Vilkaloki Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Więcpotrzebny sędzia a nie moderator :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 eeeeeeeee .... sędzia tak.... no to dalej się zgłaszam :)))w końcu prawnik, mogiem zrobic aplikacje sędziowską , jak bedzie trzeba :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 aplikacja sędziego bokserskiego? nie slyszalem o takiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 Dajcie mi parę miesięcy do namysłu. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Zatem slijcie cv ,list motywacyjny ,3 zdjecia na @ Bociana :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SLAW 100 Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Mój głos też za Akagim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 No wiecie co, gdzie teraz znajde zdjęcie... Bocian, super, do zobaczenia w grudniu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 sam bym się zgłosił tyle ze nie wiem czy technicznie podołam już widze te ciezkie czasy pod Akagim :))))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d007 Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 Ja uważam, że moderatorem tego działu powinna być osoba obiektywna. Czyli taka, która nie jest związana ze światem rekonstrukcji historycznej. Każda inna osoba nie daje pewności, że w sporach dotyczących tematu rekonstrukcji zachowa obiektywność. Boję się, że będą znikać" niepochlebne posty. To może tylko zaostrzać sytuację a moderator może być z góry" posądzany o stronniczość.Dlatego najlepszym moderatorem byłby ktoś, kto interesuję się rekonstrukcją historyczną, ale w niej bezpośrednio nie uczestniczy. Ktoś, kto jest poprostu tylko obserwatorem.Pozdrawiam d007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 policja!!!!!! hehhe ale chyba nie dokonca bezstronni:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 Tak ,potrzebny mod i to od zaraz ,przynajmniej zeby usunać zbedne komentarze ,w tym temacie !Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pik78 17:55 11-08-2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 Nie no, ja tez jestem z Akagim. Wybranie moderatora przez lud wpjujący miast i wsi jest tyle dobry że w teorii powinien on mieć posłuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 Zgadzam się z D007 - lepiej żeby modem nie został żaden rekonstruktor, bo każda jego wypowiedź w temacie może zostać posądzona o stronniczość. Chodzi o to żeby moderator interweniował kiedy dyskusja zmienia się w pyskówkę, ale bez stawania po którejkolwiek ze stron, tak jak zrobił to admin w jednym z tematów w tym dziale, gdy dyskusja na temat mundurów przeszła na wzajemne docinki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 d007 napisał:Dlatego najlepszym moderatorem byłby ktoś, kto interesuję się rekonstrukcją historyczną, ale w niej bezpośrednio nie uczestniczy. Ktoś, kto jest poprostu tylko obserwatorem."kiler p napisał:(...) lepiej żeby modem nie został żaden rekonstruktor, bo każda jego wypowiedź w temacie może zostać posądzona o stronniczość."Mój komentarz jest taki: akurat takich kanapowych rekonstruktorów, co to na wszystkim się znają, mają bardzo wiele do powiedzenia, a w życiu nie byli na żadnej inscenizacji, mamy tutaj dostatek. Nie chcę infantylnie pokazywać paluszkiem, ale kto uważnie śledzi wątki, wie o kim mowa.Mój głos za Akagim - miał na tym forum parę bolesnych potknięć, ale przynajmniej CZYNNIE uczestniczy w rekonstrukcyjnym światku, a do tego ma teoretyczną wiedzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mf78 Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Święte słowa mr2z!!!!!!! trafiłeś w dyche,ja też nie chce aby taki konapkowy mądrala" byl moderatorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 To ja raz jeszcze głos przeciw.Najlepiej kogoś spoza światka, może spoza forum Odkrywcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 I co ma modowanie wypowiedzi łamiących regulamin /tutaj zwykle kultura i emocjonalność wypowiedzi/ do czynnego uczestnictwa i wiedzy o rekonstrukcji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Kanapowych rekonstruktorów faktycznie jest tutaj trochę. Są nawet tacy co przez kilka lat byli rekonstruktorami a na imprezie żadnej nie byli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2006 To może się trochę pokłócicie? :)A ja w międzyczasie naostrze siekierę do wycinania postów... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Mr2z: bynajmniej nie miałem na myśli kanapowych rekonstruktorów" bo takich też nie trawię. Chodzi mi o to, że moderator nie musi wiedzieć co oznaczają cyferki na zelcie SS, tylko pilnować porządku. Najlepiej, żeby nie wyrażał opinii w żadnym temacie tylko skupił się na wycinaniu pyskówek, reklam i wulgaryzmów. Wiele osób zarzucało Polsmolowi, że moderując załatwia swoje porachunki, np. przez decydowanie co jest reklamą a co nie lub że stosuje moderacje do narzucania swoich poglądów (wycinając posty osób o odmiennych opiniach na dany temat). Czy nie lepiej zatem wziąc kogoś spoza środowiska, który po prostu zajałby się swoją robotą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Bocian, moge pożyczyć szlifierkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Może odrazu piłę łańcuchową? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Mówi się pilarka spalinowa. Piły to są ręczne albo mechaniczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 ależ nie kłóćmy się o szczegóły. Coś do cięcia ... w każdym razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Zestaw naprawczy dla moderatora jak do ruskiego Ziła: młotek i przycinak :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.