kloki Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 Witam.Skoro wyciągamy stare fotki, to ja wrzucę kilka z baaardzao starego wątku.Zdjęcie było zatytułowane Wehrmacht Heer Stephan" :):):)
kloki Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 Zdjęcie, które wrzucił Klaus BOLS w moim wątku :) Początki rekonstrukcji... ardzo" początki :) Ale mysle, ze kiedys wiekszosc z nas tak latała
Hindus Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 AKMS – pamiętaj, że w „fajnym reko” takie zachowanie jest na porządku dziennym… A mnie w zdjęciu wrzuconym przez Ciebie urzekł pan z tyłu - jako namiastkę niemieckiego kamuflażu użył polskiego munduru maskującego dla jednostek zwiadu i spadochroniarzy z lat 50-tych ;)
AKMS Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 Kloki, a ja juz widze to ostatnie zdjecie w gazecie F" z jakims krzykliwym tytułem. Troche chybiona fotka...
ober_schutze Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 to zdjecie z filmu a nie rekonstrukcji. z rekionstrukcja nie ma nic wspolnego.
Klaus BOLS Napisano 19 Lipiec 2007 Autor Napisano 19 Lipiec 2007 te zdjęcie Klausa pt początki rekonstrukcji" to zdjęcie z planu filmowego :P To był rok 2004 a Klaus wtedy o rekonstrukcji tyko marzył :DI latał tak tylko na planie filmowym amatorskich filmów" żeby ktoś nie pomyślał czasem że tak się pokazywałem publicznie ;]
Klaus BOLS Napisano 19 Lipiec 2007 Autor Napisano 19 Lipiec 2007 a kolego AKMS co rozumiesz przez gazetę F" i te ostatnie zdjecie Klokiego? a raczej z jednego z moich amatorskich filmów?
AKMS Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 Kolego Klaus BOLS, powiem Ci co widze: dwaj usmiechnieci iemieccy zołnierze", w pozie zwyciezców, obieszeni bronia i trzymajacy stopy na zwłokach" (tak to wyglada). Pomyśl jak to zdjecie moga opisać dziennikarze tropiacy eonazistów" w szeregach GRH. Ja wiem o co chodzi, Ty wiesz, całe Forum wie. Ale jesli ktos to wydrukuje z odpowiednim tytułem i opisem to co pomysli sobie reszta społeczenstwa? Nikt nie bedzie wnikał czy to zlot czy tez amatorski film. Pamietasz iemieckich motocyklistów płoszacych staruszki po lasach"? Panowie, naprawde nie widzicie , że sami wpychacie w rece swoich przeciwników medialną broń? Była juz kiedys dyskusja o umieszczaniu takich fotek na Forum. I jak widac bez efektu. Pozdrawiam.
Kinioch Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 Co do postu Klausa Bolsa http://cgi.ebay.com.sg/...QitemZ150142974964QQihZ005QQcategoryZ104001QQtcZphotoQQcmdZViewItem#ebayphotohosting to chodzi o ochraniacze na kolana dla skoczków spadochronowych SS, zdjecie dodane pochodzi z Imperial War museum w londynkowie zdr. widoczne sa na manekinie ów ochraniacze.Ale czy byle tez w DOT 44...?
Klaus BOLS Napisano 19 Lipiec 2007 Autor Napisano 19 Lipiec 2007 wtedy janakręce film o dziennikarzach" tropiących eonazistów" :Dmoże fotka była błędem, może rok czy dwa lata temu byłem głupszy.A po zatym człowiek uczy się całe życie a i tak głupi umiera.pozdrawiam
ober_schutze Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 kinioch - ochraniacze były i tego nikt nie kwestionuje, wrecz przeciwnie - kazdy wie ze były i ze to fajny element sylwetki ALEOchraniacze z DOT to bujda na resorach, w ogole DOT to popularne kamo z któego szyje sie setki rzeczy które w docie nie miały prawa istniec :]
henry99 Napisano 20 Lipiec 2007 Napisano 20 Lipiec 2007 Polemizowałbym. Fabrycznie nie produkowano o ile wiem kamuflażu groszkowego na hełm, jednakże trzeba pamiętać o wesołej twórczości frontowych" krawców, lub nawet samych żołnierzy.
ober_schutze Napisano 20 Lipiec 2007 Napisano 20 Lipiec 2007 O tyle o ile załzyc mozemy ze jakis frontowy krawiec uszył pokrowiec z podartych spodni np, o tyle ochraniacze FJ z dota to juz totalny SF :]
Dave1976 Napisano 22 Lipiec 2007 Napisano 22 Lipiec 2007 WitamTrafiłem na takie foto. Według mnie ten gość w srodku ma uniform niepasujący do epoki. Według mnie to profanacja. Co Koledzy o tym sądzą :) ? Pozdrawiam Dave
acer Napisano 22 Lipiec 2007 Napisano 22 Lipiec 2007 Wehrmacht spotkał się z niedźwiedziem w lesie :))))
Kinioch Napisano 22 Lipiec 2007 Napisano 22 Lipiec 2007 Ale czego profanacja? Wycieczki do Zakopanego...? 8-D
Argonauta Napisano 22 Lipiec 2007 Napisano 22 Lipiec 2007 To pewnie zdjecie z akcji antypartyzanckiej, skoro partyzantow sie nie udalo złapac to i misiek dobry coby z pustymi rekoma nie wracac.
Dave1976 Napisano 22 Lipiec 2007 Napisano 22 Lipiec 2007 A może to jeniec ze sławnych dywizji syberyjskich Stalina ?
revolt Napisano 22 Lipiec 2007 Napisano 22 Lipiec 2007 niedźwiadek ma mało aryjskie pochodzenie:) powinien być BRUNATNY:)
Dunczyk Napisano 22 Lipiec 2007 Napisano 22 Lipiec 2007 A propos wątku o ochraniaczach dla spadochroniarzy ss. Sprzęt specjalistyczny - do skoków pochodził z zapasów Luftwaffe i nie nosił cech charakterystycznych dla ss (kamuflaż typowy dla ss). Kombinezony (a równierz i ochraniacze) były typowym kamuflażem jednostek spadochronowych LW. Akurat 500/600 batalion spadochronowy ss używał kombinezonów w splitter B (i tylko takich), a ochraniacze były typowo oliwkowo zielone (na figurze z IWM w Londynie) oczywiście sa już wypłowiałe, ale idealnie oddają swój wygląd, oczywiście figura na focie prezentuję spadochroniarza LW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.