Skocz do zawartości

Koniec Klossa i Pancernych.

acer

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Brawo , nie bedziemy deprawowali młodzieży .Proponuje w czasie wolnym od emisji tych komunistycznych paszkwili wydać wojne tym draniom Niemcom , za kare . Nikt nie będzie bezkarnie obrażał prezydenta RP . Jak się nie poprawią to zdelegalizujemy Niemcy ( spadkobierców Hermanna Brunnera ).Pozdrawiam.
Napisano
Do tych wszystkich plag- kartofli, pośledniego drobiu, buraka, frankensteina i zero doszła cenzura. Polska dla mnie w tym momnie jest gorsza od PRL.

Wnoszę o azyl polityczny i zamierzam zostać emigracyjnym opozycjionistą. Nie zamierzam zartować. To co się dzieje z moim krajem... oni zaaz będą jak Czerwoni Khmerzy. Ale kiedyś inni dobiorą im się do... stołków. Pies z nimi tańcował. Wałęsa którego jakoś nigdy nie uważałem za wybitnego męża stanu" (zwyczajnym mężem był całiem niezłym) powiedział kiedyś że kurduple nie umieją niczego tworzyć a to ich specjalnością jest dekonstrukcja. I dekonstruowali legende... bo była większa niż Jacek i Placek.

Szarik do nogi, ukłoń się państwu. Wychodzimy bo zgłupiejesz.
Napisano
Mam trochę tego na VHS iDVD.
Jakby co ,to jakąś konspirę zmontujemy.

Nie będzie kaczor pluł nam w twarz...
Napisano
ups, polityczne zacietrzewienie na forum, zaraz administrejtor się zdiabli:) Czerwoni Khmerowie to chyba trockizm w życie wprowadzali, jeśli się nie mylę, a nasza władzunia to raczej coś w inny deseń preferuje. Kogo to ostatnio wychwalał nasz oświecony minister edukacji... takiego pana w furażerce z dzyndzelkiem?? Luzik, panowie, Pancerni nie znikną, Kloss przetrwa, chociaż okropny z niego enkawudzista. Ja się irytuję obietnicą nakręcenia filmów i seriali o WiN, AK, NSZ. Przecież prędzej autostradę zbudują na końcu której nie będzie czekał prokurator, niż nakręcą porządny film np. o bitwie pod Kockiem, Tomaszowem Lubelskim, Bzurą. Marzenia i kolejne obietnice telewizji z misją...
Napisano
Za tego pana w furażerce z dzyndzelkiem wybuchła okropna wojna domowa. Owczesne metody postępowania z jencami przechodziły wszelkie pojęcia. Piekło.

Z drugiej strony Brygady Międzynarodowe nie pozostawały dłużne i odwecie na makabryczne raktowanie" jeńców odpłacały pięknym za nadobne.
Pan Franco przyczynił się w wielkim stopniu do krwawego odwetu. Spustoszenie kościołów, klasztorów, większość zakonnic zgwałcono, księżom odcinano [-----------],
Piekło i hiszpańska furia.
Oprócz pana z dzyndzelkiem chwalą pana Pinocheta. Ten ylko" powielił metody Franco. Tortury i morderstwa uwięzionych mężczyzn, gwałty i morderstwa kobiet, zabójstwa dziennikarzy.............

Jest się na kim wzorować...........
Komuchem nie jestem, ale o niebo wolę Klossa i Pancernych od prawicowego oszołomstwa, które zaczyna we wszelkich dziedzinach życia sięgać granic surrealistycznego absurdu.
Niedługo powstanie CBA i będzie się odbywać tropienie wroga ludu. Czekamy na publiczne egzekucje.
Napisano
Hehehehe, spokojnie Panowie!!! przecież to brzmi jak dowcip..
Pora nagrać nową poprawną wersję Stawki i 4 pancernych!! poważnie. jakieś ciekawe pomysły na scenariusz?? proponuję po pierwsze zmienić imię Szarika na...?? a może to nie musi być pies?? hm?? pamiętacie że np.drób uratował Rzym od zagłady???, dzielne gołębie pocztowe zmieniały przebieg bitew I wojny, pozdr
Napisano
Ja już składałem raz taką propozycje. Rudego zamienić na Shermana i nazwać Blondie", Olgierdem byłby Szkot w kilcie i z trzcinką pod pachą, Grigorij to mógłby być Greg- Hindus mleczarz który uLorda Sainsbury poznaje Janka który uciekL via Kazachstan i został kamerdynerem. Gustlik to byłby niemiec z Wehrmachtu a Szarik nazywałby się Kiszka" i byłby Spanielem. A Janek zakochałby się w pięknej, blondwłosej Merry z RAFu. Postawiono by nacisk na przyjacielskie stosuki z USArmy i można by wpleść zamiast politycznego Staśki na ulicach Bredy spotykaja odważnego kapelana który z krzyżem w ręku dowodzi natarciem- a imie może być Stanisław. :)
Napisano
I to by był koniec kinematografii polskiej.
Apogeum perwersji i horroru.

Zresztą po ostatnich dwóch dniach jestem skłonny uwierzyć we wszystko. Unikalny w galaktyce układ władzy.
Pozostaje tylko upić się.
Napisano
za onet.pl

Nowy kanał TVP będzie odkłamywał historię
W najbliższych tygodniach Telewizja Polska złoży w KRRiT wniosek o koncesję na kanał TVP Historia. Pomysłodawcą stacji jest historyk Artur Dmochowski. Kanał miałby ruszyć najpóźniej na początku przyszłego roku.
Dmochowski był m.in. redaktorem naczelnym ”Czasu Solidarności – Tygodnika Małopolskiego”, dyrektorem programowym TV Wisła i kierownikiem redakcji publicystyki TVP 3 Kraków. - Będziemy się koncentrować na historii Polski. Priorytetem programowym tego kanału ma być odkłamywanie historii naszego kraju – mówi Dmochowski. W kanale pojawią się produkcje dokumentalne, materiały archiwalne, magazyny informacyjno-publicystyczne, filmy i seriale fabularne oraz formy teatralne.

TVP Historia planuje współpracę m.in. z ośrodkami akademickimi, Instytutem Pamięci Narodowej i Polską Akademią Nauk. Ramówka stacji zostanie podzielona na cykle. TVP Historia w dni powszednie ma nadawać przez 14 godzin (10-24), w weekendy 16 godzin (8-24). Emisja satelitarna kanału będzie niekodowana – trafi on na platformy cyfrowe oraz do sieci kablowych
Napisano
TVP Historia - tylko co znaczy odkłamywana ?
Bo prawda to raczej pojęcie dość względne i zależy od trzymających władzę.

Czy filmy takie jak amach" Śmierć prezydenta", które powstały za PRL są zakłamane ???
Napisano
Pora na Czterech pancernych i kapelana", he,he, polska załoga czołgu nawracająca niewierzących na froncie zachodnim. A tak swoją drogą, to mamy piękny powrót cenzury, trzeba zadecydować za obywateli, co mają oglądać a co nie. Zgodnie z upodobaniami debilowatych braciszków-karzełków, dziekuję za to wszystkim Wam, którzy na tych patafianów głosowaliście:-) JEST SUPER!
Napisano
No i proszę. Nie tak dawno napisałem na forum w temacie" czterech pancernych, że jak pieprzniemy z 85-tki to pierze poleci. Oni się naprawdę boją. Do następnych wyborów musimy ukryć RUDEGO w stogu siana. Tylko nie u Czereśniaka, bo u niego napewno zrobą nalot. Może lepiej nieh Gustek pomoże ukryć go na terenie jakiejś zamkniętej kopalni. Albo nie. Ukryjemy go w Gruzji. Przecież tam prezydentem jest Sakaszwili. Pewnie wnuk Grześia. O Klossa spoko! Jest w Czile razem z Brunerem. Jeden był doradcą Alliendego, a drugi Pinocheta. Teraz na emeryturze już się pogodzili. No to czołem załoga. Muszę jeszcze napisać meldunek do Centrali.....
Napisano
A tak swoją drogą, to mamy piękny powrót cenzury, trzeba zadecydować za obywateli, co mają oglądać a co nie. Zgodnie z upodobaniami debilowatych braciszków-karzełków, dziekuję za to wszystkim Wam, którzy na tych patafianów głosowaliście:-) "

A może tak popatrzeć w lustro zanim się zacznie wyzywać innych od debili, skoro się nie umie czytać ze zrozumieniem...

apelowali do władz telewizji kombatanci z Porozumienie Organizacji Kombatanckich i Niepodległościowych w Krakowie"

W skład POKiN wchodzą 22 organizacje kombatanckie i niepodległościowe z kraju i zagranicy, w tym m.in. Światowy Związek Żołnierzy AK, Stowarzyszenie "Szare Szeregi Armii Krajowej, Zrzeszenie Wolność i Niezawisłość "WiN, Stowarzyszenie Kombatantów Polskich Sił Zbrojnych na Zachodzie."

Telewizja Polska nie zamierza emitować w najbliższych miesiącach seriali zakłamujących naszą przeszłość historyczną, m.in. »Czterej pancerni i pies« i »Stawka większa niż życie«"

Czy to że przez 4 - słownie CZTERY miesiące nie będzie się puszczać tankistów to cenzura". Cenzura to była wtedy, Danieloff, kiedy za dysrtybucje książki o Katyniu groziło więzienie - widać tęskni się za zasami kiedy nie było Kaczyńskich, kraj rósł w siłę i dostatek" a ludziom żyło się dostatniej"...
Napisano
A żebyś Forteca wiedział że się tęskni. Teraz jak nigdy przedtem.
Nie wszyscy muszą myśleć jak dwóch rządzących.

Cenzura jaka kiedyś była jest i teraz - cokolwiek krytycznie napisać o braciach, to od razu prokurator.

Nie chwal dnia przed zachodem słońca.
Napisano
I nie chodzi tu tylko o Czterech pancernych...", przeżyję to jakoś:-), chodzi o to, do czego zmierza ten kraj, naprawdę jest mi wstyd, gdy na forum międzynarodowym reprezentować mnie będzie taki prezydent i taki premier, dwa nedęte krzełki z minami, jakby mieli notoryczne zatwardzenie. Nie mają pomysłów na przyszłość, to ich specjaliści wezmą się za odkłamywanie historii".
Napisano
A tak swoją drogą, to dlaczego tak mało powstaje obecnie filmów hitorycznych, historia jest już odkłamana", niemal napisana na nowo, a kinematografia do niej nie sięga. Nawet nasi rodacy na emigracji, w tym również Ci, którzy wyjechali ze względów ideologicznych, najbardziej lubią oglądać filmy nakrecone w tych ciemnych czasach PRL-u, co najlepiej oddaje ramówka TV Polonia.
Napisano
A co teraz nakręca?Bohaterski pierwowzór konspiracyjnego polskiego przemysłowca który w piwnicy lub garazu produkuje po nocy płyty styropianowe i pod płaszczem zanosi do stoczni aby inni bohaterowie mieli na czym spac?No w sumie fabuła moze byc ciekawa szczególnie jak się okarze że ten producent styropianu był TW SB.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie