Cronos Napisano 17 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2006 Dałem ten watek na głównym ale jeśli coś to niech admin przeniesie, a po uzyskaniu informacji może usunąć. Potrzebuje planu z dokładnymi wymiarami jakiegoś wojennego bunkra niemieckiego badź ewentualnie polskiego. Wszystko jedno jaki typ, chodzi tylko o te nieszczesne wymiary. Buduję diorame i pozostało mi tylko puste miejsce na jakis bunkierek szczelniczy. Szukałem w necie i na forach ale nic sensownego nie znalazłem. Z góry dziękuje za każdy jakikolwiek odzewPozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas P Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 Witam! A nie lepiej kupić gotowca z gipsu za jakieś 25 PLN? Chyba GPM ma coś takiego w ofercie (polski schron). Chyba RPM miał tez jakieś vacu schronu, ale tu jest problem z dostępnością. A co do planów to rzuty polskich bunkrów wraz z wymiarami są w takiej książeczce z serii Wielkie Bitwy XX wieku" o tytule Mława 1939". Niestety książkę mam w domu, a od niego dzieli mnie 400 km ;) Ale może ktoś z Forumowiczów ją ma.PozdrawiamŁukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 jakiej wielkosci ma byc ten schron.Mam kilka planow z wymiarami. Podaj jakies wielkosci w metrach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 18 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2006 WitamCo to za sztuka kupic gotowy:P Lepiej samemu zrobić. Małpa, chodzi mi o jakis dwu lub trzy pokojowy bunkier szczelniczy. Wymiarów ci nie podam bo za bardzo nie wiem jakie będą w rzeczywistości ale tak na oko 10x10.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 18 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2006 ... o ten był by boski:) Ale chodzi mi o dokładne wymiary żebym mógł zeskalowac każdy detal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiku Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 http://www.schrony.prv.pl/Tu masz kupę fotek i instrukcję saperską z wymiarami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusmanek Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 A co powiesz na fortyfikacje polowe:http://www.fortification.ru/library/befestigung/059.gifhttp://www.fortification.ru/library/befestigung/060.gifCo prawda tylko jedna izba bojowa, ale w dioramie prezentował by się ładnie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 18 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2006 Dzięki przewielkie:) napewno sie przydadzą. A jak skończe to sie pochwale dziełem:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa Napisano 19 Lipiec 2006 Share Napisano 19 Lipiec 2006 Cronos zamieszczona fotka przedstawia schron tylko z jednym pokojem i dwoma strzelnicami.Jezeli chcesz plany tego schronu z wymiarami to musisz troche poczekac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 19 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2006 Spoko juz jestem w trakcie robienia form do jednoizbowego bunkra na dwa CKM'y. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
posel Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 na tej stronie http://www.armiakrakow.fortyfikacje.pl widzialem jakies schematy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 Powodzenia Cronos! Jeśli jednak by Ci się nie powiodło to mam dokładnie taki bunkierek jak na zd zbędny (slaka 1:35) ;)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 28 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2006 hehe dzięki ale praca idzie ciągle do przodu:D I może z tego bedzie coś fajnego, zapodaj zdjęcie swojego jak mozesz. Mój nie ma jeszcze dachu, ale już sie robi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 28 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2006 .... a tak apropo to ide sie najebać ze szczęścia:D Wybaczcie ze sie tak brzydko wyrażam ale właśnie się dowiedziałem ze z moja skromną maturką przyjeli mnie na studia:D Na Ochrone Środowiska do Katowic:D:D:D:D:D NIE UMIĘ USIEDZIEC NORMALNIE!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 Bardzo ładna będzie dioramka.P.s To twoje trampki.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa Napisano 29 Lipiec 2006 Share Napisano 29 Lipiec 2006 Sciana z wejsciem (tylnia) powinna wygladac w ten sposob.Znajduja sie tam dwie strzelnice obrony wejscia oraz -z obu stron przelotni -oraz otwor dla piecyka do ogrzewania zima Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa Napisano 29 Lipiec 2006 Share Napisano 29 Lipiec 2006 Sciana bez przelotni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wither88 Napisano 21 Maj 2010 Share Napisano 21 Maj 2010 hmmm Czy to nie jest przpadkiem na zdjęciu bunkier Szczejkowicki obok Żor?? Tak znajomie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.