luger Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 No Jarosław i ja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 W takim razie tomusi być jakaś firmowa metka". W wyszukiwarce to dość popularne nazwisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 25 Listopad 2006 Share Napisano 25 Listopad 2006 Cześć :) Dzisiejsza wyprawa należała do tych udanych wpadło jak zwykle sreberko!Lecz teraz o większym nominale 2 ½ SILBER GROSCHEN 1869 A i parę innych fantów takich jak guziczków pruskich , monetek , łusek , łódek i oczywiście górna część pickelhauby . Na razie zamieszczę jedną fotkę aby coś zostało na długie zimowe wieczory do oglądnięcia . Pozdrawiam ...J... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janushew Napisano 27 Listopad 2006 Share Napisano 27 Listopad 2006 witam! Jarosław! to 2 i 1/2 Silberne, pozdr j Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 27 Listopad 2006 Share Napisano 27 Listopad 2006 Witam :) Co taka cisza czyżby niedźwiedzie zapadły w sen zimowy ?. DerK nie daj się prosić wrzuć fotkę sobotniego fantu !. Co z resztą kopaczy ???. Coś niecoś już odmokło z oliwki to wstawiam aby oczy nacieszyć .Pozdrawiam ... J ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 28 Listopad 2006 Autor Share Napisano 28 Listopad 2006 Chwała,jak zwykle podziwiam Wasze znaleziska, tylko relacje skąpe w słowa... tak jakby nic się nie działo - rutynowe wyjścia w pole/las. Sądząc po monetkach to było pole, a po górze nakrycia głowy - las. Jestem na etepie powolnego dowiadywania się miejsca znalezienia munduru niemieckiego przez grupę ASG - czy jak się nazywają (taktyka w lesie, strzelanki itp). Onegdaj pogłębiając w lesie jakieś stare umocnienie znaleźli torbę - coś w rodzaju naszego chlebaka wojskowego, a w nim niemiecki mundur... jego stan, jak można sobie wyobrazić nie był strychowy". Był jednak z odznaczeniami... Jakimi? Gdzie jest dokładnie to miejsce? - znam już kierunek i w dużym przybliżeniu miejsce. Jednako informator ma mi przynieść swoją sztabówkę okolicy z naniesioinym miejscem... zobaczymy. Tymczasem tyle z linii przyfrontowej. Czekam na relacje frontowców. Jakie straty, ilu jeńców (częśc już widziałem za sprawą zdjęć J.), jak przebiegała bitwa...Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 28 Listopad 2006 Share Napisano 28 Listopad 2006 WitamCzepiacie sie Wojenka..W koncu najwazniejszy jest duzy zasob fantow" hahaA tak na marginesie ,zapowiada sie bardzo ciekawa historiaNapisz jak cos wiecej sie dowieszPozdrawiam der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 28 Listopad 2006 Share Napisano 28 Listopad 2006 Sam się zainteresowałem ale proponuję nie ujawniać detali na forum. Wystarczy że wybierzemy się tam w czwórkę.Pozdrawiam L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 Witam :)Czy jest ktoś chętny na sobotę na kopanko ???Pozdrawiam ... J... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Witam :) Co taka cisza !!! może wrócimy w tamten rejon ??? sami zobaczcie co warta jest :http://www.coinarchives.com/w/lotviewer.php?LotID=191908&AucID=158&Lot=2970Pozdrawiam ...J... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 1 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2006 Chwała,najprawdopodobniej będę miał trochę czasu jutro, ale niestety zostawiłem wykrywkę w Łebie... pozostanie mi więc przeglądanie map w domowym zaciszu hi hi.Wołoszański kręci serial Tajemnica Twierdzy Szyfrów" - zapowiada się całkiem interesująco.Życzę sobotnich wspaniałości - bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 Jarosław nie przesadzaj. To bardziej realna cena: http://www.allegro.pl/item145922444_moneta_niemcy_1_silber_groschen_1869_a_okazja.html ale i tak gratuluje fajnego fanciora. Odezwe sie na gg. pozdrawiam wszystkich. romko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 Sprawdziłem monetkę w nowym katalogu XIXw. monet Stutzmanna. W stanie menniczym 35 euro, stan II- 15 euro, stan III- 7 euro, stan IV- 3 euro. romko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 WitamRomkow coś się tak napaliłeś na tę monetę ! nie dosyć ze zaniżyłeś nominał z 2 i 1/2 na 1 Silbergroschen to tak nie sprzedam nawet jak by kosztowała 1 zł lub 1000 zł dla mnie jest ona bez cenna !pozdrawiam ... J... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 Jarosławie ceny podałem Ci za właściwy nominał... nie zamierzam nawet próbować odkupić od ciebie tej monety a temat jej wartości ty zacząłeś...pozdrawiam. romko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 2 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2006 Chwała,moi drodzy parafianie... e to nie to forum hi hi.Cóż za kąśliwości w słowach ukryte... proponuję wszelkie spory (czy to słowne czy inne) rozstrzygać w terenie - pojedynek na wykrywki hi hi. Mniemam, że wszyscy jesteście w terenie. Mam nadzieję na małe chociażby relacje z frontu...Bywajcie tymczasem - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaku Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 Witam!Dzisiaj, oprócz standardowego zestawu łusek i łódek wyszło nam coś co przypomina numerek z szatni. I nie byłoby w tym nic niezwykłego gdyby nie napis pod numerkiem: J.LOTH COESLIN. Bardzo regionalny akcent...pozdr. ZaKu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqn Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 Witam.Dzis spacer w okolicach Kołobrzegu. Z ciekawszych rzeczy ten pin z kordzika HJ. A co tam u innych??:>Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 sqn jeżeli to faktycznie od kordzika to szkoda że nie było reszty...pzdr. romko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 Sqn co Ci po pinie skoro masz cały HJ messer?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqn Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 Lugerze mam pare HJ-ów a jednego napewno widziałeś kiedyś u kolegi:] A tym pinem zapełnie braki w jednym z nich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 7 Grudzień 2006 Share Napisano 7 Grudzień 2006 .-- .. - .- -.-. --.. -.-- ... --.. .- -. --- .-- -. .. .--. .- -. --- .-- .. . .-. . ..-. .-.. . -.- - ..- .--- -. .- ... --- -... --- - -. .. . -.- --- .--. .- -. -.- --- .--- .- -.- - .- -.- - --- .--. .-. --- ... --.. ..-.. --- .--. --- - .-- .. . .-. -.. --.. . -. .. . -. .- --. --..--. --- --.. -.. .-. .- .-- .. .- -- .--- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 7 Grudzień 2006 Share Napisano 7 Grudzień 2006 Dobre...widzicie to co ja?Czyżby zniechęcony coraz mniej pomyślnymi wiatrami dla grzebaczy Predatorek postanowił przeżucić się na Morse'a ? haha Prawdopodobnie chodzi o sobotę ,ale pst...to tylko dla głęboko wtajemniczonych ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 8 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2006 Chwała,w necie jest translator morsea hi hi. Komu by się chciało dociekać co jest napisane skoro nie ma separatorów między literami. Lepiej pisać otwartym kodem hi hi. Ja jako i zwykle pozostaję w miejscu zakwaterowania - wykrywka nadal spoczywa jakieś 130km ode mnie hi hi. Szkoda, bo pogoda rozpieszcza w tym roku jak do tej pory. Życzę wpsaniałości sobotnioi - niedzielnych. Dajcie sygnał co i jak, komu i ile hi hi...Tymczasem - Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 11 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2006 Chwała,cisza jakowaś jak przed burzą nastała, nie macie chęci podzielenia się wieściami z frontu? Czyżby to już rutyna i nie było o czym dysputy toczyć? Nie daję wiary. Przeca dwóch wytrwałych (kop albo giń hi hi)patrolowało okolicę - pewnie z dobrym skutkiem (brak rannych, wzięci do niewoli...)....Chyba, że samodzielna brygada kopaczy nadmorskich nie ma chęci podzielenia się ich chwałą...Dziasiaj odbieram obiecane od rodziny stare gazety - nie wiem co to za tytuły ani z jakiego okresu. Jak już je zaciągnę do swojej nory to w tym miejscu objawią się obrazki nieruchome...Tymczasem rutyna poniedziałkowa - niechęć do pracy - pragnienie ciszy i spokoju...Czekam na wieści.Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.