yorik Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Człowiek orkiestra 2 :)EK II ślicznie gościowi dyndał przyszyty za kółko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 To jeszcze nic... Prosze zwrocic uwage na zestaw: knochensack splitertarnmuster, klamra i adler na piersi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorik Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Dlatego napisałem, że orkiestra ;) P.S.Wiek gościa wskazywał na to, że jest wojennym oryginałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 jest tylko jeden człowiek orkiestra :Dhttp://pl.youtube.com/watch?v=MaYOeRARwfU&feature=relatedpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorik Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 Dobra, przyjmijmy że gość jest jak tabletka calgonitu, czyli 101 in 1. :)A co do człowieka orkiestry tu jest lepsze :)http://pl.youtube.com/watch?v=WkilVKSlC9o&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 No i stało się. Pojechałem do Darłowa. Polowanie na mroki jak tam tak proste jak łowienie ryb za pomocą prostownika. Niestety zapomniałem doładować akumulatorów w aparacie i zdjęcia, które dzisiaj upiększą tą jakże pokrzepiająca galerię są tylko małym pokazem szmocy rekonstruktorów z Darłowa. Niech nikt się jednak nie martwi, kolega miał aparat i w ciągu kilku dni dostarczy mi świeży materiał. No to po tym przydługim wstępie Darłowo czas zacząć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Załapaliśmy się akurat na paradę. Właściwie na tej fotce mógłbym poprzestać bo bardzo dobrze charakteryzuje specyfikę kostiumów jej uczestników... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 ... ale jestem złośliwą świnią i trochę się powyżywam. Tak do końca nie wiem co ten osobnik chciał przez to powiedzieć ale chyba miał to być żołnierz Wehrmachtu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 ... fajnie że ci panowie mają takie wypasione Sokoły" ale jeśli już wydali tyle kapony na ich renowację/zakup to mogliby też pomyśleć o niewspółmiernie tańszych mundurach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Jako że granica blisko na imprezę zjechało masę naszych zachodnich sąsiadów. Niestety poziom ich kostiumów historycznych dobrze oddaje to zdjęcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Mrok gęstniał z każdą chwilą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Do końca nie jestem pewien co tych dwóch młodych ludzi chciało odtwarzać, ale widziałem ich na inscenizacji (szumnie nazwane) więc zakładam że RKKA z czasów II WŚ. Gratulacje Panowie! Dobra robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 To jeden z moich faworytów na tej imprezie. Smaczku nadawała puszczana przez niego Horst Wessel Lied"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 To tyle na dzisiaj. Ale drogie dzieci nie odchodźcie jeszcze od telewizorów. Za kilka dni nadeślę dwa razy tyle mrożących krew w żyłach zdjęć, posród których pojawi się:1). Panna z dredami w operetkowym mundurze BDM2). PSZetowiec z koźlą brudką 3). Echte Afrika Korps4). Mroczny Jeździec Wehrmachtu na barokowym NSU5). Amerykański spadochroniarz obwieszony granatami F16). Krwiożercza radziecka sanitariuszka uzbrojona w Mosina dobijająca rannych celnym strzałem w głowę i ciosem kolbąOraz wiele, wiele innych atrakcji rekonstrukcyjnych, których dostarczył tegoroczny zlot pojazdów militarnych w Darłowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nebelwerfer Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Tego zawodnika walończyka/żandarma/choinkę widziałem na paru fotach. Wygląda jak reinkarnacja dzierżyńskiego.Dobre foty ;-))Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Albo Daviego Crocketta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 ... chociaż po głębszym namysle obstawiam Bufallo Billa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 29 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2008 kultury kultury bo zamkną kultowy temat :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Ale LESZEK w ręce trochę go rozgrzesza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 A czy ktos zachowuje sie niekulturalnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Niemal wszystkie prezentowane na zdjęciach osoby poprzez swe kostiumy manifestują swą sympatię dla systemów uznanych za zbrodnicze- nie można ich nazwać rekonstruktorami historii, ponieważ mundury historyczne stanowiły tylko inspirację dla ich kostiumów, które w mniej lub bardziej oczywisty sposób mają epatować symboliką owych totalitaryzmów. Podśmiewanie się z takich delikwentów jest po prostu kulturalnym zwracaniem uwagi owym przebierańcom, że nie tędy droga i rekonstrukcja historyczna nie może stać się prykrywką dla czyjegoś rozmiłowania w ludobójczych ideologiach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Parodie barwy i broni Armii Polskiej sa równie niesmaczne, bo pajac z koźlą bródką, piwkiem w ręku i Virtuti Militari na piersi obraża tych, którzy na niego naprawdę zasłużyli. Tacy parodyści paradując w polskich mundurach dają fałszywy obraz żołnierza polskiego, który zaczyna jawić się postronnym jako niechluj w roschełstanym mundurze i z pordzewiałym karabinem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Pisząc w polskich mundurach" miałem raczej na myśli w mundurach przypominających polskie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Jaki tam z niego walończyk"? Biorąc pod uwagę te piwo w łapie oraz wyraz twarzy był to raczej jakiś nawalończyk... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTUT Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Gdyby nie Darłowo to świat byłby smutny i szary. Dzięki za foty! Są genialne!!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.