next3 Napisano 6 Sierpień 2006 Autor Napisano 6 Sierpień 2006 Witam,Jako poczatkujący poszukiwacz mam problem z ustawieniem dyskryminaci w Garrett ACE 250. Ustawiając tryb Coins na kapslach od butelek mam identyczny sygnał jak na monetach AL. Czy można w jakiś sposób wyeliminowac wskazania kapslinie tracąc wskazań monet? Może na innym trybie? Prosze o wskazówki. Nie chcę być mistrzem świata w poszukiwaniu kapsli....a nieniewiele mi już brakuje:-)
monolog Napisano 6 Sierpień 2006 Napisano 6 Sierpień 2006 Musisz się chyba przyzwyczaic. Mi bardzo często nawet w środku lasu zdarza się, że jest wyrażny sygnał, kopie, a tu kapsel od wódki. W Garrecie Ace 250 możesz wyeliminowac dany przedmiot, zeby po prostu nie było sygnału dźwiękowego gdy trzymasz nad nim sondę. Ale eliminując kapsle od wódki nie zadźwięczy też przy niektórych monetach. Ja odpuszczam sobie miejsca, w których wiem, że często piją. Szkoda zdrowia i łopaty.Pozdrawiam.
monolog Napisano 6 Sierpień 2006 Napisano 6 Sierpień 2006 I zmień lepiej forum na Sprzęt poszukiwawczy.
jano Napisano 6 Sierpień 2006 Napisano 6 Sierpień 2006 Wyeliminowanie kapsli jest proste. Najlepiej przećwiczyć to na kapslu. Jak go wykopiesz to metodą prób i błędów wyłączaj poszczególne elementy tak żeby wykrywacz nie reagował na kapsel. Uwaga!!! Jeżeli wyłączasz kapsel z wódki musisz się liczyć z tym, że wyłączysz też inne bardzo ciekawe rzeczy. Ja monet szukam na takich ustawieniach: włączam JEWELERY i wyłączam pierwsze trzy kwadraciki od lewej. Pozwala to wyeliminować folie i zawleczki od puszek.
next3 Napisano 7 Sierpień 2006 Autor Napisano 7 Sierpień 2006 Dziękuję za pomoc i prosze kolegów o więcej :-)
Grzechotnik Napisano 7 Sierpień 2006 Napisano 7 Sierpień 2006 Poczytaj o swym problemie w wątku minelab x-tera 30 czy tesoro cibola" http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=349149 zostało to tam dokładnie wyjaśnione, będziesz mądrzejszy :))).
PUMA1 Napisano 23 Grudzień 2006 Napisano 23 Grudzień 2006 Witam jano ma racje pierwsze 3 od lewej wyłanczamy lecz 4 od lewej musi byc juz zaznaczony bo wskazuje np. przedmioty srebne i złote 4 kwadracik ma oznaczenie 5 c. Ace 350 ma super dyskryminacje nie kopie się nim zadnych drutów miałem smętka co ja sie nakopałem drutów po sidłach w lasach i drutów z siatek ogrodzeniowych normalnie jak górnik kopałem .
PUMA1 Napisano 23 Grudzień 2006 Napisano 23 Grudzień 2006 Oczywiście chodzi o Gareta Ace 250 cena za Gareta jest dobra moim zdanie warto go mieć. A mam Pytanie czy mozna kupić słuchawki do gareta Ace 250 i jaka jest cena.
Igomas Napisano 23 Grudzień 2006 Napisano 23 Grudzień 2006 Przedewszystkim, tryb Coins nie njest przystosowany na monety ktore zalegaja w aszej ziemi". Najlepszy na monety w Polsce jest tryb jewelery- i tym szukaj. To powinno rozwiazac twoje problemy.
PUMA1 Napisano 23 Grudzień 2006 Napisano 23 Grudzień 2006 W garecie ace 250 złoto jest wyświetlane na czwartym kwadraciku 5 c ale najwyraźniejszy sygnał daje brąz czysty sugnał ja dźwiek z dzwonu , moze ktoś kto posiada ace 250 moze potwierdzić ze sygnał trafienia brązu jest wskazywany bardzo czysto zmienia się wtedy barwa dźwieku.
karpik Napisano 26 Grudzień 2006 Napisano 26 Grudzień 2006 Mam zamiar kupuć ace250, czy 869 zł za nowy + słuchawki to cena do przyjęcia?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 08:01 27-12-2006
sloneczny Napisano 26 Grudzień 2006 Napisano 26 Grudzień 2006 Jak za nowy wykrywacz to cena jest przystępna, raczej taniej nie kupisz. Używany na gwarancji można kupić za 600zł.
karpik Napisano 26 Grudzień 2006 Napisano 26 Grudzień 2006 Dzięki! Wykrywacz poznać po tym że trudno znaleźć taki używany(jak w tym przypadku), bo kto pozbywałby się dobrego sprzętu. Jestem zdecydowany.
vaz Napisano 27 Grudzień 2006 Napisano 27 Grudzień 2006 Odnośnie słuchawek do ACE 250,koniecznie trzeba wybrać model z regulacją głośności na kablu.
sloneczny Napisano 27 Grudzień 2006 Napisano 27 Grudzień 2006 Cewka w ACE 250 jest bardzo krucha, należy używać bezwzględnie osłony. Nie potrzeba czyścić cewki po każdym wypadzie która pracuje w osłonie.
igor02 Napisano 27 Grudzień 2006 Napisano 27 Grudzień 2006 A z tym się nie zgodze bo ja miałem osłonę od samego początku i co?? Ryski są. Lepiej dmuchać na zimne i czyścic po każdym wypadzie
karpik Napisano 27 Grudzień 2006 Napisano 27 Grudzień 2006 Z tego co piszecie wnioskuje, że osłona jest źle skonstuowana lub niewłaściwie użytkowana. W luzy między cefką a osłoną(jeżeli jest to możliwe) zawsze dostanie się jakiś piach, i ta druga możliwość- po częstym zdejmowaniu osłona wyrabia się" co stwarza luzy"(szczeliny). Gdzie prawda?!
karpik Napisano 29 Grudzień 2006 Napisano 29 Grudzień 2006 Wkońcu go mam!! Nowy za 869zł, ale to nie wszystko. Wytargowałem do niego osłonę, słuchawki i torbę!! Świat jest piękny, życie jest piękne!Przeczytałem chyba wszystkie posty o nastawach, ale jak ktoś posiada jakieś magiczne chwyty to byłbym wdzięczny.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 09:01 29-12-2006
UNIRG Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 Jeśli chodzi o słuchawki to polecam jak najmniejsze z regulacją nagłośnienia.Aby nie denerwowały i nie plątał się kabel w trakcie schylania proponuję okręcić kabelek na około uchwytu - rękojeści i ustawić słuchawki na full - słychać wtenczas tylko w promieniu kilku metrów gdy zaczyna piszczeć, przez to poczujesz sie bezpieczniej (żaden niepożądany stróż Cię nie usłyszy).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.