kamilo Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 ja mam takie pytanie dotyczace tych bagnetów bo tak patrze na zdjecia i widze że wielu piechocińców miało zalożone bagnety wiec kto wydal komendę BAGNET NA BROŃ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
losiu2 Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 Niestety najczęściej sami sobie wydają... Nawet jak u nas pada komenda agnet na broń", jest to robione pod publiczke, a nasi członkowie mają wyraźnie powiedziane żeby w tym czasie bagnetów NIE ZAKŁADAĆ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 czyli niektóre grupy rozumieją inaczej komedy a inne inaczej ,czyż nie tak powini być że przed inscenizacja ustala sie że jak padnie kom. bagnet na bron to bagnetu nie zakładamy a idziemy nawalkę wrecz ... bo jak napisał ktoś z niemieckiej GRH ze mozna tak wyszkolić ludzi że i bagnety przeciwnikowi nie pomogą . ale swoją droga to słyszałem że scenariusz sie sypną w opierwszych minutach wiec może napiszcie coś o tym bo niemcy piszą że trzymali sie scenariusza a polacy piszą że nie wiedzieli o nim wiec jak to było naprawdę z tym scenariuszem ???koledzy od bzury musicie pomysleć (i to nie jest ałosliwosc )nad tym lokowaniem wojsk bo 10 obozow po kilku ludzi to nawet upilnować sie nie da a co dopiero przećwiczyć scenariusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzura2005 Napisano 27 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2006 Pojawily sie nowe galerie http://www.poloniamilitaris.pl/?tryb=news&id_news=588 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
losiu2 Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 Kamil, nie chodzi o rozumienie komend. Jeżeli się jest wesołym kolesiem na polu bitwy", to nie mozna tu mówić o komendach, bo te są w zorganizowanych grupach. Dobrze wiesz, że najważniejsze są ustalenia grup przed inscenizacją. Ale co zrobić, jak kilka grup ustala jedno, a jacyś goście, nawet nie wiadomo skąd robią co innego?? to nawet nie chodzi o scenariusz (jak na zeszłej Bzurze, mieliśmy ustalenia z Niemcami, a nagle wbiegło paru gostków z innej grupy wbiegli w nasze szeregi), chodzi o elementarne podstawy MYŚLENIA. Bo nie trzeba wiele, żeby wpaść na to czym jest bagnet. Jak ktoś nakłada go na polu bitwy z nadzieją na zwarcie, to nie mogę najlepiej pomyśleć o jego inteligencji. Na nic ćwiczenia z fechtunku. W boju 1. nie trafisz na swojego partnera z treningu, 2. jest tyle dodatkowych zmiennych (inni ludzie, możesz się potknąć) na które nie mamy wpływu, że to po prostu loteria czy się coś stanie czy nie. Zauważ, że najczęściej nie są to goście z tzw znanych" grup, tylko jacyś gości totalnie z kosmosu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekuc Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 Najgorsi są gówniarze nie znający tematu użycia bagnetów !My używając tego typu broni ( a ktoś w pierwszej linji podał tą komendę ! )robiliśmy to jak na zwolnionym filmie.Grupa nasza to rezerwiści ze średnią wieku ok.35 lat i obyta z tym nażędziem walki .Wszystko jest dla ludzi, ale z głową!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekuc Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 I jeszcze jedno !Nasz kolega z bagnetem oraz iemiec" też z bagnetem.Jak się mądrzy ludzie zejdą ,to krzywdy sobie nawzajem nie zrobią !Fotka z portaluwww.militarni.pl". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
losiu2 Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 A jesteś pewien, że biegnąc nie potkniesz się?? Że tak machając ktoś nie nadbiegnie z boku?? Wyciąganie bagnetów powinno być zakazane na tak dużych imprezach. Możesz sobie nawet stać w miejscu, zawsze jest ryzyko, że ktoś nadbiegnie i się nadzieje. Miewałem już przypadki, że w bitwie pojawiali się różni ludzie w miejscach w których ich nie miało być. Tego nie przewidzisz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzura2005 Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Moze sobie Panowie zalozycie odrebny temat ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 tak łosiu masz rację ale i rekuc mowi z sense m poco wydawać komedę bagnet na bron ?? niech on sobie leży w pochwie i czeka lepszych czasow \\a jak chodzi o starcie to żeczywiście mozna to zalatwić tak jak ja i kolega niemiec na wyrach bez bagnetów tylko samymi karabinami i wyszło calkiem fajnie i bez ćwiczeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMbAtAnT Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 pozostaje nakładnaie bagnetów w pochwie krzywdy sie nie zrobi ale oko idzie wybic.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conquer Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Na tym zdjęciu to widać tylko kawałek tej sytuacji. Z trzema belkami to był świr. Takich palantów nie obsługujemy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekuc Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Jeżeli ktoś oglądał wczorajszą jedynkę przed 15.00 , to mógł zobaczyć pod koniec tego materjału jak ta walka przebiegała.A ten pan z trzema belkami to już nie nasza parafia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzura2005 Napisano 30 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2006 Zdjecia z serwisu prasowego EAST NEWS:www.eastnews.pl/news/temat.php?temat=00117880 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzura2005 Napisano 30 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2006 http://www.eastnews.pl/news/temat.php?temat=00117880 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 Fajna fotka od krzyhala" ...Wybita kaniowska" obsługa ckm kona, sanitariusz się uwijają ... właśnie mi jakiś pomaga :) W tle praży zaś drugi kaniowski" Bronek - wz.28 :) heheh ... miłe dla oka przyznam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 A podbiega do mnie Łosiu ... coby mnie wyrwać zza grobu i odebrać wz.30 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzura2005 Napisano 5 Październik 2006 Autor Share Napisano 5 Październik 2006 Jeszcze pare nowych fotek ...http://www.esnips.com/web/BZURA2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do Broni! Napisano 12 Październik 2006 Share Napisano 12 Październik 2006 Zdjęcia - http://slipio.fotosik.pl/albumy/57263.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do Broni! Napisano 15 Październik 2006 Share Napisano 15 Październik 2006 Ciekawa galeria - raad zamieścił ją na fotosik.pl (80 zdjeć)http://raad.fotosik.pl/albumy/57460.html#e Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhal Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 Sorry, miałem zrobić galerię, ale wiele moich zdjęć jest bardzo podobnych do innych, w tym wątku i w innych galeriach, dlatego daję tylko te, bo moim zdaniem są dosyć dramatyczne i niepowtarzalne.Oficer - przed walką... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhal Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 Moim zdaniem, ten sam oficer w walce - bohater...Dynamiczna scena!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhal Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 Jeszcze tylko szarża naszej wspaniałej kawalerii - proszę zwrócić uwagę na tło, podobno były tam tłumy gawiedzi??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhal Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 Nie mogę wszakże pominąć Naszych Orłów!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhal Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 To jest Słynny Kolega Okaul, podobno próbuje nam machać, chyba trzecią ręką?!!pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.