Skocz do zawartości
  • 0

Rycerz , data 1486 , runy... jezu ratunku:)

lain

Pytanie

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jakiś współczesny wyrób.tzn. XX wiek tak na oko kojaży mi sie z jakimis teutońskimi klimatami. A co do daty to jedyne wydażenie z tego roku jakie udało mi sie znaleźć a które w jakiś sposób moze byc związane z postacią rycerza to smierć Albrechta III Achillesa.Tu masz jego życiorys:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Albrecht_III_Achilles

Ale czy to dobry trop nie wiem. Z czego to jest wykonane i jakie ma wymiary, czy to może byc guzik?
pozdrawiam !!!
Napisano
tył z aluminium,przód posrebrzany.znaleziony dość głęboko obok ładnej mosiężnej klamerki napewno przedwojennej.Okopy wkoło drugowojenne.Ogolnie środek lasu.Żadnych śmieci...
Napisano
Aluminium to dość młody metal, zapewne znany już w XIX w. ale ten guzik musi być dużo późniejszy, sądząc po korozji międzywojenny, a to też zależy od warunków w jakich się znajdował.
Napisano
Za czasów Napoleona III furorę na dworskich bankietach robiły sztućce z nowego metalu, bardzo drogiego metalu, bo cenniejsze były niż gdyby były wykonane ze złota. Tak zaczynało karierę aluminium...
Ten guziorek to lata 70-te XX wieku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie