Skocz do zawartości

Stawy.................czy warto szukać??

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja zestawkow wyciagalem tylko niewypaly i smieci.

pod sandomierzem jeden z dziadkow namawial mnie dos mocno na przeszukanie jednego wyschniętego stawiku. niestety znalazlem tylko cegly , dachówki i śmieci :(
Musze jeszcze skoczyc w jedno miejsce. ojciez zabral karabiny i utopil w stawie" slowa jednego partizana. Pytanie gdzie ten staw :)
  • Odpowiedzi 104
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam !

Może się mylę Panowie ale coś mi tu nie gra. Skoro jest przeszukanie przecież wykonujący sporzadza z tego przeszukania protokół. W tym protokole jest przecież zawarte co i jak zabezpieczono/skonfiskowano. Przeciez po zakończeniu sprawy wystarczy podążyć tropem tych rzeczy i dowiedzieć się co też z nimi zrobiono - sprawdzić pokwitowania. W przypadku wymijajacych odpowiedzi można złożyć zawiadomienie do Prokuratury i wtedy amator militarów w niebieskim mundurze będzie cienko piszczał - bo nie dość że dostanie w zawiasach to jeszcze z roboty go wywalą. Przecież gdyby tak kradli to cała amfetamina konfiskowana w nalotach na dilerów by zaraz na drugi dzień była z powrotem na ulicy ... Chyba że konfiskata odbywa się na zasadzie - ja ci zabieram a ty w zamian za bezkarność trzymasz morde na kłódke.
Ale to nie komuna do cholery .....

Tak uważam - pozdro !
Napisano
można mozna sobie składać. Pójdziesz do komendanta i powiesz że: pana syn zabrał mi szablę- przecież policja to też bardzo często jedna wielka rodzina. Byle chłystek bez pleców sobie tak nie pozwoli. a protokół był a potem po ugodzie" zmienił całkowicie treść tak że z tysiąca zarzutów prokurator nawet nie wniósł sprawy. policzmy koszty kb, rkm i ammo(były to w sumie deko)i tak by nie odzyskał. Bagnety i szable powinien odzyskać ale też niekoniecznie. kolegium(na pewno niezłą sumkę), wyrok w zawiasach i oczywiscie zwolnienie z pracy(bo był nauczycielem).
chyba kalkulacja bardzo prosta???
Napisano
aaa na koniec ugody" padł tekst policjanta, że i tak powinien się cieszyć ze mu idą na rękę!!!
nie ma to jak trafić na dobrych ludzi :)
Napisano
Muj znajomy mial takie miejsce w okolicach Prudnika . Zwykle bagienko , ale jakie cuda stamtad wyciagalismy , np : MG42 , MP40 , pojemniki zrzutowe , niesmiertelniki , helmy {bylo ich malo } , oporzadzenie , mauzery , granaty , amunicja i roznego rodzaju poniemieckie smieci . Naprawde warto . Szukaj stawow w lesie i bagienek .
Napisano
Wasze posty skłoniły mnie do działania.Zakręciłem się troche
wokół leśnych stawików i bagienek w mojej okolicy!Od ubylców" dowiedziałem się o tzw. studniach (powiedzmy oczko wodne o wymiarach 2x2 czasem większe w którym PRAWIE zawsze jest woda,dodajmy niezbyt głębokie)i właśnie na kilka z nich dostałem namiar!Były one wykozystywane przez ludzi ale melioracja,kanalizacja i wodociągą sprawiłi iż nie są używane!Ponoć kilka z nich zasypano!Dowiedziałem się o 7,w 3 jest woda 2 wyschnięte i 2 zasypane!!Mam jeszcze staw (bajoro) przy pozycjach niemieckich!!Może się coś trafi!Ale zabieram się za to dopiero w końcu lipca jak czasu starczy!!Pozdrawiam Michał
Napisano
wracając z wykopków zawsze myliśmy się w jednym stawie.któregoś razu nachylam się nad wodą a tu wystaję sobię pocisk 105 mm.
Napisano
Z mojego doświadczenia wiem że zależnie od rodzaju gruntu fanty są głembiej lub płycej,np:w torfie można coś wyczesać stosunkowo płytko a w piaszczystym kopałem (za pomocą koparki)1,5m i jeszcze nic,słychać było głembiej ale muśeliśmy szybko wracać(jeszcze tam wrucę)dodam że wody tam nie było od lat.Ps.do tej wypowiedzi........Chyba że konfiskata odbywa się na zasadzie - ja ci zabieram a ty w zamian za bezkarność trzymasz morde na kłódke.
Ale to nie komuna do cholery .....
Nie komuna?idż do urzędu miasta lub gminy zwruć uwagę na radnych na komędantów tego i owego a odkryjesz kto rządzi.pozdr.PL.
Napisano
Tak się podjarałem politycznie że zapomniałem dodać że stawy to jedne z ciekawszych miejsc niestety często trudnych..sory za błąd-komędantów- wiadomo jak to odmienić:__ko menda.
Napisano
michal7589 - tam nawet nie trzeba mieć wykrywki, wystarczy włożyć rękę w muł i już coś jest :| ... ja się tam rozrywkami nie lubię bawić i szukam do okoła tego stawku różnych innych fantów. Ostatnio leżało tam pod ściółką kilkadziestiąt sztuk ammo do Mausera ( spalone lub wysadzone bo są pogięte, bez spłonek i niektóre porozrywane) . Ogólnie to w samym stawie nie warto szukać bo można łatwo dostać bilet do Św Piotra.
Napisano
Dzisiaj rozmawiałem z wójkiem i dowiedziałem sie ze w jednym stawie w parku jak był młody to z kumplami wyciągali karabiny , taśmy z amunicją, bagnety, hełmy itp praktycznie wszystko co jest wojskowego, szczególnie często trafiali oczywiście na możdzieże i granaty. Wystarczyło ręke do mułu włożyc i zawsze sie cos wyjęło. Niestety za jakiś czas koparkami wydobyto cały mół ze stawu a w nim te wszystkie fanty. Co odważniejszy to zdołał jeszcze podprowadzic niektóre przedmioty które wystawały z hałdy na brzegu. Szkoda że nie ma już tam co szukac . Ale mam nadzieje ze nie tylko w tym stawie były takie skarby........ Co niektórzy na tym forum pewnie wiedzą gdzie to ... Pozdrawiam.

PS. Sam chce zacząc przeszukiwac różne stawy. Musze tylko zakleic spodniobuty gumowe.
Napisano
A je wiem o stawie z którego mieszkańcy wsi brali hełmy niemieckie żeby kury miały z czego jeść. jak przerzdewiał, mówili dziadkowi i ten szedł po następny. jak się tam dostanę to napiszę co było ;)

pozdro
Napisano
Poszukiwania okazłay się owocne!! :):) Wykopaliśmy ze stawu granat F1,Grałacz,Diektriev czołgowy(chyba,fotke wrzuce potem) ,pare odłamków i lotke od moździeży.

Pozdrawiam Schmeisser92 :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie