Skocz do zawartości

Poszukiwany moderator do działu Grupy rekonstrukcyjne, inscenizacje

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja uważam, że moderatorem tego działu powinna być osoba obiektywna. Czyli taka, która nie jest związana ze światem rekonstrukcji historycznej. Każda inna osoba nie daje pewności, że w sporach dotyczących tematu rekonstrukcji zachowa obiektywność. Boję się, że będą znikać" niepochlebne posty. To może tylko zaostrzać sytuację a moderator może być z góry" posądzany o stronniczość.
Dlatego najlepszym moderatorem byłby ktoś, kto interesuję się rekonstrukcją historyczną, ale w niej bezpośrednio nie uczestniczy. Ktoś, kto jest poprostu tylko obserwatorem.

Pozdrawiam
d007

Zgadzam się z D007 - lepiej żeby modem nie został żaden rekonstruktor, bo każda jego wypowiedź w temacie może zostać posądzona o stronniczość. Chodzi o to żeby moderator interweniował kiedy dyskusja zmienia się w pyskówkę, ale bez stawania po którejkolwiek ze stron, tak jak zrobił to admin w jednym z tematów w tym dziale, gdy dyskusja na temat mundurów przeszła na wzajemne docinki.

d007 napisał:
Dlatego najlepszym moderatorem byłby ktoś, kto interesuję się rekonstrukcją historyczną, ale w niej bezpośrednio nie uczestniczy. Ktoś, kto jest poprostu tylko obserwatorem."

kiler p napisał:
(...) lepiej żeby modem nie został żaden rekonstruktor, bo każda jego wypowiedź w temacie może zostać posądzona o stronniczość."

Mój komentarz jest taki: akurat takich kanapowych rekonstruktorów, co to na wszystkim się znają, mają bardzo wiele do powiedzenia, a w życiu nie byli na żadnej inscenizacji, mamy tutaj dostatek. Nie chcę infantylnie pokazywać paluszkiem, ale kto uważnie śledzi wątki, wie o kim mowa.

Mój głos za Akagim - miał na tym forum parę bolesnych potknięć, ale przynajmniej CZYNNIE uczestniczy w rekonstrukcyjnym światku, a do tego ma teoretyczną wiedzę.

Mr2z: bynajmniej nie miałem na myśli kanapowych rekonstruktorów" bo takich też nie trawię. Chodzi mi o to, że moderator nie musi wiedzieć co oznaczają cyferki na zelcie SS, tylko pilnować porządku. Najlepiej, żeby nie wyrażał opinii w żadnym temacie tylko skupił się na wycinaniu pyskówek, reklam i wulgaryzmów. Wiele osób zarzucało Polsmolowi, że moderując załatwia swoje porachunki, np. przez decydowanie co jest reklamą a co nie lub że stosuje moderacje do narzucania swoich poglądów (wycinając posty osób o odmiennych opiniach na dany temat). Czy nie lepiej zatem wziąc kogoś spoza środowiska, który po prostu zajałby się swoją robotą ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie