les05 Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Napisano 8 Wrzesień 2006 W MWP zmieniła się plenerowa ekspozycja ciężkiego sprzętu.Bliżej wejścia postawiono m.in.T34_76, IS2, T34_85, Su76 oraz armaty różnych typów. Dodano Irydę i Biesa. Warto zobaczyć.
Cronos Napisano 8 Wrzesień 2006 Napisano 8 Wrzesień 2006 Nie żebym krytykował ale widać ze te odnowienie to tylko zakrcie starości. Widac to najwyraźniej na tym jak'u. W sumie to ciekawe czy ma kokpit i silnik. Ciekawe też czy te czołgi to tylko wydmuszki czy też coś skrywają w środku. Słyszałem gdzieś kiedyś opinie że nie jeden pomnik jest w lepszym stanie jeśli chodzi o wnętrzności niż te muzealne. A jeśli chodzi o armatki to najbardziej żal skręca ze stoja pod chmurką. Zima się zbliża i za rok znowu kolejne pokrycie farbą odprysków. No ale coś można zrobić.Pozdro
woytas Napisano 8 Wrzesień 2006 Napisano 8 Wrzesień 2006 les moze zrob z tego galeria jak masz wiecej co?
acer Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 Wszystko to też widziałem na własne oczy we wtorek.Racja trochę się zmieniło. Zniknęła wanna Pantery, oprócz czołgów zamieniono stanowiska dział wiekowych z niemieckimi. W Jaku kabinę podklejono folią.Szkoda, że nie sfotografowałeś pojazdów w głębi placyku za skarpą ustawiono tam namiot, spawarkę i coś łatano w 57 mm armacie przeciwpancernej.Reszta faktycznie bez zmian - pod chmurką.Kubusia" wciągnięto w bramę przejścia na dziedziniec.Do środka nie weszłem bo już zamknięte".
acer Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 Szkoda że nie zrobiłeś fot burty tego IS-a .Ciekawe wloty - efekty kumulacyjnych pocisków.
lokfan Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 Witam!Acer- wanna nie zniknęła lecz jest na Forcie Czerniakowskim i nawet prezenuje się całkiem nieźle ( oczywiście jak na to co z niej zostało) , a na ostatnim zdjęciu jest ten wymieniony przez Ciebie namiocik. Dotarłem w MWP po parunastu latach nieobecności w tym miejscu i chyba nie jest tak źle z eksponatami.Natomiast godziny i czas otwarcia, bez komentarza!Pozdrawiam!lokfan
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.