Romo Napisano 24 Wrzesień 2003 Autor Napisano 24 Wrzesień 2003 Cześć!!!!Byłem w sobote w terenie i....mój Cyklopik piszczał bez powodutak cichutko oczywiściePierwsze pokrętło miałem na połowiereszta na maxa.Czy to jest uzależnione od gruntu?W sumie mi to nie przeszkadzało ale wolę ciszę.
bartekl23 Napisano 24 Wrzesień 2003 Napisano 24 Wrzesień 2003 Też tak miałem na początku. Później jednak to się ustabilizowało i byłcicho. Możliwe, że to grunt
Romo Napisano 24 Wrzesień 2003 Autor Napisano 24 Wrzesień 2003 Wiesz co? znalazłem ostatnio jakiś cmentarz pogański to mi wył na urny , wyje też na kawałki cegieł ale nie zawsze :-)Lecz to nic i tak jest fajny
Gość Napisano 24 Wrzesień 2003 Napisano 24 Wrzesień 2003 Zgłoś to archeologom lub do konserwatora. Mój wojskowy też wykrywał cegły, ale teraz mam lepszy.Pozdrawiam
Romo Napisano 24 Wrzesień 2003 Autor Napisano 24 Wrzesień 2003 Tak się składa że nie chca mnie posłuchaćsami kropnęli się o kilkadziesiat metrów , nicnie znaleźli , jak im powiedziałem gdzie mająkopać to mnie wyśmiali , ich sprawa , a poza tym nie mają kasy na poszukiwania ani na konserwację ,śmieszne nie ?
past Napisano 24 Wrzesień 2003 Napisano 24 Wrzesień 2003 sprawdź czy nie miałeś źle ustawionego gruntu , sprawdz baterie , ostatecznie napisz do producenta mi kilka razy pomógł via mail
Romo Napisano 24 Wrzesień 2003 Autor Napisano 24 Wrzesień 2003 Wiesz co ? grunt miałem na połowie jak leciutko przekręcam efekt znika , tak poza tym jest wszystko o.k , fajnie łapie monetki , koleś szedł przodem z Hanterem i nie wiem albo mocno machał albo mu wykrywka tych moniaków nie łapała
past Napisano 24 Wrzesień 2003 Napisano 24 Wrzesień 2003 a może wykrywki zakłócały się ????? mi cyklop spokojnie działa przy innym sprzęcie , ale 2 cyklopy musząchodzić dobre kilkanaście metrów od siebie
Gość Napisano 24 Wrzesień 2003 Napisano 24 Wrzesień 2003 witam mam pytanie:ile kosztuje cyklop"???z gory wielkie dziekipzdr gawlarz
Romo Napisano 24 Wrzesień 2003 Autor Napisano 24 Wrzesień 2003 Nie wiem czy wypada tutaj podawać ceny , co na to admin? ,żeby nie byłoto wzięte za spam
Bocian Napisano 25 Wrzesień 2003 Napisano 25 Wrzesień 2003 Podanie ceny nie będzie wzięte jako spam. Wszyscy wiedzą ile kosztują wykrywki. W miarę pełne informacje są na stronach ich producentów. Przy czym strony te są łatwe do odnalezienia poprzez ogólnodostępne wyszukiwarki lub nasz dział ogłoszenia-komercyjne lub linki.Wszelkie podawanie namiarów bezpośrednich na producentów będzie usuwane jako reklama.
Romo Napisano 25 Wrzesień 2003 Autor Napisano 25 Wrzesień 2003 Dobra to napiszę ja za swojego Cyklopa wraz z przesyłką zapłaciłem dwa miechytemu 620 złotych warto było
Gość Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Witam !!!Czy często roztraja wam się Cyklop przy pracy w trybie statycznym?
Romo Napisano 26 Wrzesień 2003 Autor Napisano 26 Wrzesień 2003 szczerze to mnie nie, chodzicałkiem przyjemnie nie mam problemówmiałem tylko małe z tym co opisałem powyżej ale już wszystko jest o.ktrochę pokręciłem potenjometrami
Romo Napisano 26 Wrzesień 2003 Autor Napisano 26 Wrzesień 2003 Past ja nie mam tego problemuprzełączam na statyczny wciskam guzik i spoko ,ni naciskam wiecej razy
Louis Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Witam,noszę się z zamiarem zakupu mojego pierwszego wykrywacza.Właśnie przeczytałem te kilka postów i zastanawiam się poważnie nad Cyklopem. Czy w tym przedziale cenowym znajdę coś o lepszych parametrach? Proszę o poradę bardziej doświadczonych kolegów.PozdrawiamMaciek
past Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 ja chodze na dynamicznym i dla sprawdzenia fantu przełączam na statyczny , ale mój model ma już grubo ponad rok może późniejsze są lepsze.A do kolegów szukających czegoś taniego to : w tej cenie jest Cyklop , jego tańsza wersja Rutus ( producenci sięchyba rozeszli) , smętek - ciężko z terminami , i kilka innych o których była mowa na forum.Moim zdaniem ciekawy jest RUTUS , ale najlepiej sprawdzić kilka .
Romo Napisano 26 Wrzesień 2003 Autor Napisano 26 Wrzesień 2003 Też myślałem nad Rutusemniezły sprzęcik , ale jednak wybrałemCyklopa w sumie tylko 100 różnicynie wiem każdy powinien indywidualniepodchodzić co do wyboru.Suma sumarum polecam Cyklopajedyny dla mnie minus to waga po godzinie łapka troche mnie bolała :-)ale juz teraz sie przyzwyczaiła
Louis Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Producent Rutusa zachwala dwukanałową konstrukcję swojego produktu, krytykując wykrywacze jednokanałowe (w tym Cyklopa) :-). Czy w praktyce te różnice konstrukcyjne są naprawdę aż tak ważne?PozdrawiamLouis
past Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 z teg co miałem do czynienia z Rutusem (tylko w sklepie) jest bardziej stabilny przy pracy z dyskryminacją , nie ma wyświetlacza który w cyklopie troche pomacha(choć mi i kilku osobom szlag go trafił). Dla mnie nie jest za ciężkiI jeszcze jedno mariański z producentem rutusa mają wypuścić extra sprzęt na militaria za około 1000 ale miał być w końcu sierpnia a nie ma go więc ??????
Gość Napisano 1 Październik 2003 Napisano 1 Październik 2003 Romo, a czy mógłbyś podać ustawienia pokęteł jakich używasz pracując w trybie statycznym?
Romo Napisano 1 Październik 2003 Autor Napisano 1 Październik 2003 Cześć Na statycznym chodze tak samo jak na dynamicznympierwsze pokrętło max reszta na połowie , znaczy sie to dla mnie jest dobre i mnie wystarczy.No może czasami trochę pokombinuję czułością i to wszystkoPozdrawiam
nikt Napisano 1 Październik 2003 Napisano 1 Październik 2003 witam! Z tego co wiem ( i to z pierwszej ręki ) to Start System już Cyklopów nie produkuje. Jedynie może ktoś wycygani" w wyjątkowej sytuacji Cyklopa 1. Firma zmieniła profil na elektronikę przemysłową.Co do Rutusa to jest to rzeczywiscie tańsza i troszkę zmieniona wersja Cyklopa2.( mam nadzieję ,ze nie zostanie to wzięte za reklamę to tylko informacja o stanie faktycznym.)pozdrawiam nikt czyli RUTUS
bartekl23 Napisano 1 Październik 2003 Napisano 1 Październik 2003 Start system nie istnieje? A gwarancje?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.