Skocz do zawartości

Czy ktoś jest w stanie rozpoznać to miejsce?

U311

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zdjęcie amatorskie przedastawia wartownie i odprawę do prawdopodobnie do służby. Czy ktoś jst w stanie rozpoznac na podstawie tego zdjecia z jakich koszar jest ta wartownia.

Napisano
U311 , ciekawa fotka , wyglada mi to funkcjonariuszy Policji Państwowej. Czy napis na zdjęciu w orginale jest bardziej czytelny? Może wtedy będzie to pomocne przy lokalizacji miejsca. Mogę prosić o ładny skan tej fotki na priva? JanW
Napisano
A może to jest warta honorowa na dworcu kolejowym? Tablica może być z nazwą miejscowości - ale na skanie jest zbyt niewyraźna, by coś odczytać... :-/
Napisano
Witam!
Panowie napis nad wejściem to WARTOWNIA a mundury moim zdaniem oraz hełmy bojowe (spadek po armii cesarza Wilhelma II ) to moim zdaniem pierwsza połowa lat 20 XX wieku.
Napisano
cześć.słabo bo słabo ale w srodku wyrazu widać y ,a poza tym w oknie nie widać siatki ani krat.może fachowcy od obróbki zdjęć coś pomogą z tym napisem.pozd.marek
Napisano
Dla mnie pierwsza litera to niemal napewno B". Chyba za bardzo zasugerowałeś się tą W"artownią. Natomiast pierwsze trzy litery odczytywał bym jako Bar". Choć może tym razem to ja ulegam autosugesti :)
Napisano
Napis nad budynkiem na 100% WARTOWNIA.
Wielkie dzięki za pomoc Kol. Marcinie :0)
Twoja spostrzegawczość i znajomość śląskich zabudowań koszarowych robi wrażenie :0)
Panowie !
Zdjęcie przedstawia budynek wartowni przy ul. Koszarowej w Katowicach, koszary 73 Pułku Piechoty od 1922 do 1939 roku.
Zdjęcie prawdopodobnie było wykonane w okesie od 1922 do 1926r.
Marcin dzięki z maila i pomoc !

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie