Hindus Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 Tym razem możecie stwierdzić, że czepiam się na siłę, ale na żadnym zdjęciu dokumentalnym, ani na zdjęciach oryginalnych niemieckich koszul wojskowych, które przetrwały wojnę nigdy nie widziałem, żeby naszywane były na nie patki kołnierzowe. Orły owszem, naramienniki dopinane również były, ale Kragenspigeln nie.Pomijam już to coś co naszyte jest na rękawie, bo na szarotkę to nie wygląda…Po za tym jedna ładownica owszem była by do zaakceptowania w sytuacji np. pełnienia przez tego podoficera służby wartowniczej, lub w przypadku podoficera Feldgendarmerie, ale noszona wtedy winna być po przeciwnej stronie.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otto33 Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 co do pkt3 to zobacz ze on na tym knopiku ma latarke przywieszoną! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otto33 Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 poprawka! pkt4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 Owszem – widzę, ale nie wyjaśnia to faktu obecności w replice szelek tych knopików ;)Aha, jeszcze jedno – wcześniej przeoczyłem – ten podoficer Feldgendarmerie ma naramienniki w barwie broni piechoty.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swojak Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 Niemiaszki ładne:)))HAHAHAHAHA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 Chciałbym wtrącić swoje 3 grosze.1.Ludzie, których tak przed chwilą skrytykowano, nie należą do żadnej GRH. Mają motocykle (M-ki stylizowane na R-71) i ubierają się stosownie do pojazdów, które utrzymane są w rewelacyjnej sprawności.2.Zdjęcia zostały zrobione na zlocie pojazdów militarnych, a nie na rekonstrukcji.3.Ilu z szanownych krytykantów ma swój militarny pojazd?Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 1. Ladownice Mosinowskie u pana z koszula...2. Klamra u pana na 1 zdjeciu - niestety wciaz szeroko uzywana a paskudna zarazem klamra ze znalu...3. Raportowka u pana na 1 zdjeciu - chyba austriacka; w takim przypadku naprawde lepiej chyba odpuscic sobie raportowke, bo wiecej ma roznic niz cech wspolnych z niemieckimi WW II /nie liczac nazwy aportowka"/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 Odpowiem na post Kolegi Wilusia. - kiedyś już z resztą ten problem roztrząsaliśmy (być może nawet w tym wątku). Publiczność nie ma obowiązku wiedzieć, że określone osoby nie są rekonstruktorami, a zakładają jakikolwiek mundur (w tym wypadku niemieckiego Wehrmachtu) wyłącznie jako tło dla swojej pasji (którą są historyczne pojazdy militarne). Dlatego ja osobiście uważam, że skoro wkładają ogromny wysiłek w restaurację i utrzymanie swoich pojazdów, to tym bardziej warto żeby decydując się na ich prezentację na takich imprezach w określonym mundurze, nie obniżały całego wrażenia wizualnego niechlujnym jego przygotowaniem. Moim zdaniem lepiej już było by powstrzymać się od jego zakładania.Nie, niestety nadal nie posiadam żadnego historycznego pojazdu militarnego, którym mógłbym się pochwalić, ale jeżeli miałbym środki na jego zdobycie, restaurację i wykorzystanie w rekonstrukcji, to na pewno dołożyłbym wszelkich starań żeby zrobić to z równą starannością jaką staram się przykładać do wizerunku odtwarzanej przez siebie sylwetki.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otto33 Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 acha. oto jedna z tych emek" znawcy tematu wiedza o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 PUDŁO !Ani Artur, ani Helmut nie jeżdżą na tym sprzęcie, to motorek KG Schlesien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trodat Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 Wiluś pokaż na czym ty jeździsz o ile coś posiadasz. Z chęcią chciał bym cię widzieć przy twojej maszynie w mundurku :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nebelwerfer Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 Witam!a to przypadkiem nie Ural w roli tej emki" czy BMW?Pytam bez złośliwości.Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riteks Napisano 14 Czerwiec 2008 Share Napisano 14 Czerwiec 2008 Znalazłem w sieci zdjęcie takiego rekonstruktora.Myślę,że będziecie dla niego wyrozumiali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 14 Czerwiec 2008 Share Napisano 14 Czerwiec 2008 Willys MB 1944. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 14 Czerwiec 2008 Share Napisano 14 Czerwiec 2008 Witam!Motocykl kilka postów wyżej to na pewno nie emka... To jakiś składak z kaśki? i dniepra?Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otto33 Napisano 14 Czerwiec 2008 Share Napisano 14 Czerwiec 2008 nie wiem co to jest ale ma oznaczenia feldgendarmerie na skrzynce amunicyjnenj. ale znajde zaraz motor tego kolesia bo kojarze go chyba ze zlotu na operacji poludnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 14 Czerwiec 2008 Share Napisano 14 Czerwiec 2008 Rozumiem riteks, że liczysz na to, że ktoś powie - ooo ma adlera WH a jest w ss." ;)W ss były różne odstępstwa od normy - widziałem kolesia w takiej czapce jak ten bez żadnego adlera tylko z samą czaszką, widziałem też takiego co miał 2 adlery - jednego na piersi a drugiego na rękawie. Tylko takie fotki chyba powinny być w dziale Historyczne dziwadła" a nie tu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorik Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 Prawdziwy Wehrmacht :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorik Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 Prawdziwy Wehrmacht :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorik Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 Prawdziwy Wehrmacht 2 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 Jak rany dopiero teraz zobaczyłem Barkę... w mordę misia ale wiocha... W sobotę jadę do Darłowa i biorę ze sobą cyfrówkę. Mam ambicję sfotografowania każdego wojaka że hoho. Mam nadzieję że starczy mi karty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 To temat nabierze rumieńców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szadi44 Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 ja czekam już kilka dni i Moderator mi nie chce wstawić pewnego typa z reko sanitariusza PSZnz z bagnetem i butami dla robotników na budowie zamiast Ammo Boots itp.. ale dla Ciekawych xD oto ten typek :PLink z spacjami miedzy httph t t p://images33.fotosik.pl/299/5e63cc379d715214.jpgh t t p://images31.fotosik.pl/298/7c54a8e53f0dab93.jpga co do GRH Barka to byłem dwa razy na ich pokazie grupy i normalne żal PL Długie włosy wystające z Pod rogatywki Nieznajomość zasad musztry itp.. Umundurowanie nie pasujące Do okresu poza rogatywkami .. no i te Mundurki KBW oraz inne wymysły ogólnie GRH Barka to jest Pseudo GRH .. PS Do Admina czemu muszę tak długo czekać Na akceptacje Posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 Mam znowu cel w życiu. Plan jest taki że lekko się znieczulę i pójdę między turbo- mroki w kolorach szwajcarsko- szwedzko- ddrowskich i będe się z nimi bratał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorik Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Człowiek orkiestra :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.