robroy70 Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Napisano 12 Lipiec 2006 Odwiedziłem w tegoroczne wakacje Jazłowiec i podczas myszkowania po ruinach zamku zauważyłem wyryty napis mogący świadczyć o stacjonowaniu w tym miejscu jakiejś jednostki wojsk polskich.Jeśli ktoś ze znawców tematu zechciałby rozszyfrować skrót byłbym wdzięczny
krzysiek Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 Jazłowiacy nie stacjonowali w Jazłowcu. Nazwę pułk otrzymał za zwycięską bitwę pod Jazłowcem.PozdrawiamKrzysiek
robroy70 Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Napisano 12 Lipiec 2006 To wiem stacjonował we Lwowie ale napis może świadczyć o jakimś innej jednostce
Boruta Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 Sądzę, że to są inicjały i data wyryte przez turystów lub kochanków.Pozdrawiam
robroy70 Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Napisano 12 Lipiec 2006 Jakoś wyrytego serduszka brakuje no i coś dużo tych kochanków. Ale teraz poważnie .Myślę ze ten napis ma jednak związek z wojskiem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.