Zwierzu Napisano 17 Lipiec 2006 Autor Napisano 17 Lipiec 2006 Witam.Mam pytanko.Zamierzam w przyszłości kupić dla mojej Drugiej Połowy wykrywacz Tesoro.Są bardzo lekkie i to właśnie jest chyba najlepszy wykrywacz dla kobiety(i nie tylko).Zeby chociaż te 8 godzin machała" ze mną w terenie.Zbieramy kolorową militarke tzn.odznaki,nieśmiertelniki,klamry etc.Który z wykrywaczy Tessoro jest najlżejszy oraz który z obecnie produkowanych wykrywaczy byście polecili?A MOŻE KTOŚ ZNA JESZCZE LŻEJSZE WYKRYWKI NA KOLOR NIŻ TESORO?PozdrawiamZwierz
Raned Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 Silver uMAX waży ok. 1 kg. Pomijając wykrywacze podwodne, żaden obecnie produkowanych Tesoro nie waży więcej niż 1420 g wraz z bateriami. Oprócz wagi powinieneś wziąć pod uwagę także skuteczność.
JanekSiD Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 Z jeszcze lżejszą wykrywką niż Tesoro będzie poważny problem. Nic mi do głowy nie przychodzi. Natomiast godna zainteresowania jest jeszcze rodzina wykrywaczy X-Terra. Waga 1,4 kg z bateriami. Zaletą X-Terry są: identyfikacja tonalna i wizualna oraz najsolidniejsza, wśród obecnie produkowanych wykrywaczy tej wagi konstrukcja. Nic nie skrzypi, środkowa żerdź wygięta w kształt rozciągniętej litery S (konstrukcja znana z White’s-ów) poprawia ergonomię.
Zwierzu Napisano 17 Lipiec 2006 Autor Napisano 17 Lipiec 2006 RanedA który by mi Pan radził wiedząc co szukamy?(odznaki,nieśmiertelniki etc.).Pisze Pan o skuteczności.PozdrawiamZwierz
Raned Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 Każdy może być, ale im silniejszy tym lepszy na militarny kolor. Osobiście rewelacyjne efekty miałem Cortesem (35 klamer i ponad 100 nieśmiertelników w 2005 roku). Obecnie używam Tejona i jestem bardzo zadowolony, sporo odznaczeń i nieśmiertelników miałem szczególnie w zimie. De Leon, Vaquero są równie dobre. Przy odpowiednich ustawieniach może sprawdzić się także Cibola oraz Silver uMAX. Wybór jest uzależniony od możliwości finansowych.
hektor111 Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 witamZwierzu rozglądnij się też za jakimś fisheremsprzęt lekki , ergonomiczny a do tego porządny zasięg i dyskryminacjapozdro
Kowal7 Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 Witam! Od jakiegoś czasu mam Whites Prizm II - leciutki (1,14kg + 2 x 9v), cewka 20cm. Poza tym w obsłudze banalnie prosty - regulacja czułości i wybiórcza dyskryminacja. Na drobnym kolorze sprawdza się przyzwoicie...Dodam jeszcze, że jak dotychczas moja Pani omijała inne sprzęty z daleka, do czasu aż kupiłem ten wykrywacz - powody jak wyżej, chociaż, czy to dla mnie lepiej, to czas pokarze..., jak na razie korzysta z każdej okazji, żeby mi go zakosić, wtedy zostaje mi na szczęście jeszcze Bartek II, ale na drobnym kolorze to trzeba z nim mieć dużą dawkę cierpliwości.Pozdrawiam!
wojtekbb Napisano 18 Lipiec 2006 Napisano 18 Lipiec 2006 Witam!!!Uważam że minimalna różnica w ciężarze wykrywacza nie ma znaczenia, przecież po paru godzinach chodzenia i machania sprzętem nad ziemią i tak będziesz czuł zmęczenie w rekach. Pozdrawiam i powodzenia wojtekbb
VanWorden Napisano 18 Lipiec 2006 Napisano 18 Lipiec 2006 Witam!Zwierzu - z Tesoro dla Twojej połówki to tylko Cibola:) Leciutka, skuteczna i prosta w obsłudze jak drut. Żadne inne Tesoro nie jest tak przyjemne dla kobitki:)) Jednak nie sugeruj się wagą wykrywacza - jeśli sprzęt nie ma właściwej ergonomi, to nawet najlżejszy da Ci popalić..Wspomniana X-Terra i Whites, też są bardzo ok.PozdrawiamVW
beaviso Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 Cibola pasuje jak ulał.Moja dziewczyna (aż" 45 kg wagi) chodzi z nią godzinami i na ergonomię nie narzeka. Obsługa też prosta, trzeba tylko nabrać doświadczenia z dyskryminacją, jak w każdym sprzęcie. Jedyny realny problem to kopanie sygnałów. Do tego też potrzeba siły, a Cibola zmusza do częstego sięgania po łopatę - bo czesze teren jak odkurzacz. Dziewczyna z Cibolą ciągle opóźnia moje poszukiwania, bo więcej kopie niż chodzi ;-)
acer Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 ...Zwierzu - z Tesoro dla Twojej połówki to tylko Cibola:) Leciutka, skuteczna i prosta w obsłudze jak drut....."dobre, VanWorden, buhahhahahah :))))pozdro
VanWorden Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 Hę? Że niby kobietki inteligencji nie doceniam czy jak?:))PozdrawiamVW
VanWorden Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 Aaaa.. Ok. Już chyba kumam, ale nieintencjonalnie to wyszło:))
Zwierzu Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Napisano 1 Sierpień 2006 Spoko,spoko.Też sie uśmiałem.PozdrawiamZwierz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.