okejos Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 jak dobrze ze ja ze swoja masa tylko łeb z czołgu wystawiam :))) musze poszukac swoje zdjecie w mundurki polskim z 39 roku .... padniecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 etam, przesadzasz ;]]] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steffanos Napisano 14 Lipiec 2007 Share Napisano 14 Lipiec 2007 czyżby kolega heeresbergfuhrer wprowadzał nowy standard w rokonstrukcjach niemieckich i tym samym podniósł poprzeczkę w temacie dziwadeł"??ja jestem za i czekam na następne!ps! podoba mi się merytoryka! bez czepialstwa!pozdr!damian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butchcassiddy Napisano 14 Lipiec 2007 Share Napisano 14 Lipiec 2007 Nie jestem znawcą mundurów. Ale pojazdy wgniatają mnie w fotel. O ile jeszcze M-72 może udawać BMW R71 to K-750 czy Dniepr obuty" w opony od lekkiego rozrzutnika gnoju z lat 70-tych to jest po prostu rozpacz beznadziejna....(a miała być taka ładna Saharyna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinioch Napisano 15 Lipiec 2007 Share Napisano 15 Lipiec 2007 Fajna 'panzerniaczka' a co do postu Pana butchcassiddy skoro m-72 moze udawac r 71 to i k-750 moze bo rozni sie jedynie rama,co mozna wymienic.A to 'saharyna' to pewnie chodzilo Panu o sahare,z tym ze to byly r 75 Panie znawco... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinioch Napisano 15 Lipiec 2007 Share Napisano 15 Lipiec 2007 sorki zdjecia do poprzedniego postu nie zaladowalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinioch Napisano 15 Lipiec 2007 Share Napisano 15 Lipiec 2007 o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinioch Napisano 15 Lipiec 2007 Share Napisano 15 Lipiec 2007 Mowa byla o choinkowym obwieszaniu sie i wysokich stopniach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinioch Napisano 15 Lipiec 2007 Share Napisano 15 Lipiec 2007 Wojaki jak trza ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 15 Lipiec 2007 Share Napisano 15 Lipiec 2007 ...jak patrze a niektore fotki to dziekuje bardzo za taka rekonstrukcje... dobijaja mnie kolesie co wystroja sie w niewiadomo co i nie wiadomo jak i cos tam niby soba reprezentuja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Co do obwieszania się odznaczeniami, to temat na oddzielny wątek. Ale jeżeli nawet nie wie się w jaki sposób powinno się to prawidłowo zrobić, to już świadczy albo o kłopotach ze wzrokiem (dostępnych jest przecież mnóstwo zdjęć dokumentalnych, na których doskonale widać w jakim układzie Niemcy umieszczali odznaczenia na kieszeniach mundurów), albo o braku wyobraźni przestrzennej ;)Przykładem jest załączone przez kolegę Kinioch zdjęcie – strzelec po lewej stronie ma prawidłowo przewleczoną przez dziurkę drugiego, licząc od góry guzika, wstążkę od Krzyża Żelaznego II klasy. Ale „Ogólna odznaka szturmowa” winna znajdować się POD, a nie NAD „Srebrną odznaką za rany”. Dla odmiany podoficer po prawej stronie przewlekł sobie wstążkę od KŻ II klasy o jedną dziurkę od guzika za nisko (bo widzę, że pod brodą ma jeszcze jeden nie zapięty guzik, a więc wychodziłoby, że przez trzecią, a nie drugą).Zdaję sobie sprawę, że są to drobiazgi, ale jeżeli się już decydujemy na noszenie odznaczeń to nośmy je „z głową”, bo one też są częścią wizerunku odtwarzanej przez nas sylwetki.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Peter Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Odwrotnie.„Ogólna odznaka szturmowa” winna znajdować się NAD, a nie POD „Srebrną odznaką za rany”.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinioch Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 No teraz to was zagne,Pan z lewej jest nam juz znany(interesujaca czapka).Ale Panicz z lewej,,pozwolcie ze przedstawie: Bocian (nie moderator forum,inny-ze szczecinka) ;-) cool wás... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinioch Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 ...a to ten sam Bocian robiacy,jak to nazywamy 'BOCIANA' bo sie charakterystycznie wygina 8-) Mundur tez niczego sobie... Serce sie kraja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Ja Peter – masz rację – oczywiście moje przeoczenie stylistyczne – bo właśnie to co napisałeś, miałem na myśli!Kinioch – na ostatnim zdjęciu moim zdaniem nie mamy już do czynienia z próbą rekonstrukcji historycznej, ale z jakimś ruchem neofaszystowskim! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinioch Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 W sumie to tak,ale ze wzgledu na uzycie przepaski z nazwa dywizji,opaski z hakenkreutze'em i adlerem oraz wpinka totenkopf w kolnierzu pomyslalem ze sie nada,szczegolnie ze on uznawal to za Allgemeine SS... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heeresbergfuhrer Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 A ja myśle, ze zawartość zdjecia w pełni oddaje biały napis widoczny na plakacie...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Ta pani w płaqszczu ze zdjęć wyżej - to chyba z jakiegoś filmu z serii XXXL" dla dorosłych - ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Heeresbergfuhrer - celna uwaga - nie zauważyłem tego wcześniej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Dobre ; ) Punkt dla przewodnika górskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Przepis na fajne reko":-przerobiony płaszcz szwajcarski z przykrótkimi rękawami-buty MO-kabura LWP i pistolecik z bazarku-plus furażerka noszona po lewej stronie głowyNo i z braku czołgu rower dobry... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Ech, nie zwróciłem uwagi że to foto było już wyśmiane w wątku o hazlachu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Horst – dałem sobie spokój z wrzucaniem tego i pokrewnych mu zdjęć, bo już raz sylwetki tych Panów były krytykowane (przy poprzedniej imprezie)… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Widać ci ludzie są jacyś twardogłowi - mimo że czytali krytykę hazlacha, nie wyciągnęli z niej żadnych wniosków i znowu widać te same błędy. Przykre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 17 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2007 fajne MG ale jeszcze fajniesza ta kurtka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.