jacenty2004 Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 A ksiądz proboszcz nie wystarczy ? ,a może jakiś krawiec da radę ?
Digger Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 jakiś współczesny wyrób.tzn. XX wiek tak na oko kojaży mi sie z jakimis teutońskimi klimatami. A co do daty to jedyne wydażenie z tego roku jakie udało mi sie znaleźć a które w jakiś sposób moze byc związane z postacią rycerza to smierć Albrechta III Achillesa.Tu masz jego życiorys: http://pl.wikipedia.org/wiki/Albrecht_III_Achilles Ale czy to dobry trop nie wiem. Z czego to jest wykonane i jakie ma wymiary, czy to może byc guzik?pozdrawiam !!!
lain Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Napisano 23 Czerwiec 2006 tył z aluminium,przód posrebrzany.znaleziony dość głęboko obok ładnej mosiężnej klamerki napewno przedwojennej.Okopy wkoło drugowojenne.Ogolnie środek lasu.Żadnych śmieci...
lain Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Napisano 23 Czerwiec 2006 średnica około 2 cm.Dość skomplikowany wzór jak na zwykły wyrób krawiecki.
jacenty2004 Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 to chyba raczej jest guzik, dlatego stary krawiec mógłby pomóc
Raned Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 Aluminium to dość młody metal, zapewne znany już w XIX w. ale ten guzik musi być dużo późniejszy, sądząc po korozji międzywojenny, a to też zależy od warunków w jakich się znajdował.
grba Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 Za czasów Napoleona III furorę na dworskich bankietach robiły sztućce z nowego metalu, bardzo drogiego metalu, bo cenniejsze były niż gdyby były wykonane ze złota. Tak zaczynało karierę aluminium...Ten guziorek to lata 70-te XX wieku.
Pytanie
lain
Jak na fotce:P
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.