kloki Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 Witam.Skoro wyciągamy stare fotki, to ja wrzucę kilka z baaardzao starego wątku.Zdjęcie było zatytułowane Wehrmacht Heer Stephan" :):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 I reszta kompletu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 Zdjęcie, które wrzucił Klaus BOLS w moim wątku :) Początki rekonstrukcji... ardzo" początki :) Ale mysle, ze kiedys wiekszosc z nas tak latała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 AKMS – pamiętaj, że w „fajnym reko” takie zachowanie jest na porządku dziennym… A mnie w zdjęciu wrzuconym przez Ciebie urzekł pan z tyłu - jako namiastkę niemieckiego kamuflażu użył polskiego munduru maskującego dla jednostek zwiadu i spadochroniarzy z lat 50-tych ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 Kloki, a ja juz widze to ostatnie zdjecie w gazecie F" z jakims krzykliwym tytułem. Troche chybiona fotka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 to zdjecie z filmu a nie rekonstrukcji. z rekionstrukcja nie ma nic wspolnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 19 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2007 te zdjęcie Klausa pt początki rekonstrukcji" to zdjęcie z planu filmowego :P To był rok 2004 a Klaus wtedy o rekonstrukcji tyko marzył :DI latał tak tylko na planie filmowym amatorskich filmów" żeby ktoś nie pomyślał czasem że tak się pokazywałem publicznie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 19 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2007 a kolego AKMS co rozumiesz przez gazetę F" i te ostatnie zdjecie Klokiego? a raczej z jednego z moich amatorskich filmów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 Kolego Klaus BOLS, powiem Ci co widze: dwaj usmiechnieci iemieccy zołnierze", w pozie zwyciezców, obieszeni bronia i trzymajacy stopy na zwłokach" (tak to wyglada). Pomyśl jak to zdjecie moga opisać dziennikarze tropiacy eonazistów" w szeregach GRH. Ja wiem o co chodzi, Ty wiesz, całe Forum wie. Ale jesli ktos to wydrukuje z odpowiednim tytułem i opisem to co pomysli sobie reszta społeczenstwa? Nikt nie bedzie wnikał czy to zlot czy tez amatorski film. Pamietasz iemieckich motocyklistów płoszacych staruszki po lasach"? Panowie, naprawde nie widzicie , że sami wpychacie w rece swoich przeciwników medialną broń? Była juz kiedys dyskusja o umieszczaniu takich fotek na Forum. I jak widac bez efektu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinioch Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 Co do postu Klausa Bolsa http://cgi.ebay.com.sg/...QitemZ150142974964QQihZ005QQcategoryZ104001QQtcZphotoQQcmdZViewItem#ebayphotohosting to chodzi o ochraniacze na kolana dla skoczków spadochronowych SS, zdjecie dodane pochodzi z Imperial War museum w londynkowie zdr. widoczne sa na manekinie ów ochraniacze.Ale czy byle tez w DOT 44...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 19 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2007 wtedy janakręce film o dziennikarzach" tropiących eonazistów" :Dmoże fotka była błędem, może rok czy dwa lata temu byłem głupszy.A po zatym człowiek uczy się całe życie a i tak głupi umiera.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 kinioch - ochraniacze były i tego nikt nie kwestionuje, wrecz przeciwnie - kazdy wie ze były i ze to fajny element sylwetki ALEOchraniacze z DOT to bujda na resorach, w ogole DOT to popularne kamo z któego szyje sie setki rzeczy które w docie nie miały prawa istniec :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 19 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2007 ot i kolejny SF rekonstrukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 Polemizowałbym. Fabrycznie nie produkowano o ile wiem kamuflażu groszkowego na hełm, jednakże trzeba pamiętać o wesołej twórczości frontowych" krawców, lub nawet samych żołnierzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 Niemniej jednak, nie był to standard ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 O tyle o ile załzyc mozemy ze jakis frontowy krawiec uszył pokrowiec z podartych spodni np, o tyle ochraniacze FJ z dota to juz totalny SF :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 Tutaj bez żadnych wątpliwości się zgodzę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dave1976 Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 WitamTrafiłem na takie foto. Według mnie ten gość w srodku ma uniform niepasujący do epoki. Według mnie to profanacja. Co Koledzy o tym sądzą :) ? Pozdrawiam Dave Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 Wehrmacht spotkał się z niedźwiedziem w lesie :)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinioch Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 Ale czego profanacja? Wycieczki do Zakopanego...? 8-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 To pewnie zdjecie z akcji antypartyzanckiej, skoro partyzantow sie nie udalo złapac to i misiek dobry coby z pustymi rekoma nie wracac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dave1976 Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 A może to jeniec ze sławnych dywizji syberyjskich Stalina ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 niedźwiadek ma mało aryjskie pochodzenie:) powinien być BRUNATNY:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 taaa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 A propos wątku o ochraniaczach dla spadochroniarzy ss. Sprzęt specjalistyczny - do skoków pochodził z zapasów Luftwaffe i nie nosił cech charakterystycznych dla ss (kamuflaż typowy dla ss). Kombinezony (a równierz i ochraniacze) były typowym kamuflażem jednostek spadochronowych LW. Akurat 500/600 batalion spadochronowy ss używał kombinezonów w splitter B (i tylko takich), a ochraniacze były typowo oliwkowo zielone (na figurze z IWM w Londynie) oczywiście sa już wypłowiałe, ale idealnie oddają swój wygląd, oczywiście figura na focie prezentuję spadochroniarza LW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.