Gość Napisano 11 Październik 2003 Napisano 11 Październik 2003 Bylem nie dalej jak wczoraj nad Nida.Tajemniczy zakret jest rozkopany!Miejscowi twierdza ze byli z muzeum i kopali.Czyzby muzeum uprawialo partyzantke?
Gość Napisano 11 Październik 2003 Napisano 11 Październik 2003 Może MOB wydobyło tą Sdkfz o której pisał Hart i to jest ta niespodzianka o której mówił Pan Artur :D A propo Sdkfz - ile jest 251 w Muzeum w Warszawie ?
polsmol Napisano 11 Październik 2003 Napisano 11 Październik 2003 Dwa są napewno:Ten co teraz stoi w alejach i ten co tam stał przed nim.To nie ten sam egzemplaż.
Gość Napisano 13 Październik 2003 Napisano 13 Październik 2003 W końcu dorobiłem się internetu. Ponieważ,jak to niektórzy określają,wchodzę w skład bliskiej ekipy P.LANGE/ ja osobiście nie twierdzę że jestem w jakiejś tam ekipie, tylko po prostu pomagam temóż muzeum, bez wzgledu na to kto był,jest czy będzie dyrektorem tej placówki/pozwoliłem sobie sprostować niektóre fakty.Po pierwsze:czy ktoś dotykał domniemanego 251, po drógie: faktycznie niedaleko miejsca wydobycia pantery znajduje się następny obiekt/tylko czy to jest 251, czy druga pantera, czy czwórka,a może coś innego tego niestety nie wiem/po trzecie:muzeum szykuje następne akcje wydobywcze/sorry ale nie zdradze co ani gdzie, być może o tym mówił Artur/.Czy któraś z tych akcji zostanie przeprowadzona jeszcze w tym roku-może pogoda będzie na tyle łaskawa. Jedno wiem na pewno MOB nie zaprzestanie poszukiwań i eksploracji sprzętu z okresu IIWS.Po całym zamieszaniu z panterą raczej nie wskazuje nic żeby coś miało wyparować" z Nidy.Ponieważ samo muzeum nie jest w stanie sprostać z przyczyn chociażby finansowych,przede wszystkim kosztom restauracji tego co już jest, postanowiliśmy założyć stowarzyszenie które podejmie się pozyskiwaniem nowych, uzupełnianiem i odnową posiadanych eksponatów.Nie mamy zamiaru ani z nikim rywalizować,ani drzeć kotów", wręcz przeciwnie -współdziałać z tymi którzy chcą nam i MOB pomóc.Dlatego też zapraszam wszystkich we własnym, naszym iMOB do współpracy
Gość Napisano 13 Październik 2003 Napisano 13 Październik 2003 Z góry przepraszam za błędy wynikłe z pośpiechu
Gość Napisano 13 Październik 2003 Napisano 13 Październik 2003 Pozyskiwanie uzupełnianie -to chyba nie będzie handel wymienny miejmy nadzieję
Tankist Napisano 13 Październik 2003 Napisano 13 Październik 2003 no to nareszcie złom w MOB w Skarżysku przestanie rdzewieć i niszczeć.
braun Napisano 13 Październik 2003 Napisano 13 Październik 2003 Popieram i małymi kroczkami do wielkich muzeów(nie odrazu Kraków zbudowano)Pozdro
Jhaken Napisano 17 Październik 2003 Napisano 17 Październik 2003 Kończy sie tydzień, ostatni post napisano 5 dni temu - czy coś się dzieje wokół onusów od historii" znalezionych razem z Panterą ?Próbowałem nawiązać kontakt z p. Jackiem Mikitą - mój e-mail pozostał bez odpowiedzi.... Dalej czekam !Pozdrawiam wszystkichJarek H.
El Camino Napisano 19 Październik 2003 Napisano 19 Październik 2003 Czy wieża wraz z ZISem jest juz w muzeum ?
Gość Napisano 22 Październik 2003 Napisano 22 Październik 2003 ponawiam pytanie, co z Pantera?pozd.bruno
Garbiak Napisano 23 Październik 2003 Napisano 23 Październik 2003 Koledzy,Ta cisza jest przerażająca. Czy ktoś ma nowe info nt temat?pozdr.
Gość Napisano 23 Październik 2003 Napisano 23 Październik 2003 Szkoda że środowisko nie jest informowane codzieńnie, godzina po godzinie. Może zrobić specjalny serwis na forum, gdzie będziemy informowani nonstop. Do chwili, aż pojazd stanie za kilka lat w muzeum. 23.10.2003 - godz. 11.15: pojazd stoi
Jhaken Napisano 23 Październik 2003 Napisano 23 Październik 2003 Super ! Dzięki za info - tylko o jaki pojazd chodzi ? Czy to znaczy, że dojechała wieża i ZIS ? Czy COŚ" innego ?PozdrawiamJarek H
Jhaken Napisano 24 Październik 2003 Napisano 24 Październik 2003 witam !czy są jakies nowe wiadomości ?Jarek H.
Garbiak Napisano 24 Październik 2003 Napisano 24 Październik 2003 Cześć,oprócz dobrego nastroju TNTSa, chyba więcej niczego się nie dowiemy:)))). A szkoda.Pozdr.G.
bjar_1 Napisano 25 Październik 2003 Napisano 25 Październik 2003 Byłem dzisiaj w MOB i nic nowego się nie dowiedziałem.Dyrektora muzeum ,ani żadnej osoby z którą można by porozmawiać dzisiaj nie było. Wieży od Pantery" i armaty ZIS-3 jeszcze nie ma. Koleś ,który chodził po placu i pilnował powiedział ,że nie wie kiedy je przywiozą.Rozmawiałem z nim na temat hamulca wylotowego z lufy od Tygrysa Królewskiego" - podobno ktoś go ukradł w nocy.Pantera" stoi tak ,jak stała ,większość piasku ze środka jest wyrzucona ,na niektórych częściach we wnętrzu widać oryginalną farbę. Stróż (?) powiedział ,że w soboty i niedziele dyrektora ,ani nikogo innego nie ma. Stwierdził też ,że (cytat) : Najwięcej takich napaleńców przyjeżdża właśnie w sobotę" :)) Oprócz mnie budynek muzeum zwiedzały jeszcze 3 osoby ,a na placu 3 kolesi robiło zdjęcia i mierzyło ruską armatę ppanc. 45 mm ,ruską 76-kę i chyba coś przy StuG-u IV.Tak więc nic nowego się nie dowiedziałem :)pzdrbjar_1
Garbiak Napisano 27 Październik 2003 Napisano 27 Październik 2003 Dzięki bjar.Czyli ktoś miesza dalej w temacie? Trochę za długo to zbieranie do kupy wszystkich fantów trwa. Obym się mylił.Pozdr.G.
El Camino Napisano 4 Listopad 2003 Napisano 4 Listopad 2003 Zmieniło sie coś ? Można juz oglądać wieże z ZISem w Muzeum ?
iglanadon Napisano 5 Listopad 2003 Napisano 5 Listopad 2003 z tego co widzę pantery w polsce podzieliły losy tygrysów szablozębnych z przed setek tysięcy lat i też wygineły, a tak na poważnie to czy ta wieza jest jeszcze u nas ???
yoony Napisano 6 Listopad 2003 Napisano 6 Listopad 2003 jest zdjeca 2 sa na okladceodkrywcy zachowana jest przednia sciana +jazmo + oslona brak lufy i jakies czatkowe formy spodu i bokow wierzy
iglanadon Napisano 9 Listopad 2003 Napisano 9 Listopad 2003 jest jeszcze jakaś szansa że ta wieża dotrze do muzeum ??
Gość Napisano 13 Listopad 2003 Napisano 13 Listopad 2003 Czołem !czas chyba zainteresować sprawa miejscową prasę. Wszak w gazetach mówiono wyraźnie, że wieża i armata trafią do muzeum.....pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.