kriss Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Co do miejscowych to oni chyba błogosławią dzień w którym podjęliście decyzję o miejscu rekonstrukcji. Już z opłat z samych samochodów mają niezłe żniwo, nie licząc okolicznych sklepików i innej infrastruktury, na pewno było by im przykro gdybyście przenieśli się w inne miejsce, może warto trochę pogrozić wójtowi palcem by w przyszłym roku bardziej sie postarał bo może następnych wyborów nie wygrać???.można by pomyśleć o własnych punktach gastronomicznych (wojskowa grochówka itp) napewno cieszyła by sie powodzeniem, poustawiać jakies skarbonki lub wykorzystać harcerzy do noszenia ich wśród publiki.Naprawdę nie chodzi mi o zarabianie pieniędzy na historii ale o zwiększenie budżetu a co za tym idzie podnoszeniu poziomu imprezy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhal Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 No przecie napisałem - dwa, trzy patrole (mogą być harcerskie)z puszką i PLAKIETKA za pieniążek, NAWET JEŚLI WPŁATA NIE BĘDZIE OBOWIĄZKOWA, to duża część widzów uiści (czyli wrzuci do puszki) dla samej plakietki.Co z tymi 240 metrami podestu - czy w przyszłym roku to nie będzie zbyt mało. BTW w tym roku kiblowałem na podeście 3 godziny żeby coś zobaczyć, i nie stracić miejsca.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutno Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Bzura2005 ..kto siedział w piatek to siedział ..chłopaki z jednej z grup polskich" przyszli w 5 osób do remizy ..i dostali opr. za ratanie sie ze szwabami" .. nie bede móił kto ... ale teraz niech się wstydzi, albo przynajmniej niech się zastanowi nad swoim zachowaniem .. osobiście uważam że garnizony powinny być maks. 2 nie więcej .. nie żadne spanie po wioskach itd . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzura2005 Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 No coz, co mozna powiedziec na taka glupote? Potem trudno sie dziwic, ze niektorym na polu sie wydawalo, iz walcza z prawdziwym wrogiem". Zalozeniem organizacyjnym piatkowego wieczoru byla INTEGRACJA srodowiska, czyli normalne spotkanie REKONSTRUKTOROW przy kielbasce i kufelku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Panowie, piątkowa integracja była akurat wielkim plusem Bzury 2006 (pozdrowienia dla Poznaniaków :D), po co o niej pisac w uwagach krytycznych" ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 24 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Kiler, bo jak napisał Kutno jakiś idiota ( wulgaryzm zamierzony) opierniczył kogoś za bratanie sie ze szwabami"?Jezeli to prawda to ludzie... gdzie my żyjemy?????????Komus sie naprawde popier.... w głowie. I nalezy poważnie sie zastanowic nad udziałem delikwenta w tego typu imprezach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Rzeczywiście, dziwne a zarazem głupie zachowanie. Ciekawe co to za polska grupa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutno Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 mniejsza z tym co to za grupa ...piątkowa integracja grup była świetnym pomysłem i powinno być tak częściej .. w końcu na każdej inscenizacji sa niemalże Ci sami ludzie .. dzięki takim wieczorkom poznajemy się wzajemnie, nawiązujemy kontakty , a nawet przyjaźnie :) Akagi i rezta organizatorów - należy Wam się wieeelka pochwała za doprowadzenie imprezy wogóle do skutku , nie mówiąc już o tym że wśród moich znajomych nie słyszałem żadnej uwagi krytycznej :) z mojej strony uznanie dla Was Panowie !!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhal Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 Panowie i Panie.Miałem się już nie wtrącać, ale mi dziecko (15lat- on ma te swoje GG czy cóś) nie daje spokoju (był razem z tatą na Bzurze).Wiem, że to błędy scenariusza głównie, ale jak mam się czepiać, to proszę – Podczas „czeskiego filmu” strasznie rozwlekłe teksty – nuda mości panowie (w warstwie werbalnej), przykro mi, to zdanie dorastającej młodzieży, W czasie bitwy głównej, najpierw, zadziwiająco mało ofiar, nawet tylko rannych, a potem ich nadmiar (rannych i martwych), to już moje spostrzeżenie , że w pewnym momencie ofiar było więcej niż żywych.No i pamiętne forsowanie przeszkody wodnej – jak w polskim filmie - dłużyzna, panie, dłużyzna.Powtarzam, wiem, że to błędy scenariusza, ale ilu o tym nie wie?Poza tym, super, extra, hiper, trendi, jazzi, itp., Itd., Już się nie mogę doczekać na przyszły rok… pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrak Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 No i pamiętne forsowanie przeszkody wodnej – jak w polskim filmie - dłużyzna, panie, dłużyzna."Teleportacja druzyny na drugi brzeg po tej kladce zajmuje troche czasu. Stad te dluzyzny.A propo przeprawy:Jacku, trza bedzie kladke wymienic. W tej starej juz sa zbyt powazne uszczerbki (dziury) aby jeszcze sluzyla. Stwarza zagrozenie dla jej uzytkownikow. Zwroc na to uwage. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Karol, wiem, ale wojsko nie ma innej, a budowa drewnianej to majatek w kosztach.Aha, wiem juz kto byl taki wrogi integracji ze szwabami, zostawiam to wlasnej wiadomosci, ale konsekwecje wyciagne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMbAtAnT Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 to nalezy zrezygnowac z przeprawy, rok temu bylo zle, 2 osoby omalo by nie wpadly, teraz jest jeszcze tragiczniej.siatka postrzelana, kladka sie podtapia, co zreszta bylo widac na relacji dzisiejszej w TVP 1. Bezpieczenstwo jest najwazniejsze, jesli ktos wpadnie do tego w osprzecie to raczej juz nie wyplynie.2 opcja to zastapic sznureczki porzadna drewniana balustrada, ktorej mozna bylo by sie trzymac. To chyba nie za wielkie koszty, wystarczy dogadac sie z lesniczym by ofiarowal pare brzoz.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Bez przesady z tym nie wypływaniem - w tym roku wody bylo mniej niż do pasa ... chyba cięzko się w tym utopić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMbAtAnT Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 uwzglednij mol, nurt i te 20-25 kilo ktore powinno sie miec na sobie.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMbAtAnT Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 to jest gdybanie, wypłynie albo nie. Nie mozna z tym igrac bo Bzura moze zostac juz tylko wspomnieniem, a chyba tego nie chcemy. Wystarczy balustrada zeby bylo sie czego trzymac, gdy po przeciwnej stronie biegnie kompan ktory jest ciezszy od Cieie 2 razy a Ty fruwasz w powietrzu.przepraszam za floodpzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thorsten Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 Chciałbym poruszyć kilka kwestii dotyczących może nie samej inscenizacji, ale ogólnie organizacji imprezy, która niestety nie była najlepsza. Fatalnie rozwiązana została sprawa z komunikacją. Ja przyjechałem z Łodzi transportem publicznym, po znalezieniu się w Sochaczewie nie było dosłownie żadnej informacji (np. w formie plakatu) jak dojechać do Brochowa. Po zasięgnięciu języka u pani kioskarki na dworcu, oczywiście okazało się, że do samego Brochowa nic nie dojeżdża. Czy w dzień tak dużej imprezy nie można było się postarać o podstawienie kilku autobusów które mogły by kursować np. co pół godziny dowożąc ludzi na miejsce? Przecież to by był czysty zysk dla komunikacji miejskiej w Sochaczewie - mam na myśli sprzedaż biletów. No ale dobra, dojechałem do Plecewic, a dalej spacerek. Kolejna sprawa to całkowicie zablokowany Brochów przez samochody. Powinien być wydany zakaz wjazdu pojazdów (nie obowiązujący oczywiście mieszkańców i organizatorów)na teren Brochowa - korki jakie powstały po zakończeniu inscenizacji to normalnie koszmar. I tu wracam do pomysłu z autobusami które powinny odwozić ludzi do Sochaczewa. Droga która powinna być pokonana w ok. 20 min. trwała grubo ponad godzinę, mimo że policjanci kierowali ruchem. Sporo ludzi czekało na przystankach PKS, ale i tak nikt nie wiedział czy jakiś autobus się pojawi, a zresztą przez korki i tak by się nie przebił. Dzięki uprzejmości miłych ludzi, którzy podwieźli mnie samochodem do Sochaczewa to pewnie przed północą nie dotarł bym do domu.Naprawdę wystarczyło wcześniej ogłosić, że nie będzie wjazdu do Brochowa, uruchomić specjalne autobusy i problem by był rozwiązany, a tak totalny chaos i amatorszczyzna. Czy gminie Brochów nie zależy na odpowiednim przygotowaniu widowiska?Oczywiście wybieram się w przyszłym roku także, ale znając opieszałość wszelkich urzędników nie spodziewam się, że coś się zmieni w tej kwestii. Już się przyzwyczaiłem, ze takie apele trafiają najczęściej w próżnię. To tyle moich uwag. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szamil Basajew Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 __________________________Drogi Kolego. Jesli masz osobiste zale czy uwagi do tego czy innego uczestnika tej czy innej iprezy - zalatwiaj je na priw. nie mam zamiaru tolerowac obrzucania sie blotem na forum. Kazdy kolejny Twoj post, w ktorym uzyjesz argumentow ad personam, by kogos obrazic, bedzie Twoim ostatnim postem. dotyczy to takze tych wszystkich, ktorzy zdecyduja sie podjac dyskusje na tym poziomie. Jesli chcesz publicznie wypowiadac krytyczne uwagi pod adresem innych uzytkownikow forum - zrob to w sposob kulturalny.adlerPost został zmieniony ostatnio przez moderatora adler153 23:29 30-09-2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mf78 Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 Wcale się nie dziwię że Willi nie zezwolił aby twój szwagier wystapił w opinaczach to jest Bzura a nie zlot w Darłowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 jezu gosciu nie zastanawiaj się !!!! zmien stronę!!!!najlepiej na czeczeńską Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 Zaczyna się - Zaraz będzie łomot rekonstruktorski :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 zaraz zaraz... nie było zadnych kuponów.... koles poomylił imprezy:))))moze był w brochowie koło wrocławia??? zarełko dostawał kazdy kto chciał..nawet polacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 ___________________________wszystkie uwagi do Szamila Basajewa odnosza sie takze do Ciebie.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora adler153 23:30 30-09-2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 panowie olac tą ****... nie dawć satysfakcji mimo ze palec świerzbi.. taką mam koncepcją_________________________________olewanie nie polega na wymyslaniu. na przyszlosc bede bardzo wdzieczny jesli naprawde olejesz"Post został zmieniony ostatnio przez moderatora adler153 23:32 30-09-2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutno Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 =| Jestem do głębi poruszony beszczelną wypowiedzią tego typka .. nie będe tutaj bronił Willego... Jego doświadczenie rekonstruktorskie... po prostu są rzeczy nie dopuszczalne i należy się dostosować =] w innym wypadku należy się bardzo dokładnie zastanowić nad dalszym udziałem w tego typu imprezach drogi Panie \\Basajew\\".. Nie jest to zbyt korzystny początek działalności na tym forum. Pragnę zwrócić także uwagę na drobny fakt że nie pisze się 7AA tylko AA7 ... szczegół, ale jak już wytykamy błędy =) Do Admina : Chciałbym wystąpić z wnioskiem o ukaranie Pana \\Szamil Basajew\\" żółtymi kartkami za uwłaczanie godnośći jednego z najlepszych rekonstruktorów , za nazwanie Go złodziejem co kategoryczniE NIE JEST PRAWDĄ!! Sprawa ta kwalifikuje się do sądu !! wnosze o kulturę !! Rozumiem, napisać jakąś głupote na dobrego przyjaciela , tylko po to żeby mu zrobić na złość.. ale żeby TAK OBRZUCIĆ MIĘSEM OSOBĘ ZUPEŁNIE OBCĄ , O KTÓREJ NIE WIE SIĘ NIC !! TRAGEDIA ...________________________Drogi kutno. nie jest w mojej mocy wystepowac do sadu:)natomiast nie zamierzam tolerowac osobistych wycieczek w ZADNA strone. nie mam nic przeciwko sporom i krytycznym opiniom. jednak nie dopuszczalny jest brak kultury. jesli ktos musi komus nawrzucac - niech robi to poza forum.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora adler153 23:40 30-09-2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 Ktos mi powiedzial szeptem ze po bzurze widział na dworcu w sochaczewie jakiegos wysokiego goscia co handlował kuponami ....;))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.