Skocz do zawartości

Jaki?

Gaer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Szukam jak najtanszego, jak najlepszego wykrywacza, zalezy mi najbardziej na militariach choc monetkami tez nie pogardze. Wazne zeby byl prosty w obsludze, bo jestem poczatkujacy. mam nadzieje ze tak doradza mi nie tylko w Erze :P
Napisano
Jeśli interesuje Cię przedewszystkim militarka to szukaj Rutusa Firsta, jakbyś zmienił zainteresowania na monetki i inny kolorowe drobiazgi weź ACE 150 lub 250.
Napisano
a w jakich cenach one sa i w jakich oplaca sie kupowac? gdzie dostane tego rutusa? bo np na allegro albu ebayu nigdy ich nie widzialem...
Napisano
Polecam Prizma II lub ACE 250 ten sam przedział cenowy, a nie bierz badziewia krajowego !!
Wykonanie tych dwóch wykrywaczy jest profesjonalne a nie konstrukcja na bazie kuli ortopedycznej!!
Parametry są podobne a w przypadku Prizma II lepsze!!
Co najważniejsze maja wygląd!!
Pozdrawiam
P.s. Jeśli chcesz uczciwych porad to nie na tym forum! Tu jest promowany tylko jeden wykrywacz!! Pozostałe nie mają szans!! , bo producent stawia piwko na zlotach!!
A forum to syndykat !!!
Napisano
Jejku, nawet teraz jest Rutus First Plus na Allegro. Trochę własnego wysiłku jest wskazane. A poszukiwania z wykrywaczem będą znacznie bardziej wymagające niż wklepanie jednego słowa do przeglądarki...

Moim zdaniem to przesada z tym Firstem na militarkę (w sensie szukania złomu). Uważam, że to wykrywka na kolory - zarówno cywilne, jak i militarne. Radzę Ci natomiast, abyś kupił Rutusa - o ile wybierzesz tego producenta - wyłącznie z cewką z otworem. Cewka pełna (stara) była odczuwalnie gorsza.

M.
Napisano
A dla Pioniera74" najważniejszy w wykrywaczach jest wygląd - jak sam napisał. To kompromitujące stwierdzenie świetnie podsumowuje krótką i oszczerczą działalność tego znawcy" na forum.
Napisano
Zaproponawałem Firsta bo jest tani (około 350-400zł) Osobiście bym nie kupił tego wykrywacza, poniważ nie uznaję wykrywaczy odzimej produkcji". Miałem ACE 250 i polecam każdemu nie tylko początkującemu wg mnie nie ma lepszego wykrywacza w tej cenia. Tylko że nie za bardzo się nadaję na militarkę. Oczywiście zależy kto co rozumie pod pojęciem militarka"?? Na kolorki to jest wykrywacz PIERWSZOLIGOWY!!!
Napisano
Pionier moim zdaniem jestes dobrym kandydatem na czerwoną karteczkę:) nie spotkałem się jescze z poważnym postem napisanym przez Ciebie! a co do uniwersalnego wykrywacza za małe pieniądze może byc to uzywany hs3 lub rutus , a jesli dysponujesz pieniedzmi powyzej 1 tyś to prizm 2 powinien być niezły.
Napisano
Na rynku jest kilka tysięcy różnych wykrywaczy, w tym kilka setek bardzo dobrych, a na tym forum i innych promuje się tylko dwa może trzy i na ogół robią to wciąż te same osoby. Czy to nie jest trochę chore?
Napisano
Hehe straszysz mnie?? To Ty chamie chciałeś mi na głowie saperkę na ostrzyć!!!!! I zapanuj chłopczyku nad emocjami!! Co nie lubisz anty reklamy?? Ja też i walczę z takimi mało wykształconymi ludźmi jak Ty na temat wykrywaczy!!
O Rutusie nic nie pisałem!!! Pisałem o Prizmie! A jak nie dorosłeś to zmień piaskownice!!!(poszukaj forum dla fachowców takich jak ty- Proponuje forum Jabla)
King Size został złamany a syndykat pęka!!
Napisano
Nie chodziłem z Prizmem więc nie wiem co to za sprzęt. Jego cena trochę odstaje od np. ACE 250, którego można kupić (używanego) już od ok. 600zł.
Napisano
Zgadzam się Sloneczny z Tobą!
Jasne że tańszy ACE 250 od Prizma II choć mi się wydaje że cena różni się marką(whites to whites, a Garrett to Garrett)
A więc jak nie masz za dużo waluty na detektor polecam ACE 250!
Pozdrawiam
Napisano
Witam!

Parafrazując tytuł jednego z filmów - Czy leci z nami moderator? Od paru dni w dziale tym pojawił się wybitny znawca sprzętu" i jak na razie wykazuje się jak widac wysoką aktywnością. Wszak znawca" wie wszystko najlepiej i nie musi odpowiadac na wyjaśnienia jakie złożyła wiadoma osoba. Zamiast tego woli przejawiac aktywnośc w innych wątkach dzieląc się z uczestnikami forum swoimi cennymi radami na temat wykrywaczy i tu jeszcze raz powtórzę za znawcą" z długoletnim doświadczeniem - Co najważniejsze mają wygląd (chodzi oczywiście o wykrywacze).
Na koniec dla wyjaśnienia. Mam wykrywacz który uważam że jest bardzo dobry i co dla niektórych jest najważniejsze ma wygląd. Ta ostatnia uwaga jest po to by znawca" nie uznał mnie za członka tajemniczego syndykatu sączącego beztrosko piwko na zlotach.
I jeszcze jedna uwaga. nawca" pisał chyba o swoim bodajrze osiemnastoletnim doświadczeniu w konstruowaniu wykrywaczy, bo chyba tak należy rozumiec słowo doświadczenie. I do czego doszedł? - ano do niczego skoro pisze o niekupowaniu krajowego badziewia.
Chyba czas w końcu coś z tym zrobic i pokazac że tajemniczy syndykat rzeczywiście działa i jego ręce sięgają daleko. Przynajmniej utwierdzi to znawcę" że jego podejrzenia były słuszne no i po prostu zrobi się człowiekowi tę radochę.

pozdrawiam
wilhelm6

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 19:51 01-08-2006
Napisano
wilhelm6 napiasał:
Czy leci z nami moderator?"
Leci:)
Pionier74 napisał:Tu jest promowany tylko jeden wykrywacz!!"
Nieprawda.
Pozostałe nie mają szans!! , bo producent stawia piwko na zlotach!!"
Przepraszam bardzo , ale stwierdzenie jest tak głupie , że nawet nie wymaga komentarza.
A forum to syndykat !!!"
j.w :)

Mam wrażenie , że zalogowałeś się tylko dlatego , aby siać zamęt na Forum , bo niczego rzeczowego nie potrafisz jak narazie napisać ani rzeczowo odpowodzieć na żadne zadane pytanie.

Pół" żółtej karteczki zarobiłeś za wystające gile z nosa" dziś dorobiłeś się drugiej połówki za :
Hehe straszysz mnie?? To Ty chamie chciałeś mi na głowie saperkę na ostrzyć!!!!!"
To ja już chyba rozumiem dlaczego nikt się do takiego Mistrza " nie przyznaje :)
Żeby była jasność ja Cię nie straszę tylko ostrzegam: jedną karteczkę już masz , drugą dostaniesz jak nie zmienisz swojego napastliwego stylu wypowiedzi i wypisywania głupot ( chcesz pisać proszę bardzo , tylko rzeczowo), a 3 dostaniesz tak przypadkiem bo ręka mi się omsknie i już będziesz mógł na innych Forach wieścić , jak to na Odkrywcy" , znów triumf odnosi SYNDYKAT" :)

To tyle.

Wilhelm6: czy koniecznie musisz zniżać się do tego stylu wypowiedzi: Ono ten oszust" i en cham" ?
Narazie pół" żółtej karteczki ;)
aczkolwiek , przedstawiłeś bardzo trafne spostrzeżenie :
I jeszcze jedna uwaga. "Znawca pisał chyba o swoim bodajrze osiemnastoletnim doświadczeniu w konstruowaniu wykrywaczy, bo chyba tak należy rozumiec słowo doświadczenie. I do czego doszedł? - ano do niczego skoro pisze o niekupowaniu krajowego badziewia."

Pozdrawiam

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 23:41 01-08-2006
Napisano
Gaer: ile możesz dać pieniążków na sprzęt? Jeżeli chcesz szukać przede wszystkim militariów , to poszukaj sprzętu z dobrym trybem statycznym + ewentualnie możliwością dołączenia dużej cewki . Z ACE 250 do takich zastosowań spokojnie daj sobie spokój.

pzdr.
Napisano
Witam!

Może naraże się i na całą karteczkę ale:
Cyt:
Wilhelm6: czy koniecznie musisz zniżać się do tego stylu wypowiedzi: Ono ten oszust" i en cham" ?
Narazie pół" żółtej karteczki ;)

Cham - wyjęte z innego postu
Oszust by nie powiedzie mocniej (tak to chyba napisałem). To wynikało z kontekstu innego postu. Chodziło o jakoby (co podkreślam) podszywanie się pod cudze osiągnięcia techniczne i przedstawianie je jako swoich. Choc jak napisałem zarzut ten został wycofany! I to tyle gwoli wyjaśnienia.
Można powiedziec że to był jedynie krzyk rozpaczy po kolejnej lekturze tego działu ;)

pozdrawiam
wilhelm6
Napisano
Gaer: ile możesz dać pieniążków na sprzęt?"

No niestety mam narazie uzbierane jedynie 400 zl ;/ (dlatego prosilem o jak najtanszy) chce wykrywac glownie militarki, ale jak wpadnie na plazy jakis pierscionek zloty to bym sie nie obrazil ;p wiec do tego trzeba by chyba z dyskryminacja prawda?
Napisano
Dlaczego cwaniaku jestem oszustem!!
Ciebie oszukali jak wykrywacz kupowałeś ! To nie ja Cię oszukałem! Czemu według Ciebie jestem oszustem?? Udowodnij mi!! Po co się wtrącasz człowieku R... ??

Heh...za te miła słowa na tym forum będę gryzł do końca jak mnie z banujesz założę nowe i nauczy was kultury wśród nowych! Bo jak na razie panuje tu chamstwo i sk....
To co chciałem pokazać, pokazałem jakie chamstwo panuje forum i jak są traktowani forumowicze!!
Wystarczyło was trochę podpuścić!!
Pozdrawiam Stacho Znawca :)
Napisano
Heh...za te miła słowa na tym forum będę gryzł do końca jak mnie z banujesz założę nowe i nauczy was kultury wśród nowych! Bo jak na razie panuje tu chamstwo i sk...."

bedę gryzł" - no nareszczie napisałeś o co Ci tak napradę chodzi
-kultury może uczyć według mnie tylko człowiek w miarę kulturalny :)

To na tyle , kur zapiał dla Ciebie po raz drugi i to już naprawdę jest moje ostatnie ostrzeżenie.

Pozdrawiam
Napisano
Zaraz zaraz. Ta dyskusja dawno zeszła na boczny tor ale... Chyba ktoś czegoś nie zrozumiał. Określenie oszust" w moim postach w żadnym stopniu nie odnosiło się do tzw. znawcy".
Gdyby mój pierwszy post nie został zmieniony łatwo to można by było wyczytac.
Więc ponownie w celu sprostowania - chodziło o zarzut cyt.jakoby (co podkreślam) podszywanie się pod cudze osiągnięcia techniczne i przedstawianie je jako swoich" który został postawiony pewnemu producentowi wykrywaczy przez znawcę" (a jak to nazwac?) co jak dalej zgodnie z prawdą napisałem zostało wycofane.
A co do podpuszczania to sorry. Jest iluś tam użytkowników danego sprzętu (ja nim nie jestem) z których przynajmniej wielu jest zadowolonych, dzielą się na tym forum swoimi spostrzeżeniami, udzielają sobie rad. A tu pojawia się ktoś i mówi autorytatywnie, podpierając się swoim doświadczeniem że to jest be bo polskie. Żadnych merytorycznych uwag a jedynie wietrzenie spisku, zmowy czy upatrywaniu działalności jakiegoś syndykatu.
A może garśc uwag na temat sprzętu jakim się posługujesz? W czym jest dobry, jakie ma wady itp. Jakieś testy?

wilhelm6
Napisano
Całe życie chciałem być strażakiem ! Bo lubie dym robić!!
I tak się spodkamy na forum!! Jutro czy ...
Pozdrówka dla Martina!!!
Zapamiętaj i nikt mi nie zabroni wystawiać swoją opinie o sprzecie i mam to w d... czy mnie zbanujesz czy też nie!
Lepiej zrób to teraz!! Bo zawsze lubiałem czerwone kartki, kolor krwi!!
Pozdrowienia i do zobaczenia w nowym wcieleniu!
Stasiek
Napisano
To może ja Ci odpowiem Pionier74 jako główny opiekun tego forum.

Zapamiętaj i nikt mi nie zabroni wystawiać swoją opinie o sprzecie i mam to w d... czy mnie zbanujesz czy też nie!

Mylisz się, możemy Ci zabronić takich akcji na tym forum. Jest ono prywatną własnością i musisz się dostosować do poleceń właściciela, administratora i moderatorów. Jeżeli czujesz się tak pewnie to zapewniam Cię że ja z mojej strony zrobię wszystko żebyś jednak po otrzymaniu bana więcej tutaj się nie pojawił.

Naucz się dyskutować bez obrażania innych.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie