wojna1939 Napisano 15 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2006 Chwała,mam wrażenie, że toczę słowa li tylko do siebie. Gazety i owszem są. Rozpiętość lat to: 1930 do 1938. Tytuł:Przewodnik Katolicki. Jest trochę ciekawego matereiału (przegladanie podczas układania i odkurzania) dot. wojska, polityki oraz życia ludzi. Oczywiście są reklamy i drobne ogłoszenia. Dzisiaj zrobie fotkę jak to wygląda. Jak już zacznę dokładniejszą lekturę owego wydawnictwa katolickiego to z co ciekawszych materiałów porobię skany i zamieszczę.Jutro mnie nie będzie od samego rana - wybywam do H. (helmutowo") - wracam w niedzielę wieczorem. I tak bez wykrywki (nie mam skąd pożyczyć) na nic moje chodzenie po lesie, a tak przynajmniej poogladam sobie bunkry w H.Bywajcie mało rozmowni towarzysze - nie będę Was nakłaniał do zostawiania śladów - nie ma przymusu hi hi.M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 16 Grudzień 2006 Share Napisano 16 Grudzień 2006 To nie tak Wojna że piszesz sam ze sobą. Wszyscy czytają ale nie ma czasu pisać w tygodniu - przynajmniej w moim przypadku. Myślałem że dziś wyrwę się zrelaksowac do lasu ale niestety znów siła wyższa mnie zatrzymała w postaci przebudowy kominów wentylacyjnych. Oby pogoda dopisywała wytrwałym. Mam nadzieję że jeszcze pokopiemy zimą wspólnie bo czuję się jakbym zaniedbywał hobby:)Z zimowym partyjnym pozdrowieniem Luger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 16 Grudzień 2006 Share Napisano 16 Grudzień 2006 Witam wszystkich czynnych i biernych (nie z własnej woli). Zamieszczam fotke pruskiej pticy z werbla - efekt dzisiejszego spaceru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 16 Grudzień 2006 Share Napisano 16 Grudzień 2006 a to druga stona pticy z biciami Regimentu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 16 Grudzień 2006 Share Napisano 16 Grudzień 2006 Na koniec związana tematycznie kartka ze znajomym budynkiem przy obecnej ulicy Zwycięstwa. Czekam na znajdki ze spacerów szanownych kolegów. pozdrawiam. romko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 18 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2006 Chwała,ładna ptaszyna. Jestem nieco zmordowany sobotnio-niedzielnym wypadem do H. Pogoda nie dopisała - padało, dlatego też nie zrealizowałem części planu związanego z tamtym miejscem. Nie teraz to w innym terminie. Co tam u reszty - jakieś łupy wojenne, zdobyte nowe terytoria?Czekam na wieści - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqn Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 A w ten weekend słabo dość. Miedzy innymi kawałek odznaki najprawdopodobniej jakaś sportowa. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 Tak to DRL przed dojściem Hitlera do władzy. Wtedy nie miała swastyki tylko wstęgę. To znajdziesz różne odmiany. pzdr. romko http://www.german-militaria.de/katalog/e710013_1.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 Witam :)Związku że już święta się zbliżają i trzeba wprowadzić trochę świątecznego nastroju do kompletu zastawy , widelczyk z zeszłej Niedzieli jak co roku o tej porze .Pozdrawiam ... J ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 20 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2006 Chwała,już myślałem, że Jarosław w poszukiwaniu różności zagubił drogę do tego miejsca (der K. również pochłonięty czymś). Fajnie, że pogoda jest na tyle łaskawa i pozwala na bliski kontakt z naturą hi hi. Mam nadzieję na jakąś relację z wypadu - chyba, że już całkiem olewacie...A tymczasem, życzenia w krótkich, żołnierskich słowach jak na załączonym obrazku. A cha - i pozdrowienia od Marcina (zlot w Darłowie) z Libanu.Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaku Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 Witam! Takie maleństwo z dziurą pośrodku trafiło się jeszcze przed Świętami..Rozszyfrowałem skrót STB.KOSLIN" jako Słupska kolej wąskotorowa Koszalin (STB - Stolper Kreisbahnen AG). A napis poniżej Gultig fur eine fahrt" - Prawo do jednego przejazdu.Żeton jest już niestety nieaktualny :(Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego(obfitego w znajdki) Nowego Roku!!! Życzą ZaKu i Romko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqn Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 Witom:]Ooo bardzo ciekawy żeton:] Moze Ci sie jeszcze uda załapać na jazde:) Ja tez dziś troche pospacerowałem ale to nie wszystko. Miedzy innymi 1/24 talara z 1761r. i duzo wspolczesnych monetek. Ktoś był dzis rownież gdzieś? Wesołych Świąt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 Witam :)A to taka mała niespodzianka z zeszłej niedzieli .Sam byłem zdziwiony jak go trafiłem .Ale to nie koniec mojego farta , fotki będę zamieszczać co jakiś czas aby się pochwalić fantami.Pozdrawiam ... J... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 Z okazji nadchodzącychŚwiąt Bożego Narodzenia pragnę przesłać najserdeczniejsze życzenia. Niech nadchodzące Święta będą dla Was niezapomnianym czasemspędzonym bez pośpiechu, trosk i zmartwień.Życzę, aby odbyły się w spokoju, radości wśród rodziny i przyjaciółoraz wszystkich bliskich dla Was osób.Wraz z nadchodzącym Nowym Rokiem życzę dużo zdrowia i szczęścia.Niech nie opuszcza Was pomyślność i spełnią się te najskrytsze marzenia. Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 Najlepsze życzenia z okazji Świąt Bożego Narodzenia ,aby nadchodzący rok był lepszy od poprzedniego i aby grzybki" zawsze dawały się znaleźć :)Najlepszego!!der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 25 Grudzień 2006 Share Napisano 25 Grudzień 2006 Witam :)Wigilia już za nami czas mija niesamowicie szybko , to może małe kopanko przed Nowym Rokiem w tygodniu lub w sobotę dla spalenia kalorii . A to już z ostatniej soboty czyli z prze wczoraj dwustronna blaszka trochę dziwnie opisanaErwin Solasse 92Bln . Niederschonhausen . Berl . stI .Ers . Batl . JR . 24 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 25 Grudzień 2006 Share Napisano 25 Grudzień 2006 I druga strona 1 . K . Nr . 6355 1 . 3 . 98Pozdrawiam ...J... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 25 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2006 Chwała,ja dooiero po świetach wybieram sie po swojąa wykrywkę, więc... spotkamy się w terenie dopiero w nowym roku. Gratuluję blaszek... czy inni załoganci równie intensywnie spędzali godzinki przedświąteczne jak J.?Za godzinę wychodzę na wesele - hi hi będzie wesoło.Tymczasem bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 26 Grudzień 2006 Share Napisano 26 Grudzień 2006 Witam :)I jak są chętni na spacerek w sobotę ? pozdrawiam ...J... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqn Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 WitamPo świętach jakaś taka cisza...chyba nikt nigdzie nie był ale za to ja byłem:] Ciekawsze pozostałości z płaszcza najprawdopodobniej Belgijskiego. Jak ktoś bedzie ciekaw to moge dodać kolejne zdjecia z tego spaceru...?Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 30 Grudzień 2006 Share Napisano 30 Grudzień 2006 Witam :) Pomimo wczorajszej balangi do późnych godzin nocnych udało się mam wyjść w teren z der K , było to ostatnie nasze wyjście w tym starym roku 2006 . I jak zwykle był to las pełen niespodzianek monetek , haków, guzików, orzełków, i innych drobiazgów które tylko sprawiały nam radość . Dzisiejsze co nieco, przepraszam za skan ale to z pośpiechu . SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2007 POZDRAWIAM ...J... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 31 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2006 Chwała,widzę, że koleżeństwo nie próżnowało - gratuluję... mi chwilowo musza wystarczyć wirtualne podróże, ale niedługo to się zmieni i mam nadzieję, że zima będzie łaskawa...Jeśli macie jakieś fotki z wypadów to z chęcią nacieszę nimi oczy...Pozdrawiam wszystkich serdecznie, a w nadchodzącym Nowym Roku 2007 życzę Wam wspaniałych znalezisk i dużo emocji związanych z historią... oby nowe miejscówki obfitowały różności.Bywajcie - Mariusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 Witam :) Pozdrawiam serdecznie szanowne grono poszukiwaczy z Koszalina w roku 2007 . Związku że mamy ładną pogodę proponuje rozpocząć sezon poszukiwawczy 2007 w tą sobotę !!! Czy są chętni ???.Pozdrawiam ... J ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqn Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 Witam:]My sezon rozpoczeliśmy 1 stycznia bo po co przed telewizorem siedziec:P Ale w sobote rowniez można wyjść sie przejść...Pozdr. Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqn Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.