leowawa Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2006 Witam wszystkich. W najbliższy piątek, z okazji przypadającej pierwszego września rocznicy wybuchu drugiej wojny światowej, zostanie wyemitowany program z udziałem grup rekonstrukcji historycznej. Wystąpią one w programie „Kawa czy herbata” w TVP 1. Początek o 6 rano i potrwa ok. dwóch godzin. Udział wezmą koledzy z Polskich grup rekonstrukcyjnych a stronę niemiecką będzie reprezentowała AA7. Zapraszam do obejrzenia programu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Funky_OWall Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 Ze stony polskiej będzie Cytadela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutno Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 może być naprawdę ciekawie ... tylko to za rano bęzie !! ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalmiazga Napisano 30 Sierpień 2006 Share Napisano 30 Sierpień 2006 Jeśli się nie mylę będą też ułani grochowieccy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczarka Napisano 30 Sierpień 2006 Share Napisano 30 Sierpień 2006 Grochowscy - Michał - grochowscy. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopi Napisano 31 Sierpień 2006 Share Napisano 31 Sierpień 2006 Witam.Hmm, Kawa czy Herbata"? Niezła pozycja w ramówce TV. Nastepne będzie Miasto Kobiet" w TVN Style he, he.Błazenada moim zdaniem. Kawa czy Herbata" to dno dla rozespanych gospodyń domowych. PozdrawiamKopi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 mylisz sie kolego Miasto kobiet mamy juz za sobą :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moose Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 Uważam, że kol. Kopi powinien przeprosić kolegów z AA7 i Cytadeli. Oglądałem dzisiejszy program Kawa czy Herbata, czego zwykle nie czynię i jestem pozytywnie zaskoczony postawą zarówno telewizji jak i kolegów z ww. grup. Szczególne gratulacje dla Sarny" z Cytadeli, który pokazał jak powinien zachowywać się i wysławiać oficer przedwojennego WP.Swoją drogą w tej błazenadzie brał udział jeden z wybitniejszych polskich historyków - Andrzej Krzysztof Kunert. Na błazna nie wyszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 panowie, spokój, nie ma o co bic piany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moose Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 Jacku, ja nie biję piany. Bynajmniej nie jest to moim zamiarem. Chciałem tylko zauważyć, że program, który w istocie nie jest zbyt ciekawy (w czym w zupełności zgadzam się z Kopim), dziś dla odmiany był dobry i bardzo interesujący. Poza tym miło zobaczyć rano na ekranie TV mundur wz. 36, posłuchać wspomnień wrześniowego kombatanta i jednego z lepszych historyków zamiast przeraźliwego wycia Dody- Elektrody. Pozdrawiam wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 Oj Panie Kopi, znów Pan stąpa po cienkim lodzie. Czy mam rozumieć, że przedstawiciele:GRH CytadelaGRH 2 Pułku Ułanów GrochowskichGRH SzaniecGRH AA7GRH Polska Broń Pancerna Smok"oraz:dyrektor MWPkustosze MWP, p. Roman Matuszewski i Sławomir Frątczakprof. Andrzej Kunertbiskup polowy WP Sławoj Leszek Głódźzaproszony weteranto błazny???To ja chcę błaznować w takim gronie cały czas. Zapewniam, że możemy obyć się bez Pana i Pańskiej grupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopi Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 Witam.Nie sądzę, że muszę przepraszać kogokolwiek z Cytadeli albo AA7 bo nic o nich nie mówiłem. Mógłbym jedynie przeprosić TVP za nazwanie Kawy czy herbaty" błazenadą i programem dla rozespanych gospodyń domowych ale tego nie zrobię :P.Dla mnie kto chce może sobie wystepować gdzie chce.PozdrawiamKopi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmpionier Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 Mi się podobało:) Szkoda tylko, że były pewne techniczne kłopoty z przekazywaniem obrazu:/ Brawa dla rekonstruktorów!Pozdrawiam, STEGE! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satron1200 Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 Witam , miałem okazję obejrzeć fragment programu . Jeden z przedstawicieli muzeum pomylił T 55 z T 34 , mam nadzieję żr to tylko efekt tremy przed kamerą . Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopi Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 Witam.Strasznie się ciśnieniujecie. Macie jakieś kompleksy czy co???Chodziło mi o oddźwięk medialny tego programu, dla mnie powinien taki program być nadany w paśmie o porządnej oglądalności ot, co, bo Kawa czy Herbata" chyba rekordów oglądalności nie ma. I nie wiem czemu twierdzicie, że nazwałem kogokolwiek błaznami. PozdrawiamKopi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopi Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 Witam.A może Steiner7 mi przypomni kiedy stąpałem już po cieńkim lodzie bo jakoś nie przypominam sobie? Może być na prv, żeby nie zaśmiecać wątku.PozdrawiamKopi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwojtek Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 Bardzo pozytywnie wypadała GRH Szaniec", moje gratulacje.Stworzyli klimat mieszkania konspiracyjnego, bardzo profesjonalnie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczarka Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 Zaproszony weteran to por./ppłk Aleksander Chajęcki w 1939 dowódca plutonu w 2 Pułku Ułanów Grochowskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berlin Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 ..bardzo dziarski weteran :)Co do pomyłki odpalonego" czołgu, przedstawiciel sie pomylił bo nie widział jaki pojazd urucho0miono- zgadywał na słuch :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atyl Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 Dodajmy ,że ppor/ppłk Aleksander Chajęcki jest kawalerem krzyża VM, absolwentem CWK w Grudziądzu (promocja 1938?)i poniekąd sprawcą" ujawnienia tajnych protokołów do paktu Ribentrop- Mołotow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Funky_OWall Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 Niestety jestem w robocie i nie widziałem :( Czy był może w ramach programu most" między Warszawą, a Westerplatte? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atyl Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 Most" to za dużo powiedziane. Były migawki z Westerplatte, obozu GRH i uroczystości pod pomnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutno Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 Red: jak nazywa się ludzi którzy zajmują się rekonstrukcją historyczną ?? "SZ.P.: TAK u nas w grupie jest wielu ludzi od 16 lat do 40 paru " o lol ;D;D;D Z całym szacunkiem !! rozumiem że trema i te sprawy ... :) Liczyłem bardzo że właśńie takie pytanie zostanie zadane Steiner'owi ponieważ , gdy ktoś mnie pyta o to samo , trudno mu jest pojąc rzeczywistość ... że rekonstruując WP nie pojeździłbym Rosi , a foty z Mg byłyby co najwyżej ciekawostką ... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutno Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 satron1200 ...On sie nie pomylił bo nie wiedział jak wyglada t55 ... oni stali dosyć daleko od miejsca gdzie stał t55 ..a wśród tylu pojazdów z tamtej perspektywy trudno było uchwycić co Oni tak naprawde odpalili ... No bo przecież jeżdżącego t-34 też mają :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Funky_OWall Napisano 1 Wrzesień 2006 Share Napisano 1 Wrzesień 2006 tu kilka screenówhttp://ww2.tvp.pl/5514,20060831388982.strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.