Raned Napisano 9 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2003 W departamencie łusek jestem ignorantem, ale odkładam co ciekawsze egzemplarze. Znaleziona łuska ma 10,8 cm długości. Orzełek wskazuje, że jest polska. została przerobiona na pędzelek, może do czyszczenia broni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 9 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2003 I widok z boku, niestety jest poturbowana przez pług i czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 9 Wrzesień 2003 Share Napisano 9 Wrzesień 2003 Kb Ur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 9 Wrzesień 2003 Share Napisano 9 Wrzesień 2003 czyzby 7,29x107 mm do polskiego kb ppanc wz.35 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jhaken Napisano 12 Wrzesień 2003 Share Napisano 12 Wrzesień 2003 Według mnie na 99 % to Ur - orzełek to oznaczenie PFA w Skarżysku, a tylko tam produkowali tę amunicję.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Raned
W departamencie łusek jestem ignorantem, ale odkładam co ciekawsze egzemplarze. Znaleziona łuska ma 10,8 cm długości. Orzełek wskazuje, że jest polska. została przerobiona na pędzelek, może do czyszczenia broni.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.