Skocz do zawartości

7TP...

jotes

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W sumie dosyć ciekawe zdjęcia. Opisane jako Polnische Panzer", ale chyba nie mają już polskiego kamuflażu. Na wieży na zdjęciu 2. krzyż albo godło.

Pzdr,

jotes
Napisano
Bardzo możliwe, ze to zdjęcia z okresu służby w WH, ale przeciw temu świadczą białe krzyże. Pamiętajmy też że czołgi w WP mogły nie mieć kamuflażu a jedynie kolor ochronny (zwłaszcza najmłodsze egzemplaże zajęte w Wrszawie po kapitulacji). Jest też mozliwe, ze poprostu na kiepskim skanie nie widac kamufklażu.
Napisano
Pełny kamuflaż na pewno miała 10 BK płk. Maczka. Co do reszty, to mogło być różnie. Pozdrawiam
Napisano
Tutaj bym się raczej nie zgodził - praktycznie wszystkie zdjęcia z Września pokazują 7-mki w kanuflażu. Może ktoś przy okazji potrafi rozwinąć temat np. sposobu jego nanoszenia - czy robiono to na podstawie pewnego szablonu czy improwizowano (i wobec tego kamuflaż jest indywidualny i pozwala odróżnić poszczególne wozy?).

Pzdr,

jotes
Napisano
Sprostowanie: ta 7-mka znana jest już z innych zdjęć i wedle opisu przedstawia wóz utracony pod Kielcami.
Co do kamuflaży, to przejrzałem kilka zdjęć i wydaje się, że były nakładane bardzo swobodnie i mogą stanowić podstawę identyfikacji.

Pzdr,

jotes
Napisano
Cieszy mnie, że się spodobało :-)

Tutaj link:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3244721695&category=15504

Co do zakupu: nie mogę z prostego powodu - może to dziwne, ale nie zajmuję się handlem na e-bay'u, nie mam tam nawet swojego konta. Myślę, że może pomóc ktoś inny z tego forum, choć pewnie kilku kolegów bierze już udział w tej aukcji we własnym imieniu? Ale na pewno ktoś się znajdzie gotowy pomóc.

Pzdr,

jotes
Napisano
Akagi,

Napisz do mnie proszę - cena zawsze gra rolę...

pozdrawiam,

Trufelhunter
Napisano
Już wam mogę powiedzieć, że cana będzie bardzo nie atrakcyjna ( 50 euro?)

Co do Half-trucka. Tak to jest polski Citroen-Kegresse (kamuflaż) i nie był to jedyny w tym albumie. Drugi był widoczny od przodu, miał polską rejestrację i doskonale widoczny kamuflaż.
Napisano
Co do tego drugiego Citroena - mam rozumieć, że kupiłeś ten album (przepraszam, ale nie śledzę przebiegu aukcji), czy też ja coś przegapiłem (wtedy poproszę o linkę)?

Pzdr,

jotes
Napisano
Niestety nie stać mnie było na wyłożenie ponad 300 euro na jedno ładne zdjęcie (ewentualnie dwa, ale poza motoryzacją nieopancerzoną nic mnie tam specjalnie nie interesowało), ale śledzę wszystkie interesujące aukcje na ebay.de i jeżeli tylko ja się ich doszukam to pod sam koniec licytuję (tu zrobiłem wyjątek, ale nie sądziłem, że to będzie tyle kosztować). Niestety żadko coś mi sie udaje kupić . Niedługo część moich fotek będzie do obejrzenia na http://piechota39.prv.pl/

A pozostałe (pojazdy wp) na mojej stronce która pojawi się za kilka miesięcy. Nie spodziewajcie się jednak czegoś nie z tej ziemi bo właściwie dysponuję tylko po jednym zdjęciu na każdy typ samochodu a wręcz kilku mi jeszcze brakuje
Mam PF 621L, PF 508 III Ł, Chevrolet 157 (polski od Lipopa"), Praha RV (rejestracją WP), spalony PF 508 cywiny znany wszyskim (ten z pz. IV), Kilka zdjęć z Ursusami w różnych wersjach, Saurer (na licencji w PZinż.), C7P i Vickers E (ten pierwszy dzięki komuś z tego forum) i to niestety wszystko z motoryzacji (kupiłem kiedyś ładną fotkę sam. panc. wz. 34 ale nigdy do mnie nie dotarła).
Pozostałe zdjęcia (aryleria, żołnierze, jeńcy, zniszczenia 1939 itp.) Będą pod wyżej podanym adresem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie