Skocz do zawartości

Muzeum Wojska Polskiego

les05

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W MWP zmieniła się plenerowa ekspozycja ciężkiego sprzętu.
Bliżej wejścia postawiono m.in.T34_76, IS2, T34_85, Su76 oraz armaty różnych typów. Dodano Irydę i Biesa. Warto zobaczyć.
Napisano
Nie żebym krytykował ale widać ze te odnowienie to tylko zakrcie starości. Widac to najwyraźniej na tym jak'u. W sumie to ciekawe czy ma kokpit i silnik. Ciekawe też czy te czołgi to tylko wydmuszki czy też coś skrywają w środku. Słyszałem gdzieś kiedyś opinie że nie jeden pomnik jest w lepszym stanie jeśli chodzi o wnętrzności niż te muzealne. A jeśli chodzi o armatki to najbardziej żal skręca ze stoja pod chmurką. Zima się zbliża i za rok znowu kolejne pokrycie farbą odprysków. No ale coś można zrobić.
Pozdro
Napisano
Wszystko to też widziałem na własne oczy we wtorek.

Racja trochę się zmieniło. Zniknęła wanna Pantery, oprócz czołgów zamieniono stanowiska dział wiekowych z niemieckimi. W Jaku kabinę podklejono folią.

Szkoda, że nie sfotografowałeś pojazdów w głębi placyku za skarpą ustawiono tam namiot, spawarkę i coś łatano w 57 mm armacie przeciwpancernej.
Reszta faktycznie bez zmian - pod chmurką.
Kubusia" wciągnięto w bramę przejścia na dziedziniec.

Do środka nie weszłem bo już zamknięte".
Napisano

Witam!
Acer- wanna nie zniknęła lecz jest na Forcie Czerniakowskim i nawet prezenuje się całkiem nieźle ( oczywiście jak na to co z niej zostało) , a na ostatnim zdjęciu jest ten wymieniony przez Ciebie namiocik. Dotarłem w MWP po parunastu latach nieobecności w tym miejscu i chyba nie jest tak źle z eksponatami.
Natomiast godziny i czas otwarcia, bez komentarza!
Pozdrawiam!
lokfan

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie