Skocz do zawartości

Grupy rekonstrukcji historycznej w TVP

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.
W najbliższy piątek, z okazji przypadającej pierwszego września rocznicy wybuchu drugiej wojny światowej, zostanie wyemitowany program z udziałem grup rekonstrukcji historycznej. Wystąpią one w programie „Kawa czy herbata” w TVP 1. Początek o 6 rano i potrwa ok. dwóch godzin. Udział wezmą koledzy z Polskich grup rekonstrukcyjnych a stronę niemiecką będzie reprezentowała AA7.
Zapraszam do obejrzenia programu

Witam.
Hmm, Kawa czy Herbata"? Niezła pozycja w ramówce TV.
Nastepne będzie Miasto Kobiet" w TVN Style he, he.
Błazenada moim zdaniem. Kawa czy Herbata" to dno dla rozespanych gospodyń domowych.
Pozdrawiam
Kopi

Uważam, że kol. Kopi powinien przeprosić kolegów z AA7 i Cytadeli. Oglądałem dzisiejszy program Kawa czy Herbata, czego zwykle nie czynię i jestem pozytywnie zaskoczony postawą zarówno telewizji jak i kolegów z ww. grup. Szczególne gratulacje dla Sarny" z Cytadeli, który pokazał jak powinien zachowywać się i wysławiać oficer przedwojennego WP.

Swoją drogą w tej błazenadzie brał udział jeden z wybitniejszych polskich historyków - Andrzej Krzysztof Kunert. Na błazna nie wyszedł.

Jacku, ja nie biję piany. Bynajmniej nie jest to moim zamiarem. Chciałem tylko zauważyć, że program, który w istocie nie jest zbyt ciekawy (w czym w zupełności zgadzam się z Kopim), dziś dla odmiany był dobry i bardzo interesujący. Poza tym miło zobaczyć rano na ekranie TV mundur wz. 36, posłuchać wspomnień wrześniowego kombatanta i jednego z lepszych historyków zamiast przeraźliwego wycia Dody- Elektrody.

Pozdrawiam wszystkich.

Oj Panie Kopi, znów Pan stąpa po cienkim lodzie. Czy mam rozumieć, że przedstawiciele:
GRH Cytadela
GRH 2 Pułku Ułanów Grochowskich
GRH Szaniec
GRH AA7
GRH Polska Broń Pancerna Smok"
oraz:
dyrektor MWP
kustosze MWP, p. Roman Matuszewski i Sławomir Frątczak
prof. Andrzej Kunert
biskup polowy WP Sławoj Leszek Głódź
zaproszony weteran
to błazny???
To ja chcę błaznować w takim gronie cały czas. Zapewniam, że możemy obyć się bez Pana i Pańskiej grupy.

Witam.
Nie sądzę, że muszę przepraszać kogokolwiek z Cytadeli albo AA7 bo nic o nich nie mówiłem. Mógłbym jedynie przeprosić TVP za nazwanie Kawy czy herbaty" błazenadą i programem dla rozespanych gospodyń domowych ale tego nie zrobię :P.
Dla mnie kto chce może sobie wystepować gdzie chce.
Pozdrawiam
Kopi

Witam.
Strasznie się ciśnieniujecie.
Macie jakieś kompleksy czy co???
Chodziło mi o oddźwięk medialny tego programu, dla mnie powinien taki program być nadany w paśmie o porządnej oglądalności ot, co, bo Kawa czy Herbata" chyba rekordów oglądalności nie ma.
I nie wiem czemu twierdzicie, że nazwałem kogokolwiek błaznami.
Pozdrawiam
Kopi

Red: jak nazywa się ludzi którzy zajmują się rekonstrukcją historyczną ?? "
SZ.P.: TAK u nas w grupie jest wielu ludzi od 16 lat do 40 paru "
o lol ;D;D;D
Z całym szacunkiem !! rozumiem że trema i te sprawy ... :)

Liczyłem bardzo że właśńie takie pytanie zostanie zadane Steiner'owi ponieważ , gdy ktoś mnie pyta o to samo , trudno mu jest pojąc rzeczywistość ... że rekonstruując WP nie pojeździłbym Rosi , a foty z Mg byłyby co najwyżej ciekawostką ...

Pozdrawiam

satron1200 ...On sie nie pomylił bo nie wiedział jak wyglada t55 ... oni stali dosyć daleko od miejsca gdzie stał t55 ..a wśród tylu pojazdów z tamtej perspektywy trudno było uchwycić co Oni tak naprawde odpalili ... No bo przecież jeżdżącego t-34 też mają :)

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie