Skocz do zawartości

Lekki Tesoro lub inny dla kobiety?

Zwierzu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.Mam pytanko.
Zamierzam w przyszłości kupić dla mojej Drugiej Połowy wykrywacz Tesoro.Są bardzo lekkie i to właśnie jest chyba najlepszy wykrywacz dla kobiety(i nie tylko).Zeby chociaż te 8 godzin machała" ze mną w terenie.
Zbieramy kolorową militarke tzn.odznaki,nieśmiertelniki,klamry etc.
Który z wykrywaczy Tessoro jest najlżejszy oraz który z obecnie produkowanych wykrywaczy byście polecili?
A MOŻE KTOŚ ZNA JESZCZE LŻEJSZE WYKRYWKI NA KOLOR NIŻ TESORO?

Pozdrawiam
Zwierz
Napisano
Silver uMAX waży ok. 1 kg. Pomijając wykrywacze podwodne, żaden obecnie produkowanych Tesoro nie waży więcej niż 1420 g wraz z bateriami. Oprócz wagi powinieneś wziąć pod uwagę także skuteczność.
Napisano
Z jeszcze lżejszą wykrywką niż Tesoro będzie poważny problem. Nic mi do głowy nie przychodzi. Natomiast godna zainteresowania jest jeszcze rodzina wykrywaczy X-Terra. Waga 1,4 kg z bateriami. Zaletą X-Terry są: identyfikacja tonalna i wizualna oraz najsolidniejsza, wśród obecnie produkowanych wykrywaczy tej wagi konstrukcja. Nic nie skrzypi, środkowa żerdź wygięta w kształt rozciągniętej litery S (konstrukcja znana z White’s-ów) poprawia ergonomię.
Napisano
Każdy może być, ale im silniejszy tym lepszy na militarny kolor. Osobiście rewelacyjne efekty miałem Cortesem (35 klamer i ponad 100 nieśmiertelników w 2005 roku). Obecnie używam Tejona i jestem bardzo zadowolony, sporo odznaczeń i nieśmiertelników miałem szczególnie w zimie. De Leon, Vaquero są równie dobre. Przy odpowiednich ustawieniach może sprawdzić się także Cibola oraz Silver uMAX. Wybór jest uzależniony od możliwości finansowych.
Napisano
Witam! Od jakiegoś czasu mam Whites Prizm II - leciutki (1,14kg + 2 x 9v), cewka 20cm. Poza tym w obsłudze banalnie prosty - regulacja czułości i wybiórcza dyskryminacja. Na drobnym kolorze sprawdza się przyzwoicie...
Dodam jeszcze, że jak dotychczas moja Pani omijała inne sprzęty z daleka, do czasu aż kupiłem ten wykrywacz - powody jak wyżej, chociaż, czy to dla mnie lepiej, to czas pokarze..., jak na razie korzysta z każdej okazji, żeby mi go zakosić, wtedy zostaje mi na szczęście jeszcze Bartek II, ale na drobnym kolorze to trzeba z nim mieć dużą dawkę cierpliwości.
Pozdrawiam!
Napisano
Witam!!!
Uważam że minimalna różnica w ciężarze wykrywacza nie ma znaczenia, przecież po paru godzinach chodzenia i machania sprzętem nad ziemią i tak będziesz czuł zmęczenie w rekach.
Pozdrawiam i powodzenia
wojtekbb
Napisano
Witam!

Zwierzu - z Tesoro dla Twojej połówki to tylko Cibola:) Leciutka, skuteczna i prosta w obsłudze jak drut. Żadne inne Tesoro nie jest tak przyjemne dla kobitki:))
Jednak nie sugeruj się wagą wykrywacza - jeśli sprzęt nie ma właściwej ergonomi, to nawet najlżejszy da Ci popalić..
Wspomniana X-Terra i Whites, też są bardzo ok.

Pozdrawiam

VW
  • 2 weeks later...
Napisano
Cibola pasuje jak ulał.
Moja dziewczyna (aż" 45 kg wagi) chodzi z nią godzinami i na ergonomię nie narzeka. Obsługa też prosta, trzeba tylko nabrać doświadczenia z dyskryminacją, jak w każdym sprzęcie. Jedyny realny problem to kopanie sygnałów. Do tego też potrzeba siły, a Cibola zmusza do częstego sięgania po łopatę - bo czesze teren jak odkurzacz. Dziewczyna z Cibolą ciągle opóźnia moje poszukiwania, bo więcej kopie niż chodzi ;-)
Napisano
...Zwierzu - z Tesoro dla Twojej połówki to tylko Cibola:) Leciutka, skuteczna i prosta w obsłudze jak drut....."

dobre, VanWorden, buhahhahahah :))))

pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie