trudne,ale może dopisze szczęście....Pozdrawiam
jahooo Napisano 29 Październik 2006 Autor Napisano 29 Październik 2006 Trudno. Na prośbę kolegów modelarzy będę się starał wrzucic jak najwięcej zdjęć elementów tego samolotu.
jahooo Napisano 6 Listopad 2006 Autor Napisano 6 Listopad 2006 Dotychczasowe fotki w przyzwoitej jakości na http://jahooo.republika.pl/RWD/1.jpg do9.jpgTrzeba wpisać ręcznie, bo coś na republice namieszali i nie wyświetla katalogów
Szarubek Napisano 6 Listopad 2006 Napisano 6 Listopad 2006 A może spróbować rzeczy wielkiej - rekonstrukcji. Trochę dokumentacji istnieje, ludzie mają oryginalne części. Silnik od biedy pasowałby ze Zlina. Nie wiem, czy kacap" dopuści do lotu, ale choć uruchomić i podkołować...Rozmarzyłem się...Na ziemię! Na ziemię!Pozdrowienia - SzarubekPS. Ale jeśli wszyscy wiedzą, że czegoś się nie da zrobić, nie należy przeszkadzać temu, który właśnie to robi...
Hornet Napisano 7 Listopad 2006 Napisano 7 Listopad 2006 Jahooo link nie chodzi....nawet wpisany ręcznie.Samolot RWD-8 będzie budowany jako replika przez Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie.Jahooo możesz podesłać mi zdjęcia???Z gory dzięki.
Hornet Napisano 7 Listopad 2006 Napisano 7 Listopad 2006 Będzie to latająca replika zewnętrznie całkowicie upodobniona do prawdziwego samolotu-rozwiązania konstrukcyjne będą już zgodne z obowiązującymi obecnie przepisami.Myślę,że uniknie się błędow jak w RWD-5
jahooo Napisano 7 Listopad 2006 Autor Napisano 7 Listopad 2006 Dziwne, klikam na link i wyświetla się pierwsze zdjęcie, potem trzeba tylko zmieniac ręcznie numery, zamiast końcówki 1.jpg wpisac 2.jpg, 3 i tak dalej, może niejasno się wyraziłem.
Szarubek Napisano 7 Listopad 2006 Napisano 7 Listopad 2006 Dokładnie w ten sam sposób udało mi się ściągnąć wszystkie. Wystarczy zmieniać cyferki i nie zapomnieć o Enter".
Hornet Napisano 7 Listopad 2006 Napisano 7 Listopad 2006 Szarubek-dzięki ,zrobilem co trza sam..... i jest dobrze.Spójrz do skrzynki-odpowiedzialem Ci na e-maila.Pzdr.
Szarubek Napisano 7 Listopad 2006 Napisano 7 Listopad 2006 Dzięki.Nieustające pozdrowienia - Szarubek
sampol Napisano 12 Listopad 2006 Napisano 12 Listopad 2006 Fotele w RWD-8 wisialy" na kratownicy kadluba, na gornej krawedzi oparcia i przedniej krawedzi siedzenia. Ten na zdjeciu byl mocowany do podlogi i nie moze pochodzic z tego samolotu. Ksztaly rowniez nie pasuje. Nie mniej jesli Jahoo mialby jeszcze jakies zdjecia bylbym wdzieczny. Tabliczka znamionowa jest rewelacyjna.
Hornet Napisano 12 Listopad 2006 Napisano 12 Listopad 2006 Sampol masz chyba rację,wykadrowalem dwa zdjęcia RWD-8-proszę je porównać,kształt no i mocowanie.......
Hornet Napisano 12 Listopad 2006 Napisano 12 Listopad 2006 No i drugie-chyba wyjaśnia wątpliwości na korzyść Sampola,gratuluję wnikliwości.PZDR
jahooo Napisano 13 Listopad 2006 Autor Napisano 13 Listopad 2006 W takim razie kolejna zagadka - z jakiego samolotu pochodzi ten fotel ? A może była jakas różniaca w wersjach RWD-8 i RWD-8a ?
jahooo Napisano 13 Listopad 2006 Autor Napisano 13 Listopad 2006 Siedziałem w temacie komisja wyborcza 2006" i dopiero teraz nadrabiam zaległości na forum. Pzdr.
rwd Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 RWD-8a miał dodatkowy zbiornik paliwa (50 l) w baldachimie i zwężone końce skrzydeł.
Szarubek Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 Miał też nieco inną kompozycję kabiny. W odróżnieniu od RWD-8 produkcji DWL tworzyła jedną wannę".
jahooo Napisano 18 Luty 2007 Autor Napisano 18 Luty 2007 WitamPo długiej przerwie - obiecane nowe zdjęcia, nowe elementy:http://kryniczki.homedns.org/kryniczki/RWD1/Gdyby coś nie szło - proszę o info
Hornet Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 Jahooo-zdjęcia miodzio-ale jako modelarzowi brak mi zdjęć z boku oraz wymiarów puszki przyrządów i tarcz.Da się coś zrobić...??Pozdrawiam
jahooo Napisano 19 Luty 2007 Autor Napisano 19 Luty 2007 Niestety, tak jak widać, wszystkie zdjęcia zdobyłem okrężną drogą i trochę to trwa. Następnym razem poproszę kolęgę, żeby choćby położył linijkę dla lepszej orientacji.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.