Skocz do zawartości

rekonstrukcyjne dziwadła

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 612
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

AKMS – pamiętaj, że w „fajnym reko” takie zachowanie jest na porządku dziennym…
A mnie w zdjęciu wrzuconym przez Ciebie urzekł pan z tyłu - jako namiastkę niemieckiego kamuflażu użył polskiego munduru maskującego dla jednostek zwiadu i spadochroniarzy z lat 50-tych ;)

te zdjęcie Klausa pt początki rekonstrukcji" to zdjęcie z planu filmowego :P

To był rok 2004 a Klaus wtedy o rekonstrukcji tyko marzył :D
I latał tak tylko na planie filmowym amatorskich filmów"

żeby ktoś nie pomyślał czasem że tak się pokazywałem publicznie ;]

Kolego Klaus BOLS, powiem Ci co widze: dwaj usmiechnieci iemieccy zołnierze", w pozie zwyciezców, obieszeni bronia i trzymajacy stopy na zwłokach" (tak to wyglada). Pomyśl jak to zdjecie moga opisać dziennikarze tropiacy eonazistów" w szeregach GRH. Ja wiem o co chodzi, Ty wiesz, całe Forum wie. Ale jesli ktos to wydrukuje z odpowiednim tytułem i opisem to co pomysli sobie reszta społeczenstwa? Nikt nie bedzie wnikał czy to zlot czy tez amatorski film. Pamietasz iemieckich motocyklistów płoszacych staruszki po lasach"? Panowie, naprawde nie widzicie , że sami wpychacie w rece swoich przeciwników medialną broń? Była juz kiedys dyskusja o umieszczaniu takich fotek na Forum. I jak widac bez efektu. Pozdrawiam.

Co do postu Klausa Bolsa http://cgi.ebay.com.sg/...QitemZ150142974964QQihZ005QQcategoryZ104001QQtcZphotoQQcmdZViewItem#ebayphotohosting
to chodzi o ochraniacze na kolana dla skoczków spadochronowych SS, zdjecie dodane pochodzi z Imperial War museum w londynkowie zdr. widoczne sa na manekinie ów ochraniacze.Ale czy byle tez w DOT 44...?

kinioch - ochraniacze były i tego nikt nie kwestionuje, wrecz przeciwnie - kazdy wie ze były i ze to fajny element sylwetki ALE

Ochraniacze z DOT to bujda na resorach, w ogole DOT to popularne kamo z któego szyje sie setki rzeczy które w docie nie miały prawa istniec :]

A propos wątku o ochraniaczach dla spadochroniarzy ss. Sprzęt specjalistyczny - do skoków pochodził z zapasów Luftwaffe i nie nosił cech charakterystycznych dla ss (kamuflaż typowy dla ss). Kombinezony (a równierz i ochraniacze) były typowym kamuflażem jednostek spadochronowych LW. Akurat 500/600 batalion spadochronowy ss używał kombinezonów w splitter B (i tylko takich), a ochraniacze były typowo oliwkowo zielone (na figurze z IWM w Londynie) oczywiście sa już wypłowiałe, ale idealnie oddają swój wygląd, oczywiście figura na focie prezentuję spadochroniarza LW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie