Skocz do zawartości

SKANDAL na Westerplatte - zbezczeszczono groby obrońców...

szperacz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A może dać sobie spokój? i tak za jakiś czas bedzie tam albo super osiedle z widokiem na morze i z prywatną plażą... dla takich co ich stać,albo jakiś wielgachny hotelik z właścicielem mówiącym z gośćmi- rodakami po niemiecku. I nie ma co się na to obruszać bo rzeba z żywymi naprzód iść po życie sięgać nowe ,a nie w uwiędłych laurów liść z uporem stroić głowę " - jak pisał poeta... pomimo tego,że nie miał wtedy pojęcia co to ojro.
Napisano
Co racja to racja .Większość złomiarzy posiada swoje małe huty oraz prywatne kopalnie, ale raczej nie ma potrzeby dymić w mieście między blokami i zanieczyszczać środowisko. Paserzy ze skupu złomu i tak wezmą wszystko :)
Napisano
Tak , to bardzo smutne że dewastowane są groby dla kilku złociszy . Co za podłość.
p.s
Wczoraj w TVP 3(Panorama Gdańska) podano informacje że zdewastowany został także cmentarz żołnierzy Radzieckich w Gdyni -Orłowie . Ukradziono 12 nagrobków ( w kszałcie gwiazd)które były wykonane w mosiądzu .
Slaw 100
Napisano
Ja a w zasadzie moja rodzina też zaliczyła kradzież z pomnika elementów metalowych - mosiądz.
Od tej pory - tylko kamień z wyrytymi napisami.
Ja bym urządził prowokację - potem zasadzkę na amatorów cmentarnych a potem by tylko mózg i flaki z nich pryskały .......
Napisano
Gdynski cmentarz jest w dzielnicy Redlowo a nie Orlowo. natomiast gwiazdy absolutnie nie sa mosiezne, te bzdury pojawiaja sie juz w prasie i telewizji od czasu pierwszych zniszczen tj. jakiegos roku. na moja interwencje w tej sprawie pani edaktor" jednej z gazet polozyla lache zupelnie, wiec tak naprawde chyba tylko pasjonatom historii zalezy na cmentarzach wojennych.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie