Skocz do zawartości

Wasze kochane pasożyty i darmozjady" :)

Martin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 196
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Fajnie , że temat sie powoli rozkręca :)

Pieski i kotki urocze i nadal bardzo mile widziane :) , ale niech zaczą ujawniać się także posiadacze mniej popularnych pasożytów i darmozjadów" , jak chociażby Suchy ss , np. jakichś szczurów , jaszczurów , pytonów , tudzież tchórzofretek :)

Pozdrawiam

heh
od kiedy pojawil sie w naszym zyciu- tj moim i mojej najdrozszej malzonki taki maly ludzik o imieniu Franek to musze przyznac z cala szczeroscia, ze wolnosc tych ufolodkow jest ograniczona :(
Ale obiecuje ze jak wroce z wakacji do dostana duzo swobody :)

Niech będzie...
Patrzyłem jak pełza po domu, obserwowałem, jak się przepoczwarza, aż w końcu...
Zmierzyłem, sfotografowałem i puściłem go wolno.
Zdjęcie z 2005 roku. W tym roku już od tygodnia rośnie następny.
Pozdrowienia - Szarubek

O przeżywa się smierć pupila i odejście do krainy wiecznych łowów. Wiem coś na ten temat. Ale najlepszą przysługą dla odchodzącego pupila jest właśnie przygarnięcie nowego. To pomaga. Też nie wyobrażam sobie nie mieć moich psów.

To takie motyle zyja w Polsce??:o, nie wiedzialem pewnie przez to ze jak jestem w lesie to patrze sie tylko w jedne miejsce jakim jest dolek z fanciorem:p popieram ladny motylek, takze przypadlby do gustu mojej Iguanie:D jako przysmak oczywiscie:P a tak apropo ma ktos z szanownych kolegow jakiegos gada w domQ( nie chodzi mi o dzieci i zony, i mezow:P)..?
pzdr.
Dawid

Pawice to znam znaczy sie wiem jak wygladaja:) widzalem juz wiele pieknych bezkregowcow ale takiego motylka jak na fotce to nie, obiecuje ze bede sie rozgladal na wyprawach:D:P
a tak apropo acer to Ty sie tym interesujesz? czy jak? bo troche wiedzy na ten temat posiadasz:)ja aQrat oprucz militarki i kopania interesuje sie takze gadami:)
pzdr.
Dawid

Leśnik musi się trochę znać na obalach" :)

Jest taki przedmiot na leśnictwie jak entomologia - tam masz owadów po wsze czasy, łącznie z rozpoznawaniem na ocenę.

Warto czasem rozejrzeć się po lesie dalej niż poza sondę i dołek
:))

Następny, sfotografowany w trakcie międzylądowania (oczywiście motyla) na lotnisku Radawiec.
Pazie żyją w tej okolicy w dużych ilościach, a gąsienice najłatwiej znaleźć na łodygach kopru.
Pozdrowienia - Szarubek

PS A lotnik musi znać się na obietach latających

Bardzo trafne spostrzeżenie kolego Szarubek.
Motyle chyba jak i Lotnicy potrzebują jednego do życia :))

Niestety my Leśnicy czasami z waszą pomocą Lotników musimy pryskać las chemikaliami wykańczającymi niektóre żrejące aparat asymilacyjny owady - właśnie motyle..../barcztka, poproch, to cholerstwo brudnicę.../

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie