Skocz do zawartości

7-tp

omi30

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Według sprzedającego z tyłu jest dopisek :Englischer Panzerwagen aus Polen - Eisenach den 28.12.39".
Wyglada na to ,że ten 7TP jako zdobycz wojenna powędrował do Eisenach. O ile dobrze widzę ,czołg stoi jakby na jakimś klombie czy coś (naokoło ogrodzonko z kamieni).

pzdr

bjar_1

Napisano
Rzeczywiście - tak się zapatrzyłem, że nie doczytałem :-)
Ciekawe, czy to egzemplarz wystawowy", czy jakaś jednostka?
Raczej to pierwsze, bo ma jeszcze polski kamuflaż.

Pzdr,

jotes
Napisano
Raczej egzemplarz wystawowy". Mozliwe ,że zdobyła go jakaś jednostka z Eisenach i jako trofeum przetransportowano go do jej koszar.

bjar_1
Napisano
Na pancerzu przedziału napędowego (nad skrzynką na błotniku) jakiś napis? Coś jak WIZ (lepiej widać oczywiscie na większym zdjęciu na aukcji).

Pzdr,

jotes
Napisano
Bardzo ładne zdjęcie. Napewno nie jest to wystawa" bo musiałby stać po drugiej stronie muru. Gdzy wpuścili widzów do środka (mało prawdopodobne w czasie wojny) to żołnierz na djęciu napweno byłby staranniej ubrany. To raczej pamiątka z kampanii 1939 postawiona na trawniku przy koszarach. Takie pamiątki (nie zawsze z wojny) stoją chyba przy każdym garnzonie. Dziwi tylko fakt, ze pojazd nie został naprawiony i urzyty jak inne 7TP.
Napisano
Bardzo fajne zdjęcie, masa szczegółów, tylko szkoda, że go tak obsiedli. No i można próbować domyśleć się, gdzie zrobione?

Pzdr,

jotes
Napisano
Bunkry zdecydowanie czeskie - na jednym jest nawet jeszcze napis:Niech zyje Republika Czesko-Slowacka!".Zas siodemke" ci policjanci tak obsiedli , ze cholera moze wziac...Ale antenki widac slicznie:)
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Tak, popatrzyłem sobie na mapy i też mi wyszło, że to muszą być Krakowiany pod Warszawą. A biorąc poprawkę na te 6 km, to zdjęcie zostało zrobione pewnie gdzieś pomiędzy Nadarzynem i Tarczynem.
Co ciekawe to powiększenie jest nieco przycięte, a na całym zdjęciu widać jeszcze fragment drugiego drogowskazu z którego pewnie też dałoby się jakąś nazwę odczytać :-)

Pzdr,

jotes

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie