Horst Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 Szwed. Widać że nie jest zapinany pod szyję (brak guzika i haftki), ale chociaż ma obszyty kołnierz. Z daleka nie byłoby widać i nie kłułoby w oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 Troche za wysoko naszyty orzeł, prawdopodobnie szwed, bo nie widać najwyższego guzika które w szwedach są przesunięte pod kołnierz po prawej stronie. Pozatym całe zdjęci psuje plastikowa butelka... czy naprawdę nikt na rekonstrukcjach nie nalewa sobie wody do manierki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 Acha, wszyłbym na Twoim miejscu jeszcze haftkę. Gdybyście wszyscy mieli takie mundury to nikt by sie nie przyczepił bo przy jakości zdjęć na odkrywcy nie byłoby widać takich detali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 to jest prezent od żony już po rekonstrukcji , ponieważ woda została wypita po pierwszym szturmie na schron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 tak to jest szwed przeszyty i przefarbowany a wode dostałem po bitwie .Hawtka i guzik jest tylko ze hawtka rozpięta:):)Na zdjęciu jestem ja:):)Robert Lothar" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M40 Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 Panie Horst - kończ waść, wstydu SOBIE oszczędź. Powiedziałeś co miałeś do powiedzenia, a w dalszych wypowiedziach próbujesz udowodnić, że wszyscy posiadacze szwajcarów i szwedów to jedno wielkie ZERO. I ON ŚMIE NAZYWAĆ SIĘ REKONSTRUKTOREM? Najgorsze że otoczenie uważa go za rekonstruktora! Mnie to obraża, zupełnie jakby napluł mi w twarz!"A powyższy cytat pozostawiam bez komentarza. Powiem jedno - słowa te są na poziomie któregoś z polityków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 Vilkaloki po pierwsze skoro jesteś taki de best i wiesz wszystko na temat mundurów niemieckich to czemu nie wiesz na temat ich odznaczeń .dwa to żaden z moich kolegów nie znam tego pana z brodą ale przeszkadza mi czepianina trzy masz wiedzę nawet wiele ale ja mimo iz nie zajmuje sie wermachtem a interesuje się tylko okresem historii 1939-45 to myslę że wiem troszkęwiecej na temat niemieckiego munduro od ciebie naprawde nie chce sie przechwalać ale masz ograniczoną wiedzę interesuje cie okres 43-45 i tylko twojej jednostki wiesz na jej temat jak mniemam wszystko ale czy wiesz naprawdę tyle żeby wytykać błedy innych ..........?? watpię co do umundurowania masz wiele racji i żeczywiście niektóre elemety nie powinny zaistnieć w tej reko ale nie róbmy z tego odrazu afery .może zastrzelcie go za tą brodę panie kolego ciekawi mnie czy taki regulaminowy jesteś bo jakoś nie moge sobie ciebie wyobrazić podczas walk na wschodzie naprawdę ....i zastanawia mnie czy masz to wszystko co miała twoja jednostka bo wątpie czy masz wszystko .jak sobie przypominam na twoim zdjeciu nie ma bluzy wermachtu natomiast jest bluza maskujaca i to też jak mi sie wydaje szwedzka (szwedzkiego wzoru )do tego wyposarzenie ....też mozna sie przyczepić wiesz ile było typow mundurów niemieckich we wrześniu 1939 ??a ile w grudniu 1944 ??jakie były mundury maskujące ??i wreszcie odznaczenia jakie mieli niemieccy zołnierze i za co były nadawane ??WIESZ TO ??proszę nie czepiaj sie kogoś że sobie rozpią hawtkę w bluzie po inscenizacji o wodzie nie wspomnę dodam PO INSCENIZACJI anie po ataku na nowodwór A.D.1939 nie żyjesz w 1939-45 i tego sie trzymajmy to jest nasza rozrywka ,nasza przyjemnosć a nie kara i nie walimy z amunicji ostrej bo po 1 reko nie było by z im robić nastepnych teraz rozumiesz różnicę??!!!jak masz orginal fajny i ladny mundurek oki noś go ,stać sie fajnie ,ale jak ktoś ma szweda szwajcaraitp to jak ci sie nie podoba to porostu nie patrz i tyle a daj temu człowiekowi sie bawić i oderwać choc na 10 min od zasranej żeczywistości i baw sie w innej piaskownicy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 a co powiesz o tych ponizzych mundurach ??1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 2 zdjecie tej samej osoby ale w innym mundurku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 3 zdjecie -teraz zagadka potrafisz coś o nich powiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 niemiecka celta uzywana na wschodzie przez oddziały ss lata 1943-45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 kamilio po pierwsze rzeczywiście pisze sie przez RZ, co już wystawia Ci świadectwo nie najlepsze...gość na tych zdjeciach to oficer pułku Deutschland a te chamskie jakby retusze pozostawić należy jako ocenę Twoich poczynań, na fotkacj Vilkaloki ma knochensacka w kamo splinter, które jk najbardziej były wykorzystywane w 500 SS FJB. Pokory chłopczyku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 Wiesz co kamilo, jesteś dla mnie głupiutkim dyletatntem z przerostem ego. W wyposażeniu i umundurowaniu niemieckim siędzę od 9 lat. Napewno nie wiem wszystkiego. Bo chyba nikt tego nie wie. A Twoja wiedza ktorą przed chwilą zaprezentowałeś jest komiczna.Ma moich zdjęciach mam na sobie replikę kombinezonu spadochronowego Luftwaffe tzw. Knochensack" tylu drugiego w kamuflaż Splintertarn. Nie ośmieszaj się pisząć o szwedzkim wzorze.A podnim miałem replikę bluzy mundurowej wz. 44Co do wyposażenia też wszystko co miałem na sobie było repliką albo oryginałem. A nie zadnymi przeróbkami DDRu czy innych badziewi.Noszenie munduru wojskowego to nie jest zabawa i należy do tego podchodzić poważnie i odpowiedzialnie choćby przez sam jego szacunek.Nie wiem też co miały spowodować te zdjęcia. Ot głupie fotomontaże w dodatku źle zmontowane.I na koniec wywołałeś u mnie salwę śmiechu wstawiając celtę Wehrmachtu jako SS.Ucz się, czytaj, staraj sie oglądać oryginały a jak nie wiesz to nie strugaj kozaka i sie zamknij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rfx Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 Lubię takie klimaty... Pisałem magisterkę z fauny dennej, widzę tutaj te same gatunki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 widzisz Darcon , tak jak tobie mówiłem -kolejnym krokiem frajerstwa będzie łapanie za słówka i wytykanie błędów ortograficznych i stylistycznych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 po pierwsze to zaden retusz jak to nazwałeś tylko skopiowane zdjecia z płyty munduty i wyposarzenie wermachyu i ss lata 1939-45 i nie nazywaj mine głupkiem bo nie wiesz tego a to są karalne pomówienia po drugie siedzisz może i w tym 9 lat moze i zajmujesz się tym tematem ale nie obrazaj innych a co do zdjec to miały one spowodować wymienienie typów umundurowania tych panów a w zasadzie jednego pana KTÓRYJEST MODELEM i nie ma tu żadnrgo retuszu a jak sadzisz ze są słabo zrobione zwróc sie do firmy co wydała płytkę z opisem i ze zdjeciami mundurów i wyposarzenia niemieckiego widze ze czepiłeś się ortografii oki JESTEM DYSORTOGRAFEM i nie jest to chyba w tym krajy przestepstwem 40 procent polaków jest dyslektykami w tym jest też dysortografia może być to dla ciebie trudne do zrozumienia ale toak jest co do zdjec żadałem od ciebie opisu a nie obrażania bo od głupkow to mozesz wyzywać sobie w gronie rodzinnym a nie publicznym ja cie nie obraziłem i nie miałem zamiaru a czytaj to co napisałem koło zdjec to może DOJDZIE DO CIEBIE przesłanie oj nie chce mi sie bo to co sie dzieje na tym forum to zenada wszystko odbierasz jak ATAKI a ludzie starają sie wam wytłumaczyć że jesli ktoś ma gorszy mundur nie jest gorszym rekonstruktorem jak chodzi o zelte to jest to SS nie wermacht i jak chcesz dowodów to podesle opis pod tym rysunkiem zawarty w w/w płytce jak chcesz sie kłucić czy obrażac kogoś to przynajmniej nie rób tego w tak idiotyczny sposób i prosze jak nie znasz wiedzy drugiej osoby to nie mów jej takich rzeczy I NIE OBRAŻAJ INNYCH PANUJ NAD EMOCJAMI ja nie obrazałem ciebie a koło zdjec napisałem o co mi chodzi tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 no kamilo ale zajechałeś z tą zeltą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!teraz to już cała Polska będzie sie z Ciebie nabijać, przecież to w najczystszej postać zelta WH i to jeszcze wczesny wzór (dwustronny), Wywal tę płytkę czym prędzej do śmieci. Pod koniec wojny w marginalnym zakresie zelty WH były wykorzystywane przez formacje WSS, głównie policyjne, ale to nie powód żeby uważać że jest to wzór SS!!!! 40 % Polaków dyslektykami? poproszę źródło tych danychsturmann GRH Wiking Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 tak dla przykładu zelta SS we wzorze platanowym, jako przykrycie dla składu amunicji. ćwiczenia GRH Wiking, sierpień br.sturmann, GRH Wiking Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 Płytę może sobie zrobić każdy, nawet ty chociaż szkoda mi ludzi którzy by z niej pogłębiali swoją wiedzę.To co napisałeś przeczytałem i do mnie dotarło. Powiedzieć mogę tyle: kiepskie fotomontaże ze współczesnym zegarkiem, szelkami DDR i opaską Grosdeutschland na niewłaściwym rękawie. Sturmann ma rację. To był w jakimś wydawnictwie oficer pulku Deutschland a jakiś domorosły grafik przerobił go na kilka innych postaci. No chyba ze wierzysz że ktoś potrafi siedzieć 3 razy w identycznej pozycji. Posłuchaj go i wywal płytę.I jeśli ktoś tu nie panuje nad emocjami to jedynie ty bo pisanie wielkimi literami to oznaka krzyku. Ja piszę z zimną złośliwą kalkulacją.Nie ośmieszaj się więcej bo z drwiącego tonu uderzyłeś w pokrzywdzone dziecko. Czasem się nie rozpłacz.Pa pa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 I jak zwykle zakończyła się dyskusja jak rekonstruktora z rekonstruktora czyli Polak Polakowi Niemcem.Vilkaloki - 9 lat siedzisz w temacie,no, no. Po zdjęciu, na którym chyba wybijasz szybę kolbą, nie widać tego upływu czasu....i wiek też chyba ardzo ochotniczy" sylwetki żołnierza...pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fall Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 kamilo mam cos do twojej plytki!swietne fotki niemieckego sprzetu i umundurowania!polecam!http://www.mocpages.com/directory.php/11?page=1;o)poz Fall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 Acer zacząłem w wieku 16 lat. A że młodo wyglądam... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 ...ale ja mimo iz nie zajmuje sie wermachtem a interesuje się tylko okresem historii 1939-45 to myslę że wiem troszkęwiecej na temat niemieckiego munduro od ciebie..."WeHrmacht a nie wermacht.zelta WH jako SS? Oj kamilo teraz to się ośmieszyłeś...a twoje zdjątka są stąd http://www.diggerhistory.info/pages-uniforms/germany.htmBUAHAHAHAHAHAHAHAHA..... ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 widzisz hosrt tak masz racje -tylko ze ja mam to na płycie i po polsku a jednak są w necie takie same ??]niesamowite że ktos jeszcze czerpie wiedzę z takich jak to nawaleś cyt:kiepskich fotomontarzy" ale niech ci bedzie że moja wiedza i moja płytka to smieć i jak to powiedział Vilkaloki on zajmuje sie tym 9 lat i pewnie wie tyle że nikt mu nie dorówna ..tak jest macie racje wasze na wieszchu kiedyś jakiś człowiek powiedział że durnemu trzeba ustapić a co do zelty to opis jest takiej tresci cyt zelta niemiecka używana głównie przez oddziały ss w walkach na wschodzie używana też przez wojska wermachtu lata 1943-45 " wiec taki przyklad podałem ale jak stwierdziłem na poczatku podam dla tych mniej inteligentnych bo moze nie znajdą :(RE: Rekonstrukcja w Nowogrodzie kamilo (451) 2006-09-17 13:27:00 Pozwólcie że wtrace ..... nie znam sie moze na niemieckich mundurach ale widze ze wiekszosc rzeczy wymienionych w tym pieknym pokazie i opisie slajdów dostarczonym nam przez ...) expertem od niemców nie jestem ale interesuje mnie ten temat i też mogę sie mylić .Może i płytka ma jakieś wady i może ten co ją robił pomylił się ale ten sie nie myli co nic nie robi więc .... fall dzieki fajne rzeczy naprawdę w wolnym czasie pooglądam acer - nie ma sensu ... napisze to tak : nie wytłumaczysz tłukom o co ci chodzi bo taki jeden z drugim mysli że jak zajmuje sie czymć 9 lat a ma te 20-25 to wie już wszystko . A tak naprawdę niewiele ma tej wiedzy ale lepiej sobie popisać cyt:"BUAHAHAHAHAHAHAHAHA..... ;D,Czasem się nie rozpłacz.itp .bo na nic innego nie stac tych ludzi bo na inne miano trzeba zasłużyćA do twojej wiadomości Vilkaloki jak ty płaczesz przez takie sprawy to powiedz kiedy masz urodziny to ci kupie monia ..tyle bo nie chce mi sie z wami gadać normalny post o jakiejs rekonstrukcji przerobiliście w śmietnik mało znaczacych śmiechów hihów a jak człowiek chce wam coś uświadomic to robicie z tego irzyska w pyskówkach jak chcecie tak dalej to może założyce post pyskówki i wymówki " bo to co zaprezentowaliście na temat waszego JA to ......nie ma słów żeby to opisać ......ja mam mundur ,ja mam sprzet i ja mam orginał ja mam ,ja mam ,,a ten co na zdjeciu nie ma to jest gorszy i trzeba go zjesć a pomyslał jeden z drugim d.....e że ten człowiek może naprawe chciał coś z tym zrobić ze chciał zmienić swje umundurowanie że chciał ale tacy jak wy utrudnili mu robotę bo skoro ma tego szweda czy szwajcara to według expertów jest gorszy i może już nigdy nie pokaże sie na inscenizacji bo jakiś krety... go na samym poczatku zbeształ z błotem żal mi was naprawdę ani grama szacunku do innych ....może i macie wiedzę na tematy mundurów ale na tym wasza wiedza sie kończy bo wiedza z zachowań ludzkich to u was leży na pozimie homo erektus teraz macie prawo mi powiedzieć bo naprawdę dość już mam tego że jakiś jeden z drugim szydza z ludzi tylko dlatego że mają gorsze mundury czy że mają brody - nie podoba ci sie nastepnym razem powiedz jak można to zmienic a nie pokazujesz jaki to ty expert jesteś .ja sie myliłem i do tego sie przyznałem ale widze że wy nadal nie rozumiecie przesłania zresztą nie tylko mojego bo ja to pionek jestem ale pionek z honorem i porafie sie przyznac do błędu a wy za cholewe koniec może do was coś dotrze o ile modelator nie usunie tych wątków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 I znowu człowiek wydaje pieniądze, których nie ma, na rzeczy, których nie potrzebuje, by imponować ludziom, których nie lubi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.