Skocz do zawartości

Konspiracyjne dokumenty.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio w ręce wpadły mi dokumenty z okresu okupacji.
Pewna pani znalazła je podczas remontu kupionego przez siebie starego domu (były ukryte na strychu).

Napisano
dzięki osobom takim jak szczepciu, muzeum zdobywa bardzo ciekawe zbiory. Ja sam oddałem pare łusek to dszk bo broń stała bez ammo, i jakąś tam drobizne ;) jeżeli im coś przyniesiesz, dostajesz przewodniki, czasem ciekawe książki i darmowe karnety do muzeum. Bardzo mi sie tam podobało a głównie wystawa czasowa broni. były to dwie połączone sale i wszędzie były mausery, mannlichery i mosinki ... ach chciał bym to jeszcze raz zobaczyć.

pozdro QB@
Napisano
Fajne dokumenty, ja widziałem kiedyś po jednym agencie - miał fałszywe ruskie i niemieckie papiery, również fałszywe polskie przedwojenne. Trochę różnych czystych blankietów (polskie, ruskie, niemieckie), blankiet ostęplowany i z podpisami, jednak z niewypisaną treścią. W ogóle taki misz masz, że głowa boli.
A to wygląda na jakąś kancelarię okręgu. Na 9 zdjęciu chyba coś po niemiecku namazane.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie